Back icon

Zamaški so “out”

Si tudi ti med tistimi, ki dozira “na uč”, ali se poslužuje materialov, o katerih so “slišali, da so ravno pravšnje” za doziranje? Na DrogArtu smo naredili poskus, koliko mililitrov gre v različne zamaške. Poglej si video!

Na partiju se je zagotovo že marsikomu zgodilo, da je na šanku porabil denar, ki bi moral biti namenjen še za taksi, je izgubil to ali ono reč, je kaj pozabil doma… To so lahko majhni nepomembni dogodki, kdaj pa so lahko tudi precej zoprni. Zato je priprava na parti zelo pomembna. Poleg tega, da se naješ, spočiješ, si organiziraš prevoz… je pomembno tudi, da vnaprej razmisliš o tem, kaj imaš namen na partiju konzumirat. To je pomembno zato, da si doze vnaprej pripraviš in imaš s seboj potrebne pripomočke za manj tvegano uporabo, npr. natančno odmerjene doze MDMA-ja pripraviš v kapsule, za snifanje vzameš s seboj paket snif listkov, za uporabo GBL pa imaš v žepu brizgalko.

Slednja je pomemben pripomoček, če imaš namen piti »vodico«. Brizgalke, ki jih lahko dobiš pri DrogArt terenski ekipi na partiju ali v kateri od info točk, imajo kapaciteto 1ml in so tudi jasno označene, zato si mnogo lažje odmeriš pravo dozo zase. Marsikateri žurerji za mero uporabljajo pokrovčke plastenk, kar pa ni najboljša taktika. Zamaški se med seboj precej razlikujejo in ker je mililiter tako majhna enota, nikoli ne moremo biti prepričani, koliko »vodice« smo spili, če doziramo »na oko«. Naredili smo poskus z nekaj pokrovčki – v spodnjem videu se lahko prepričate, da kapaciteta zamaškov lahko zelo variira in res ni primerna za doziranje, sploh pa ne za substanco, kot je GBL. Tako kot pri peki palačink ni vseeno, ali v maso vbiješ dve ali osem jajc, tudi pri GBL ni vseeno, ali je »mililiter gor ali dol«. Zelo tanka je meja med prijetno zadetostjo in tisto kapljo čez rob, ko nastopijo slabost, bruhanje, nezavest in še marsikateri zapleti.