e-namig za mlade

13. oktober 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Preveri kako do brezplačnih vozovnic za raziskovanje Evrope in njene bogate kulture, na voljo 35.000 vozovnic za mlade iz EU.   A veš?

 

 

 

 

#DiscoverEU: še 35.000 vozovnic bo podeljenih to jesen

Vrača se jesenski krog DiscoverEU, ki bo med 11. in 25. oktobrom 35.000 mladim, ki bodo sodelovali v nagradnem kvizu, prinesel vozovnico za raziskovanje Evrope in njene bogate kulture. Mladi se lahko prijavite na Evropskem mladinskem portalu, kjer odgovorite na šest vprašanj in z malo sreče osvojite potovanje.

 

 

 

 

Prenovljene smernice psihološke prve pomoči

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so v sklopu Nacionalnega programa za duševno zdravje MIRA pripravili prenovljene smernice za psihološko prvo pomoč in promocijska gradiva.

 

 

 

 

Svetovni dan duševnega zdravja 2022 – uporabni viri

10. 10. vsako obeležujemo svetovni dan duševnega zdravja. V tej objavi so na voljo kontakti, na katere se je možno obrniti v primeru, če potrebujete pomoč.

 

 

 

 

Podkast “Ni nam vseen”: Svetovni dan duševnega zdravja

Nov mesec, nov podcast! Tokrat lahko prisluhnete o destigmatizaciji duševnega zdravja ter o projektu “Kako si?”.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Mednarodno izobraževanje: Who is the director of your gender role

Društvo Parada ponosa išče dve_a udeleženki_ca – mladinski_a delavki_ca ali aktivistki_a -, ki se bosta udeležili_a mednarodnega usposabljanja, ki ga organizira Loesje Berlin od 26. oktobra do 4. novembra 2022 na nemškem podeželju v bližini Bremna. Prijavite se lahko le še danes.

 

 

 

 

MEET AND CODE: Skodiraj svojo prvo spletno stran!

V Simbioza Genesis so v okviru letošnjega Meet and Code pripravili odlično brezplačno delavnico “Skodiraj svojo spletno stran”, ki bo potekala online v dveh delih (19. 10. in 20. 10. 2022) od 17.00 do 19.00.

 

 

 

 

Online tečaj programiranja

Zavod Ypsilon v sodelovanju z agencijo Smartninja ter v sklopu tedna programiranja, organizira spletni tečaj programiranja.

 

 

 

 

13. PR teater

Člani Študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi organizirajo že 13. konferenco za odnose z javnostmi, ki bo letos potekala v četrtek, 24. novembra, v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede v Ljubljani.

 

 

 

 

Filmski posel: Kako ohraniti zdrav pristop v razvoju filmske kariere

Zavod Motovila v okviru 33. edicije festivala Liffe vabi na delavnico s psihoterapevtko in filmsko producentko Rebecco Day. Delavnica bo potekala v sredo, 16. novembra 2022 v Cankarjevem domu.

 

 

 

 

Usposabljanje Počimo mehurčke

Socialna akademija vabi na usposabljanje Počimo mehurčke.

 

 

 

 

Delavnica cianotipije

V Info centru Škuc bo potekala delavnica cianotipije, “V objemu modrine”.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Javno povabilo Ministrstva za kulturo za članstvo v stalnih strokovnih komisijah

Ministrstvo za kulturo RS vabi vse zainteresirane kandidate in kandidatke, da do 18. 10. 2022 podajo kandidaturo za članstvo v stalnih strokovnih komisijah.

 

 

 

 

CONCORD zaposli višjo_ega svetovalko_ca za politiko in zagovorništvo

CONCORD, evropska konfederacija nevladnih organizacij za pomoč pri trajnostnem razvoju, zaposli višjo_ega svetovalko_ca za politiko in zagovorništvo.

 

 

 

 

Društvo Sprememba išče študenta_ko

 V društvu Sprememba iščejo študenta ali študentko za izvajanje delavnic čustvenega in socialnega učenja za otroke in mlade.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

CASSINI hackaton

Start:up Slovenija in podjetniški inkubator Univerze v Mariboru vabijo na mednarodni hackaton evropske komisije CASSINI, na temo iskanja novih rešitev na področju financ, zavarovalništva in investicij.

 

 

 

 

Javni razpis za oddajo bivalne rezidence za umetnike v Hiši Alojza Kocjančiča v Kubedu za leto 2023

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper je objavil javni razpis za oddajo bivalne rezidence za umetnike v Hiši Alojza Kocjančiča v Kubedu za leto 2023.

 

 

 

 

Literarni natečaj

Zveza romske skupnosti Umbrella – Dežnik in romski informacijski center Anglunipe razpisujeta 10. literarni natečaj “V sožitju” za izvirno še neobjavljeno kratko zgodbo, pesniško stvaritev ali pravljico.

 

 

 

 

Javni razpis programa UNESCO – L’Oreal Za ženske v znanosti 2023

Objavljen je nacionalni razpis “Za ženske v znanosti” za leto 2023, ki poteka v partnerstvu L’ORÉAL Adria in Slovenske nacionalne komisije za UNESCO.

 

 

 

 

Fotografski natečaj Pogled 2022.

Center za mlade Domžale razpisuje fotografski natečaj Pogled 2022.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Slovenska filantropija išče nove prostovoljke_ce

Slovenska filantropija išče nove prostovoljke_ce za različne dejavnosti v Ljubljani ter ostalih krajih po Sloveniji.

 

 

 

 

Poziv za nove prostovoljke_ce pri Mladih zmajih

Mladi zmaji vabijo vse, ki jih veseli delo z mladimi, da se pridružijo kot prostovoljke_ci.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Krvodajalska akcija “Častim 1⁄2 litra!”

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) organizira krvodajalsko akcijo, ki se bo pričela 10. oktobra in trajala do konca meseca.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Vladavina prava: med Brusljem in Ljubljano

V Hiši EU bo potekal pogovor s predsednico Državnega zbora mag. Urško Klakočar Zupančič in evropsko poslanko Ljudmilo Novak (ELS).

 

 

 

 

Itn. festival angažiranega pisanja

Vsako leto domačijo za en vikend naseli Itn., festival angažiranega pisanja, ki ga pripravlja programski odbor okoli dvajsetih mladih, ki jim ni vseeno. Itn. letos s številnimi dogodki vabi med 22. in 23. 10. 2022.