Pozor! Uporabniki so opozorili na pojav nevarnega kokaina

14. april 2017|Opozorila

Po poročanju uporabnikov se v zadnjem času pojavlja izredno močen kokain, zato vsem, ki se odločite za uporabo kokaina, svetujemo, da ste zelo previdni, in raje začnete z majhno dozo ter počakate učinke, da vidite, kako močno snov imate.


Uporaba izredno čistega kokaina namreč močno poveča tveganje za zaplete in odpoved srca. Tveganje pa je še večje v primeru souporabe drugih snovi, vključno z alkoholom. V kombinaciji z alkoholom namreč nastane nova snov kokaetilen. Kokaetilen ima močnejše učinke kot kokain in deluje dlje. Je tudi bolj toksičen za telo, predvsem za srce in možgane.

Več informacij o kokainu, tveganjih povezanih z njegovo uporabo in nevarnostih mešanja z drugimi snovmi, si lahko preberš tukaj.

Več informacij trenutno ni na voljo, zato bodo vsakršne dodatne informacije tudi z vaše strani zelo dobrodošle (lahko nam pišeš na testiranje@drogart.org ali pokličeš na 01 439 72 70, 041 730 800), za vzorec snovi, za katero se sumi, da je zelo močna ali vsebuje nevarne primesi, pa je možno povsem anonimno prinesti tudi v testiranje.