Zdravstveni zapleti

22. junij 2023

Amfetaminska psihoza

Psihoza je ena izmed možnih negativnih posledic uporabe amfetaminov. Psihotični simptomi se pojavijo predvsem pri redni uporabi AM in pri velikih dozah, vendar to ni pogoj.

arrow
22. junij 2023

Duševne težave

Neželjene psihične posledice uporabe drog

arrow
22. junij 2023

Epileptični napad

Do epileptičnega napada pride ker se naenkrat pretirano aktivira del možganske skorje. Je kot nekakšna električna možganska nevihta, ki za kratek čas spremeni delovanje možganov.

arrow
22. junij 2023

Možganski edem

Možganski edem oz. oteklina možganov je smrtno nevaren zaplet, do katerega lahko pride ob uporabi MDMAja oz. ekstazija. Do možganskega edema pride, ker se poruši ravnovesje med vodo in soljo v telesu.

arrow
22. junij 2023

Panični napad

Napadi panike so daleč najpogostejša stvar, ki se uporabnikom stimulantnih drog, predvsem tistih z malce halucinogenega učinka lahko zgodi. Ko človeka droga zadane in doživi fleš, se nekateri tega zelo prestrašijo. S strahom pa zadevo še poslabšajo, fleš je še večji in panika se stopnjuje. Fleš ponavadi v približno 10 minutah mine.

arrow
22. junij 2023

Poškodbe mehurja

Ketamin ob redni uporabi povzroči nepopravljive poškodbe mehurja, ki se lahko rešijo samo s presaditvijo mehurja.

arrow
22. junij 2023

Predoziranje z GBL-om

GBL je potrebno zelo natančno dozirati, saj v primeru predoziranja pride do nezavesti, ki se lahko poglobi v komo in zaradi upočasnitne dihanja pride do smrti.

arrow
31. maj 2023

Prva pomoč

Pri vseh stanjih, ki potrebujejo prvo pomoč je zelo pomembno, da človeka nemudoma odpeljemo na miren in hladen prostor, saj se že s tem, ko ga odstranimo iz gneče in vročine ter mnogih dražljajev, zelo pripomoremu k izboljšanju.

arrow
22. junij 2023

Serotoninski sindrom

Je potencialno smrtno nevarno stanje, ki nastane zaradi prevelike količine sproščenega serotonina v telesu. Do tega pride največkrat zaradi kombinacije določenih zdravil in drog.

arrow
22. junij 2023

Srčni infarkt

Do srčnega infarkta pride, ker se prekine dotok krvi v srčno mišico. Kokain povzroča nenadna skrčenja žil, ki prehranjujejo srčno mišico, zaradi česar mišica ne dobi hrane in odmre.

arrow
22. junij 2023

Vročinski udar

Vročinski udar oz. vročinska kap je smrtno nevarno stanje, ki ga povzroči pregrevanje telesa zaradi uporabe stimulansov (spid, ekstazi, kokain…) in plesanja v vročem in slabo zračenem prostoru.

arrow