Info točka

Info točka je vezni člen med vsemi DrogArtovimi programi. Predstavlja lahko vaš prvi stik z nami, na voljo pa je seveda tudi vsem, s katerimi se že poznamo. Primerna je za vsakogar, ki je uporabnik_ca drog, njihova bližnja oseba ali če te zgolj zanima ta tema ali naše delovanje.

Na info točki nudimo informacije o naših programih in o prostovoljstvu pri nas. Na voljo smo za krajše posvetovalne pogovore (informacije o substancah, morebitnih tveganjih, zasvojenosti, kako pomagati bližnjim, osnovne informacije o mreži programov pomoči idr.). V sklopu infotočke prodajamo tudi hitre barvne reagente za enkratno testiranje substanc ter brezplačno delimo naše materiale za manj tvegano uporabo drog.

Za obisk se ni potrebno predhodno najaviti. Sprejel te bo nekdo od naših zaposlenih, ki ti bo poleg kave ali cedevite ponudil tudi informacije, ki jih iščeš. Prisluhnemo vsem vprašanjem, skrbem in dilemam in skupaj poiščemo možne rešitve ali najprimernejši program.

Na nas se lahko obrneš, če te zanimajo informacije o določeni substanci, če si se ti ali bližnji zaradi uporabe alkohola ali drugih drog znašel_a v stiski, če si imel_a neprijetno izkušnjo s substancami (nepričakovani učinki, bad trip, težave v duševnem zdravju po uporabi…), če te zanimajo različni postopki (policijski postopki, zdravljenje oz. odvajanje,…) če te zanima več o naših aktivnostih ali bi želel_a postati del prostovoljske ekipe.

Vesele_i bomo tvojega obiska!

LJUBLJANA

Prečna ulica 6, 1000 Ljubljana

01 439 72 70

info@drogart.org

vsak delovnik: 10.00 – 16.00

MARIBOR

Jurčičeva 8, 2000 Maribor

040 813 228 / 08 200 50 86,

maribor@drogart.org

Ponedeljek: 11.00 – 17.00
Torek – petek: 9.00 – 15.00