Izjava o zasebnosti

Zbiranje podatkov

Spletna stran samodejno ne zbira nikakršnih osebnih podatkov o uporabnikih. Kot na večini spletnih mest tudi pri nas v t.i. loge shranjujemo določene podatke (IP naslov, datum in čas, brskalnik, obiskane strani). IP naslov in drugi podobni podatki niso povezane z drugimi podatki, na podlagi katerih bi te lahko osebno identificirali. To je stvar samega strežnika in nam lahko zelo pomaga v primeru nedelovanja strani. Logi se samodejno brišejo po določenem časovnem obdobju.

Za analizo uporabe spletnih strani uporabljamo Google Analytics, ki generira statistične in ostale informacije o spletnem mestu z uporabo piškotkov, ki se shranjujejo na računalniku uporabnika. Uporabo piškotkov lahko vedno izklopiš v svojem brskalniku. S pridobljenimi informaciji, ki so shranjene znotraj korporacije Google, se ustvarjajo poročila o uporabi naše spletne strani. Googlova pravila o zasebnosti so navedena na njihovi spletni strani.


Piškotki (cookies)

Ta stran v piškotke shranjuje zgolj podatke o trenutni seji (t.i. PHPSESSID) in v njih ni nobenih podatkov o tvoji identiteti.
Za potrebe spremljanja obiska (štetje obiskovalcev) uporabljamo storitev Google Analytics, ki je nastavljena tako, da ne shranjuje tvojih podatkov, poleg tega pa piškotke zapisuje zgolj za našo domeno (kar pomeni, da teh podatkov ne more prebrati nobena druga stran ali storitev).

Če si ob obisku te strani že prijavljen_a v socialna omrežja in/ali druge storitve (npr. Facebook, Google, Twitter…), je možno, da ti bodo tudi ta omrežja preko socialnih vtičnikov na tej strani (npr. Facebook “Like”) nastavila svoje piškotke. Če teh piškotkov ne želiš, se jim najlažje izogneš tako, da se vsakič, ko takšno omrežje prenehaš uporabljati, preprosto odjaviš iz omrežja.


Uporaba pridobljenih podatkov

Podatki, pridobljeni preko naše spletne strani, se lahko uporabijo za:

  • upravljanje spletne strani,
  • izboljšanje uporabniške izkušnje ob brskanju po spletni strani, 
  • omogočanje uporabe storitev, ki so na voljo na tej spletni strani,
  • prejemanje statističnih poročil s strani tretjih oseb o uporabnikih spletne strani,
  • reševanje vprašanj in pritožb v zvezi z uporabo spletne strani.

V kolikor boš svoje osebne podatke na strani posredoval prostovoljno (preko Obrazca za svetovanje ali Obrazca za vnos dogodkov), bodo podatki uporabljeni v skladu z namenom, s katerim jih je uporabnik posredoval ter skladno z zakonom.

Razkritje podatkov

Tvoje podatke lahko razkrijemo v primerih:

  • ko nas k temu zavezuje zakon,
  • v povezavi s tekočimi ali prihodnjimi pravnimi postopki,
  • ko ustvarjamo, izvajamo in ščitimo naše pravice, vključno z zaščito strežnika in spletne strani pred zlonamerno uporabo.

Razen v primerih, ki so opisani v tej Izjavi o zasebnosti, tvojih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam.


Plugini socialnih omrežij in povezave do drugih spletnih mest

Na določenih delih spletne strani www.drogart.org so na voljo aplikacije tretjih oseb (npr. Facebook, Twitter) in vsebine, ki se shranjujejo na ploščah tretjih oseb (npr. Youtube). Odgovornost za te podatke prevzamejo ponudniki teh aplikacij. Podrobnejše informacije o načinu, namenu in obsegu uporabe in nadalje obdelave uporabnikovih podatkov s strani tretjih oseb si lahko prebereš na povezavah: FacebookTwitter in Youtube.

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih aktualnih spletnih mest, na katerih nismo odgovorni za varovanje in zasebnost podatkov, ki jih potrdiš med brskanjem po teh spletnih mestih.


Spremembe Izjave o zasebnosti

To Izjavo o zasebnosti lahko občasno dopolnimo z objavo nove verzije na spletnem mestu. Tvoja odgovornost je, da občasno preveriš stran z objavljeno Izjavo o zasebnosti in preveriš, ali je nova verzija v skladu s tvojimi nameni.