Dimensions Festival 2017

Koncertna dvorana Rog, Ljubljana, Slovenija

23. junij 2017 ob 22:00


Dimensions festival letos prireja že svojo šesto edicijo. Kot vsako leto nas tudi tokrat preseneča in navdihuje, tako s svojim neprekosljivim izborom nastopajočih izvajalcev, kot z izborom lokacije prireditve, to je seveda Fort Punta Christo.

Že sam otvoritveni koncert, ki se bo odvil 30. avgusta nas bo popeljal v višave. Nastopila bo enigmatična in karizmatična glasbena diva ter modna pop ikona, Grace Jones. Seveda bodo ta večer na odru Puljske arene prisotni še megalomanski trio, spoj legendarnega dvojca Modeselektor ter glasbenega mojstra Apparat-a, kateri skupaj tvorijo supergrupo Moderat. Poleg njih pa še Yussef Kamaal in Moses Boyd.

Sledil bo sam festival v Fort-u Punta Christo, ki bo potekal od 31. avgusta do 4. septembra, kjer bo z line up-om z več kot 80 imeni samega vrha Techno, House, Disco, Soul, Funk in Jazz scene. Z artisti kot so Jeff Mills, Theo Parrish, AUX 88, Floating Points, Cymande, Marcell Dettmann, Daphni, Nina Kraviz, Hessle Audio, Levon Vincent, Goldie…

Na festivalu bo nastopil tudi glasbeni virtuoz Borut Cvajner, kateri se ukvarja z glasbo že dobrih 15 let. Pravi zbiralec vinylov, član in soustanovitelj založbe Vakum Records, katera svojo prepoznavnost razprostira v globalne razsežnosti. V Pulju, kateri je njegov rojstni kraj, med drugim prireja večere imenovane Ame, s katerimi združuje tako elektronsko glasbo kot vizualno umetnost. V Rog-u bo na Dimensions seriji uvodnih eventov festivala zasedel sam prestol večera, kjer nas bo z izbranim setom popeljal v svojo vizijo zvoka in sveta glasbe.

Pridružili se mu bodo še domačini Veztax, Marta in Roli, kateri bodo poskrbeli za uverturo in zaključek celotne prireditve in večera.

LINEUP:

▶ BORUT CVAJNER (Vakum Records)
https://soundcloud.com/borut-cvajner
https://www.discogs.com/label/690155-Vakum-Records
https://www.facebook.com/galerija.cvajner

▶ VEZTAX (Vezotonik Records)
https://soundcloud.com/veztax

▶ MARTA (Female Pressure)
https://soundcloud.com/djanemarta

▶ ROLI (Analogue/Digital)
https://soundcloud.com/analogue-digital-1Starost 18+.
Cene vstopnic: 6 €.


Vreme Ljubljana
Parti|ElektronikaZadnja sprememba: 9.6.2017 9:50

Povezane vsebine

Manj tvegana zabavaVašega partija ni na seznamu?

Vnesi ga preko obrazca!

DODAJ NAPOVEDNIK