Sodeluj z nami

Si želiš postati del naše ekipe? Ali bi raje z nami sodeloval_a, saj ravno organiziraš en dober parti, kjer bi ti naša pomoč prav prišla? Bi nam pomagal_a kako drugače?

Si želiš postati del naše ekipe? Ali bi raje z nami sodeloval_a, saj ravno organiziraš en dober parti, kjer bi ti naša pomoč prav prišla? Bi nam pomagal_a kako drugače?

Prostovoljec

Bi rad_a pridobila izkušnje na področju dela z mladimi in timskega dela na prireditvah elektronske druge glasbe? Si želiš mlade osveščati o manj tvegani uporabi alkohola in drugih drog?

Posebnost našega dela ostaja terensko informiranje mladih o manj tvegani uporabi alkohola in ostalih drog. Terensko delo izvajamo na dogodkih v nočnem življenju, festivalih ter na odprtih, javnih površinah, kjer se mladi družijo. Sodelujemo pa tudi z različnimi mladinskimi centri, dijaškimi domovi in študentskimi organizacijami. Poleg tega vključujemo mladinske delavce tudi na spletne intervencije, ki jih izvajamo na naših družbenih omrežjih (Facebook, Instagram).

Mladinski ekipi imamo v Ljubljani in Mariboru.

Pridruži se naši mladinski ekipi 😉

Kako postaneš del ekipe?

Za aktualne informacije o izobraževanjih za mladinske delavce_ke se javi na info@drogart.org.

Lahko pa nas pokličeš ali obiščeš na info točki ekip, kjer ti je bližje in v interesu delat. Spodaj imaš kontakte za ljubljansko in mariborsko ekipo.

Ljubljana

Ljubljanska info točka

Prečna 6

Ljubljana

 

01/439 72 70

Vsak delavnik od 10.00 do 16.00.

Maribor

Mariborska info točka

Jurčičeva 8

Maribor

 

08 200 50 86

Vsak delavnik med 9.00 in 15.00.

Organizatorji partijev

Na kvalitetnem partiju je pomembna tudi varnost udeležencev, zato vam na vaši prireditvi ponujamo sodelovanje DrogArt terenske ali informatorske ekipe.

Z organizatorji sodelujemo na dva načina:

  • DrogArt terenska ekipa je v sklopu terenske akcije prisotna na vseh večjih prireditvah elektronske in druge glasbe ter mnogih klubskih prireditvah. Na dogodku smo cel čas dogodka z številčno ekipo, ki pokriva infotočko, obhode po prizorišču in organizirano mirno sobo za obiskovalce, ki potrebujejo pomoč. DrogArt terenski delavci_ke na prireditvah delijo brezplačno sadje, izotonične napitke in preventivne materiale ter skrbijo za osnovno prvo pomoč tistim, ki imajo težave zaradi zaužitja psihoaktivnih substanc. Proti koncu partyja izvajajo tudi alkotest, kjer lahko udeleženci preverijo, ali imajo v krvi preveč alkohola, da bi lahko sedli za volan. Terenska akcija je za organizatorje plačljiva storitev.
  • Ekipa informatorjev je prisotna na manjših klubskih dogodkih in je sestavljena iz dveh ali treh informatorjev, ki na prireditQvah elektronske glasbe deli informativna gradiva in informira uporabnike o zmanjševanju škodljivih posledic drog in alkohola. Informiranje za organizatorje ni plačljiva storitev, mora pa zagotoviti našima informatorjema prost vstop in mizo na vidnem, a nekoliko odmaknenem prostoru v klubu/kadilnici.

Za več informacij in dogovor o sodelovanju se obrnite na info@drogart.org ali pokličite na 01 439 72 70 (Ljubljana in zahodna Slovenija) ali na 08 200 50 86 (severno-vzhodna Slovenija).

Donatorji

Mladim lahko pomagate tudi vi. Spodaj sta dva načina kako lahko prispevate v naše Združenje in s tem omogočite, da lahko nudimo še več pomoči.

Donacija dohodnine

Davčni zavezanci se lahko tudi letos do 31. decembra (sicer kadarkoli v letu) odločite, da podprete Združenje DrogArt s tem, da nam namenite delež (do 1 %) dohodnin

Kaj sploh je donacija dohodnine?

Vsi davčni zavezanci_ke v Sloveniji lahko zahtevamo, da se do 1 % dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za donacijo kateri od nevladnih organizacij, političnih strank, sindikatom, …

Tudi DrogArt je ena od organizacij, ki ji lahko izkažeš podporo tako, da ji nameniš svoj 1% dohodnine.

Ali to pomeni manj denarja zame?

Ne. Dohodnino lahko doniraš kateri koli od organizacij, navedenih na linku spodaj. Če dohodnine ne nameniš nikomur, gre vsota denarja nazaj v državni proračun. Ti nisi torej nič na slabšem.

Kam gre ta denar?

Denar, ki ga na DrogArtu dobimo od donacij dohodnine, gre v razvoj naših aktivnosti kot je terensko delo na prizoriščih nočnega življenja, dnevni center za uporabnike drog, testiranje drog, svetovalnica,… tudi v Cedevito, ki jo na partijih tako rad_a piješ 🙂

Kako doniram dohodnino?

Postopek za donacijo dohodnine je zelo enostaven. Na voljo imaš več opcij.

  • Klikni na povezavo in sledi navodilom, ki so jih pripravili na CNVOS.
  • Organizacijo, ki ji boš namenil_a 1% dohodnine lahko izbereš tudi sam_a, direktno na strani edavkiDavčna številka DrogArta je 61443921.
  • Obrazec, ki ga prilagamo v prilogi na koncu strani, lahko tudi natisneš, izpolniš in ga sam_a pošlješ po pošti na Finančno uporavo.
  • Če ti je osebni stik bolj pri srcu, pa lahko prideš osebno na DrogArt info točko v Ljubljano (Prečna ulica 6) ali v Maribor (Jurčičeva 8), kjer ti bomo pripravili že delno izpolnjen obrazec. Prosili te bomo zgolj za vnos osebnih podatkov, mi pa bomo obrazec sami posredovali na Finančno upravo.

 

En procent se morda ne zdi veliko, ampak nam zares veliko pomeni <3

Pomoč mladim v materialni stiski

Na DrogArtu se vse pogosteje srečujemo z mladimi v hudi materialni stiski. Ker jim želimo pomagati, se obračamo na vas.

Z zbranimi sredstvi bomo mladim lahko še naprej omogočali_e nakup hrane, izdelavo dokumentov in izpolnitev ostalih osnovnih življenjskih potreb.

Svojo donacijo lahko nakažete na:

TRR SI56 0400 1004 6477 733

Združenje DrogArt
Prečna ulica 6
1000 Ljubljana
banka: Nova KBM
namen: humanitarni prispevek
koda namena: CHAR
sklic: SI

Obrazec za donacijo dohodnine