Tvegano spolno vedenje

15. januar 2013|Seks|Varna spolnost

V naglici vsakdanjega življenja si radi malce odpočijemo od tegob ter se predamo preprostim užitkom. Mednje spada tudi seks, ki pa ga mnogi popestrijo ravno z uporabo drog.


Na DrogArtu smo marca 2012 v ta namen izvedli mini spletno anketo (www.kokain.si), kjer smo preverjali v kolikšni meri imajo posamezniki spolne odnose pod vplivom drog ter kako poskrbijo za zaščito. Na anketo je odgovarjalo 369 posameznikov. Ugotovili smo, da ima kar 36,6% le teh vsaj občasno spolne odnose pod vplivom drog. Na vprašanje o uporabi kondoma v treznem stanju je 26,8% posameznikov odgovorilo, da vedno uporabljajo kondom, 34,4% pa ga uporablja le včasih. Združitev odgovorov kaže na to, da več kot polovica posameznikov vsaj včasih uporablja kondom.

 

Tisti, ki kondoma ne uporabljajo so kot razloge navedli, da je seks boljši brez kondoma, da ga ne uporabljajo, ker ga nimajo pri sebi ali pa jim to sploh ne pade na pamet; nekatere celo moti natikanje kondoma. Zanimivo je tudi dejstvo, 45,8% anketirancev pri seksu uporablja tudi lubrikant.

Rezultati spletne anketa kažejo, da so droge pomemben faktor pri spolnih odnosih, kar pa prinaša tudi večjo skrb za zaščito. Ravno zaradi tega smo se na DrogArtu odločili za Partigumo.
Partiguma je ličen paketek, ki vsebuje kondom in lubrikant in z njo v žepu ne boste mogli reči, da kondoma in lubrikanta niste uporabili, ker ga niste imeli pri roki. Partiguma je tako lahko vedno pri roki.

 

PartiGumo lahko tako dobite na DrogArtovi Infotočki ter na eventih elektronske glasbe, kjer je prisotna Drogartova terenska ekipa. Zato še enkrat: seksajte varno s PartiGumo! :)

Povezane vsebine

Seks - Kako do jutranjih tabletk?

26.1.2017Seks je ena najlepših stvari na svetu. Če si nanj pripravljen(a), lahko brezskrbno uživaš v njegovih neštetih variacijah. Potem se pa zgodi......