e-namig za mlade

5. januar 2023|Novice|Aktualno|Obvestila

Še ne veš kaj bi študiral_a? Obišči karierno izvdnico, ki jo organizira zavod MEPI. Če pa iščeš zaposlitev na področju marketinga in odnosov z javnostjo, pa čekni ponudbo zveze prijateljev mladine.   A veš?

 

 

 

 

Karierni teden mreže KROJ 2023 – Ukroji si svojo kariero

Mreža KROJ s pestrim naborom aktivnosti, ki se bodo dogajale v kariernem tednu, pod geslom “Ukroji si svojo prihodnost”, mladim prihaja naproti z informacijami, pogovori in prostori za pridobivanje pomembnih izkušenj, ki se jih ne da pridobiti v šoli.

 

 

 

 

MK bo izvedlo raziskavo o spolnem nadlegovanju in nasilju v kulturi

V organizaciji Ministrstva za kulturo in društva Mesto žensk je potekal posvet Preprečevanje spolnega nadlegovanja in nasilja. Vabljeni k branju poročila. Med drugim so napovedali, da bodo v naslednjih mesecih izvedli pionirsko sektorsko raziskavo. Raziskovali bodo okoliščine, pojavnost ter pogostost spolnega nadlegovanja in nasilja na področju kulture v Sloveniji.

 

 

 

 

Aplikacija Zmorem

Zavod za šport RS Planica je letos razvil aplikacijo Zmorem, ki spodbuja ljudi, zlasti mladostnike, k fizični aktivnosti in zdravemu življenjskemu slogu.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Objavljeni so razpisi za štipendije Ad futura

Sklad je v decembru objavil javne razpise štipendijskih programov Ad futura, z izjemo enega, ki je bil objavljen novembra. Programi so namenjeni spodbujanju mednarodne mobilnosti dijakov, študentov in raziskovalcev iz Slovenije v tujino in iz tujine v Slovenijo.

 

 

 

 

Karierna izvidnica

Zavod MEPI organizira dogodek za dijake 3. in 4. letnikov, ki se vpisujejo na fakultete in bi želeli prejeti več informacij.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Na Zvezi prijateljev mladine Lj. Moste-Polje iščejo pomoč v odnosih z javnostmi

Na Zvezi prijateljev mladine Lj. Moste-Polje iščejo pomoč študentke/študenta pri odnosih z javnostmi in v marketingu. Rok prijave je 20. 1. 2022.

 

 

 

 

Mladi zmaji razpisujejo delovno mesto – Specialist za mladinsko delo VII/2

Mladi Zmaji razpisujejo 2 delovni mesti – specialist za mladinsko delo VII/2 – M/Ž v četrtnem mladinskem centru, za nedoločen čas s polnim delovnim časom. Rok prijave je 9. 1. 2023.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega

Odprt je poziv k prijavi za Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega. Rok prijave je 2. 2. 2023.

 

 

 

 

Novi evropski Bauhaus: odprt poziv 2023

Odprt je poziv za podelitev nagrade iniciative Novi evropski Bauhaus za leto 2023. Rok prijave je 31. 1. 2023.

 

 

 

 

Avdicija za mlade igralke in igralce

Slovensko mladinsko gledališče razpisuje avdicijo za drugo generacijo programa Mlado Mladinsko, v okviru katerega bo nastala predstava Umetnost vojne/Umetnost miru. K sodelovanju vabijo mlade med 15. in 19. letom. Rok prijave je 5. 1. 2023.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Napoved dela Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije za leto 2023

Kot v preteklem letu bodo tudi to leto v Mladinski komisiji PZS organizirali mnogo dogodkov namenjenih mladim navdušencem gora.

 

 

 

 

Veliki Veganski izziv – januar 2023

Veganski izziv je brezplačni mentorski program, ki v Sloveniji poteka že deseto leto zapored. V tem času se ga je udeležilo že več kot 15.000 udeležencev. Naslednji izziv se začne že 1. januarja, spremljali ga bodo številni dogodki.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Ta mesec na Legebitri

Vabljeni na Legebitro, kjer so za vas pripravili kar nekaj različnih dogodkov.

 

 

 

 

Pride Connects: Sustainable practices around the world pt. 1

Ljubljana Pride vas vabi na prvi letošnji dogodek Pride Connects, ki bo 17. januarja od 18.15 do 20.15.