Back icon

DrogArtov material: KAPALKA

Naše stojnice so vedno bogato obložene z letaki o različnih substancah, o varni vožnji, manj tvegani spolnosti, drogah in psihi, materiali za manj tvegano žuranje… Medtem, ko določene materiale z veseljem delimo vsem žurerjem in žurerkam, pa smo pri distribuciji nekaterih malo bolj previdni. Tak primer je recimo mililitrska kapalka. Kaj je fora?

Konkretna priprava na žuranje je nedvomno eden od najpomembnejših korakov k bolj brezskrbni in manj tvegani zabavi. V ta paket sodi tudi načrtovanje in natančno odmerjanje količine substance, ki jo imamo namen zaužiti. Pri GHB-ju oziroma GBL-ju, ki je bolj prisoten na slovenski sceni, je to še posebej pomembno, saj lahko nekaj kapljic te brezbarvne tekočine naredi razliko med kul partijem in tuljenjem sirene rešilca.

Pomni: Povečanje doze za 0,15ml GBL-ja lahko izkušnjo, značilno za nizke doze, spremeni v predoziranje. Priporočena doza je 1ml za 75kg težkega moškega. Ker je bil nekaj časa prisoten trend doziranja z zamaški, kar je zelo tvegana praksa, smo začeli bolj pospešeno informirati o pomembnosti natančnega odmerjanja. V ta namen delimo brizgalke s kapaciteto 1ml. Vendar pa to še vedno pomeni, da moramo biti pri uporabi in redoziranju previdni, saj smo si različni tako po spolu, teži, izkušenosti… Zato 1ml nikakor ni univerzalna doza kar za vse!

O GHB/GBL-ju lahko več izveš na tej povezavi, tukaj pa si lahko prebereš nekatere izkušnje uporabnikov. Naredili smo tudi poskus z zamaški, ki dokazuje, da je mililitrska kapalka primernejši pripomoček za odmerjanje. Tudi, če kapalke ne najdeš na naši stojnici, lahko prosiš zanjo, saj jo imamo na terenu vedno s seboj. Iskat jo lahko prideš tudi na našo info točko ali pa si jo kupiš v lekarni.