POZOR! Po poročanju uporabnikov se v Ljubljani kot 3MMC prodaja močen metamfetamin

9. junij 2017|Opozorila

Uporabniki so nas opozorili, da naj bi se kot 3MMC prodajal metamfetamin (informacija zaenkrat še ni bila potrjena z laboratorijsko analizo), zato vsem, ki uporabljate 3MMC svetujemo, da ste izredno previdni. Uporabniki so poročali o večdnevni nespečnosti, pojavu paranoj in psihotičnih epizod ter težavah s srcem.


Metamfetamin je zelo močan stimulant, ki povzroča večdnevno nespečnost (tudi do 5 dni) in posledično močno fizično ter psihično izčrpanost, ob prevelikih dozah pa prinaša visoko tveganje za smrt zaradi srčnega zastoja in nastanek hudih psihoz, poleg tega pa ob uporabi lahko hitro pride do zelo močne odvisnosti.

Doze za metamfetamin so kar 10x manjše kot za 3MMC, zato lahko v tem primeru zelo hitro pride do predoziranja. Zato je nujno, da pred uporabo 3MMCja naredite test z reagentom Marquis, ki nakaže, ali imate metamfetamin (oranžna reakcija). Snov lahko za testiranje prinesete tudi v DrogArt info točko.

Ker več informacij trenutno ni na voljo, bodo vse dodatne informacije tudi z vaše strani zelo dobrodošle (lahko nam pišete na testiranje@drogart.org ali pokličete na 01 439 72 70, 041 730 800). Za vzorec snovi, za katero se sumite, da vsebuje druge snovi ali nevarne primesi, močno priporočamo, da ga povsem anonimno prinesete k nam v testiranje.

Če ste uporabljali "čuden" 3MMC, imate še nekaj dni po uporabi težave s spanjem ali druge težave, se lahko po informacije in nasvet obrnete na DrogArt svetovalni telefon: 041 730 800.