Pazljivo! Namesto 3mmc (sladoleda) se v zadnjem času pogosto prodajajo različne druge snovi

7. april 2017|Opozorila

V zadnjem času smo v testiranje prejeli več različnih vzorcev, ki so bili kupljeni kot 3mmc (sladoled), analiza pa je pokazala, da gre za povsem druge droge, v nekaterih primerih pa so bile 3mmc primešane druge snovi.


Te snovi imajo pogosto sicer podobne učinke (nekatere bolj, druge manj), imajo pa nekatere med njimi več negativnih stranskih učinkov, so na primer bolj nevarne za srce, povzročajo močnejši občutek anksioznosti in paranoje, prinašajo več možnosti za pojav psihotične epizode (še posebej v primeru večkratnih redoziranj v kratkem času). Lahko pa se pojavi tud takšna snov, ki ima povsem drugačne učinke (npr. psihedelične).

Poleg tega so nekatere od teh snovi psihoaktivne v manjših dozah in jih je potrebno dozirati manj, če tega ne veš, pa lahko hitro pride do zapletov.

Na pogled so si te snovi zelo podobne in je nemogoče ugotoviti, kaj droga, ki jo imaš, vsebuje. Če se odločiš za uporabo bodi zelo previden. Najbolje je, če pred uporabo snov stestiraš, povsem anonimno to lahko storiš tudi v DrogArt info točki (več o tem si preberi tule), zelo pomembno pa je tudi, da začneš z manjšo dozo in počakaš na učinke. V primeru, da so ti nenavadni, snovi raje ne uporabljaj več, močno pa se priporoča, da jo vsaj v tem primeru prineseš v testiranje. Tako bomo lahko videli, kaj točno je in o tem opozorili tudi druge uporabnike.

Za več informacij nas lahko pokličeš, nam pišeš ali pa se osebno oglasiš v naši info točki.