Kamizdat Rentgen: Entropy

Pritličje, Ljubljana, Slovenija

2. junij 2018 ob 21:00


➤ Luka Prinčič
Gašper Torkar
5237

Na prvem »Kamizdat Rentgen« dogodku Luka Prinčič predstavlja svežo kratkometražno izdajo »Entropy EP«, ki raziskuje sinkopirano future bass elektroniko in občasno temačno metalno hrupnost. Medtem ko je kontekst nastanka glasbe zavit v tančico skrivnostnosti, ki jo delno spodjedajo verzi skriti v ovitku, pa je koncept kratke plošče povezan s telesi v gibu in kompozicijo teles v prostoru. Deloma izhaja iz fizikalne perspektive: nihanje - gravitacija - radikali in pripoveduje zgodbo o valovanju, delcih, silah in energijah.

◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇

» Kamizdat Rentgen « je vpogled pod površino kože, pogled na meseni preplet kosti, mišic in živčevja, ki tvorijo raznolikost zvočnih teles.

Gre za serijo večerov, s katero si pri založbi Kamizdat želimo vzpostaviti večjo prisotnost pustolovskih glasbenih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki hodijo po terenu, na katerem pogosto ni še shojenih poti. Večeri so pogosto tesno povezani z novimi glasbenimi izdajami.

◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇ ◇

KAMIZDAT​ je slovenska spletna založba usmerjena v izdajanje lokalnega glasbenega ustvarjanja v širokem spektru raznolikih večinoma elektronskih žanrov. Že od l. 2006 so izdaje na voljo kot prost prenos (plačaj-kolikor-moreš) pod pogoji Creative Commons licenc. Obenem pa izhajajo tudi fizične ročno izdelane izdaje v izvirnih in samosvoje oblikovanih embalažah, ki so posledica sodelovanja z lokalnimi ustvarjalkami in ustvarjalci. Napori založbe imajo korenine v sledečih vrednotah: princip naredi-sam (​ DIY ), lokalna participacija, copyleft licenciranje, uporaba svobodnega programja, okoljska ozaveščenost in kritična teorija.

http://kamizdat.si
https://kamizdat.bandcamp.com/


Vreme Ljubljana
PartiZadnja sprememba: 28.5.2018 11:26

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK