Svetovalnica

V DrogArt svetovalnici poteka svetovanje in terapevtski program za ljudi, ki imajo težave zaradi uporabe klubskih drog in kokaina. V program se lahko vključite, če imate občasne ali stalne zdravstvene ali psihične težave, povezane z uporabo drog, če vas prijatelji nagovarjajo, da si poiščite pomoč, ali če se vam zdi, da se brez drog ne morete več zabavati oziroma jih uporabljate vse bolj pogosto.

Svetovanje je anonimno. Za vključitev v svetovanje ne potrebujete zdravstvenega zavarovanja.

KAKO DELUJE NAŠ PROGRAM?

  • Enkratno svetovanje/informiranje

Namenjeno je uporabnikom, ki potrebujejo informacije o drogah in njihovi uporabi. Tovrstno svetovanje je namenjeno tudi staršem mladostnikov, pedagoškim delavcem in drugim strokovnim delavcem, ki se ob svojem delu srečujejo z uporabniki drog in potrebujejo informacije ali napotke ob nadaljnjem ravnanju.

  • Svetovalno – terapevtski program

Namenjen uporabnikom s težavami zaradi uporabe drog. V program je uporabnik vključen enkrat tedensko po eno uro, osebno ali preko Skypa. Program je dvostopenjski.

  • Motivacijsko svetovanje in kognitivno vedenjska psihoterapija

Prva stopnja programa je sestavljena iz desetih svetovalnih razgovorov, ki temeljijo na metodi motivacijskega svetovanja in tehnik vedenjsko kognitivne terapije. Cilj prve stopnje je zmanjšanje škode zaradi uporabe drog. V prvi stopnji uporabnika naučimo hitre prepoznave sprožilcev za uporabo drog in tehnik, ki pripomorejo k zmanjšanju uporabe ali k abstinenci.

  • Globinska relacijska psihoterapija

Druga stopnja je bolj poglobljena ter je namenjena ozaveščanju in odpravi vzrokov, ki so privedli do škodljive uporabe drog, z uporabo psihoterapevtskih metod in tehnik. Psihoterapijo izvajamo tudi za tiste, ki so z uporabo drog že prenehali ali še vedno občasno uporabljajo droge. Izvajmo tudi psihoterapijo za ljudi, ki so imeli težko psihedelično izkušnjo, in bi jo želeli tekom terapije predelati. Psihoterapijo izvajajo terapevti relacijskih smeri psihoterapije.

  • Svetovalno terapevtske skupine 

Namen skupine je prepoznavanje delovanja sebe v skupini, izražanje sebe in potreb v skupini, podpora ostalih članov skupine, pridobvanje občutka varnosti, pripadnosti, povezanosti z drugimi. Skupine so namenjene aktivnim uporabnikom drog (skupina za zamnjševanje škode) in abstinentom (skupina za vzdrževanje abstinence).  

Svetovanje

Bi se želel_a pogovoriti o tvoji uporabi? Piši nam, pusti svoj kontakt (e-mail in/ali telefon) in naša svetovalka se ti bo oglasila v najkrajšem možnem času.

Svetovalnica

  • 01 439 72 70 ali 041 730 800
  • Vsak delovnik od 9h do 16h.
  • svetovanje@drogart.org

Evalvacija svetovalnice 2022

Evalvacija svetovalnice 2021

Evalvacija svetovalnice 2020

Evalvacija svetovalnice 2019