e-namig za mlade

2. marec 2023|Novice|Aktualno

Izobraževanja, zaposlitve, štipendije, razpisi, natečaji in še mnogo več...preveri 

   A veš?

 

 

 

Protest 8. marec: Patriarhat ubija!

V Iskrinem Delovnem odboru za feminizem tudi letos organizirajo na ljubljanskem Kongresnem trgu feministični protest ob 8. marcu.

 

 

 

 

Nov podkast “Ni nam vseen” – Bistro pri lačnem študentu

Izšla je nova epizoda podkasta “Ni nam vseen”. V tokratni oddaji sta gosta Sara Svati Sharan in Domen Perovšek. Spregovorila sta o samoorganiziranih študentskih menzah ter o problematiki trenutnega stanja študentske prehrane in bonov. 

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Nakup nepremičnine – pametno in ozaveščeno do prvega stanovanja

Zavod Ypsilon vabi na predavanje “Nakup nepremičnine – pametno in ozaveščeno do prvega stanovanja”.

 

 

 

 

Štipendije Ad futura za študij v tujini za leto 2023

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije objavlja javni razpis štipendij za študij v tujini za leto 2023.

 

 

 

 

Delavnica: Računovodstvo in davki za ustvarjalke s področja kulture

Društvo Asociacija in DobraVaga spet združujeta moči in vas vabita k udeležbi na delavnici Računovodstvo in davki za ustvarjalke s področja kulture. Delavnica bo potekala 9. marca v Ljubljani.

 

 

 

 

Usposabljanje za doseganje sprememb v družbi

Mladinski svet Slovenije vabi k prijavi na usposabljanje za doseganje sprememb v družbi.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

ERYICA išče zunanjo_ega sodelavko_ca za izdelavo spletne strani in pri komunikaciji

Evropska agencija za informiranje in svetovanje mladim, v sklopu projekta EU inFORM- Young Voters, odpira dve mesti za zunanje sodelavke_ce.

 

 

 

 

Priložnost za učenje angleškega jezika v Španiji: ErasmusInSchool

Portal ErasmusInSchool ponuja priložnosti na področju asistence v šolah pri poučevanju angleškega jezika po celotni Španiji.

 

 

 

 

Focus zaposli strokovnjaka_injo na področju energije

Focus, društvo za sonaraven razvoj, je objavil razpis za prosto delovno mesto strokovne_ga sodelavke_ca na področju energije. Gre za zaposlitev za polni delovni čas za obdobje enega leta z možnostjo podaljšanja.

 

 

 

 

SPEED HIRE z Zavodom Ypsilon

Zavod Ypsilon vas vabi na kadrovski dogodek, imenovan “SPEED HIRE z Zavodom Ypsilon”, ki se bo odvijal 28. marca ob 14.30 v prostorih Zavoda Ypsilon.

 

 

 

 

Predstavništvo UNHCR za Srednjo Evropo išče novega sodelavca_ko za delo v Ljubljani

Na Predstavništvu UNHCR za Srednjo Evropo iščejo novega sodelavca_ko za delovno mesto Protection Associate G-6. Delovno mesto je v Ljubljani.

 

 

 

 

Društvo Sončni grič išče projektnega vodjo

Na Sončnem griču v ekipo projekta Učilnica za življenje vabijo novega projektnega vodjo. Delo za polovični delovni čas bo potekalo na daljavo od doma, ob večji dogodkih pa na Primorskem.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Natečaj za logotip projekta YinfoPioneers v katerem sodeluje tudi mreža L’MIT

Evropska agencija za informiranje in svetovanje mladim (ERYICA) objavlja natečaj za oblikovanje logotipa za projekt YinfoPioneers: Pionirji mladinskega informiranja Zahodnega Balkana. V projektu sodeluje tudi Ljubljanska mreža info točk. Prijave se zbirajo le še danes.

 

 

 

 

Javno povabilo k oddaji predlogov za sofinanciranje turističnih prireditev na javnih površinah v Mestni občini Ljubljana za leto 2023

Turizem Ljubljana je objavil javno povabilo, kateri predmet je oddaja predlogov za sofinanciranje turističnih prireditev na javnih površinah Mestne občine Ljubljana za leto 2023, ki prispevajo k promociji Ljubljane v lokalnem in mednarodnem okolju in pomenijo obogatitev turistične ponudbe mesta.

 

 

 

 

Razpis za Nagrado skupine OHO 2023

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je objavil javni razpis za Nagrado skupine OHO 2023 – osrednjo neodvisno nagrado za mlade vizualne umetnice in umetnike v Sloveniji do 40. leta starosti.

 

 

 

 

Fotovizije 2023

Za mlade fotografe med 15. in 30. letom JSKD, v sklopu Festivala Vizije, razpisuje državni natečaj za najboljše fotozgodbe.

 

 

 

 

Literarni natečaj: Sosed tvojega brega 2023

JSKD in Revija Mentor razpisujeta že 45. literarni natečaj Sosed tvojega brega.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

65. Pohod ob žici 2023 in Tek trojk

Med 4. in 6. majem 2023 bo v Ljubljani potekal že 65. Pohod ob žici ter Teki trojk. Prijave na Teke trojk, ki so namenjeni osnovnošolcem, srednješolcem ter odraslim rekreativcem, se lahko prijavite do 20. aprila 2023.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Studio Evropa: Enakost za ženske je enakost za vse

V petek, 3. marca 2023, ob 11.00 bo Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji v Studiu Evropa gostila dogodek z naslovom “Enakost za ženske je enakost za vse”.

 

 

 

 

Reciklažnica: šivamo in recikliramo

Center za mlade Domžale vabi na delavnico, kjer boste iz starih oblačil naredili nove uporabne predmete, se naučili uporabljati šivalni stroj in spoznali proces načrtovanja dela.