Lmitov namig za mlade

2. september 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Te zanimajo spletke in odnosi? Potem se pridruži zaključnemu dogodku gledališča spletk, ki bo potekal 10.9. v Mariboru. Če pa si bolj športne narave, pa bo v Ljubljani na kongresnem trgu potekal dogodek ob svetovnem dnevu športa v petek 23.9. Še več drugih zanmivih prireditev. zaposlitev, izmenjav pa najdeš v tedenskem namigu.


 

   A veš?

 

 

 

Poziv k udeležbi na mladinski izmenjavi za ljubitelje živali in narave

Zavod Voluntariat išče udeležence mladinske izmenjave Furrytale, ki bo od 21. do 29. septembra 2022 v Litiji.

 

 

 

 

Nacionalni mesec skupnega branja

Med 8. septembrom (mednarodnim dnevom pismenosti) in 9. oktobrom 2018 (zaključek Tedna otroka®) se bo v Sloveniji ponovno odvijal Nacionalni mesec skupnega branja, ki povezuje vse, ki skrbijo za spodbujanje branja in bralne kulture.

 

 

 

 

Evropsko leto mladih tudi na Discordu

Pridružite se skupnosti mladih na platformi Discord, kjer lahko izrazite svoje mnenje o Evropi in odkrijete nove priložnosti za študij, delo in potovanja po celini.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Od gledališča spletk do gledališča odnosov

KUD Transformator vabi na zaključni dogodek projekta Gledališče spletk, mednarodnega strateškega partnerstva Erasmus+, ki se je odvijal v partnerstvu organizacij KUD Transformator (Slovenija), KURINGA (Nemčija) in Centar za kazalište potlačenih POKAZ (Hrvaška). Dogodek bo 10. septembra od 10.15 do 16.15 v Mariboru.

 

 

 

 

Delavnica o mladinskem delu in socialnem vključevanju

Zavod ODTIZ vabi na delavnico o mladinskem delu in socialnem vključevanju, ki bo 12. in 13. septembra.

 

 

 

 

Štipendije DAAD za študijsko leto 2023/2024

Nemška služba za akademsko izmenjavo (DAAD) tudi v letošnjem študijskem letu za Slovenijo ponuja različne štipendije za študentke in študente, raziskovalne štipendije za doktorske študentke in študente, postdoktorande in mlade znanstvenice in znanstvenike in štipendije za izmenjavo visokošolskih učiteljev v Nemčiji.

 

 

 

 

Štipendije za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2022/2023

Sklad je objavil javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2022/2023. Rok prijave je do vključno 30. 9. 2022.

 

 

 

 

Usposabljanje: Individualna podpora otrokom in mladostnikom

Slovenska filantropija v sredo, 12. oktobra 2022, v Mariboru organizira tematsko usposabljanje za prostovoljke in prostovoljce na temo individualne podpore otrokom in mladostnikom.

 

 

 

 

Trans tabor 2022

Zavod TransAkcija vabi k prijavam na Trans tabor 2022, ki bo potekal med 23. in 25. septembrom v Ajdovščini. Vabijo vse osebe s trans in nebinarnega spektra stare 15 ali več.

 

 

 

 

TAGZ + FACA – časopisno gledališče, lažne novice, estetika zatiranih in podnebni ukrepi

KUD Transformator obvešča, da bodo brezplačno 70-urno usposabljanje TAGZ – Transformatorjevo akademijo Gledališča zatiranih, v kateri že od l. 2015 izobražujejo o uporabi metodologije gledališča zatiranih, letos obogatili z mednarodnim sodelovanjem v projektu F.A.C.A.

 

 

 

 

Najdi svoj glas! Z email marketingom do doseženih ciljev

Socialna akademija vabi na napredno delavnico e-mail marketinga, ki bo v sredo, 14. 9. 2022 od 16.00 do 21.00 v Veliki učilnici na Socialni akademiji (Tržaška 132) v Ljubljani.

 

 

 

 

Vabilo na mladinsko izmenjavo – DISABLE THE BARRIERS

Zavod ODTIZ vabi na mladinsko izmenjavo, tokrat v Sloveniji. Projekt bo potekal med 19. in 26. 9. v Vrtičah.

 

 

 

 

Delavnica: Posnemi film

Društvo ŠKUC vabi na delavnico kratkega dokumentarnega filma.

 

 

 

 

Poziv za vključitev v bazen trenerk_jev Društva Parada ponosa

Društvo Parada ponosa vas vabi, da se vključite v delovanje bazena trenerk_jev. Bazen trenerk_jev sestavlja ekipa usposobljenih in motiviranih trenerk_jev neformalnega izobraževanja, ki vse_i prihajajo iz LGBTIQ+ skupnosti.

 

 

 

 

Vpis v Obštudijsko dejavnost Akademija Amnesty: Človekove pravice v praksi v študijskem letu 22/23

Obštudijsko dejavnost Akademije Amnesty Človekove pravice v praksi bodo študentke_i Univerze v Ljubljani spet lahko izbrali ob vpisu v študijsko leto 2022/23.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Mednarodna organizacija (IOM) išče vodjo urada v Sloveniji

Iz pisarne Mednarodne organizacije za migracije (IOM) v Ljubljani sporočajo, da je objavljen razpis za prosto delovno mesto vodje urada v Sloveniji.

 

 

 

 

Društvo YHD išče osebne asistente ali osebne asistentke v Domžalah, Ribnici in Trbovljah

Društvo YHD nudi redno zaposlitev osebnim asistentom (ž/m) v Ljubljani z okolico (Domžale), Ribnici in Trbovljah.

 

 

 

 

Strokovni delavec v programih – pripravnik, Skupnostni programi za mlade

Center za socialno delo Ljubljana je objavil prosto delovno mesto za strokovnega delavca v programih - pripravnik, skupnostni programi za mlade.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Literarni natečaj Rdečega križa Ljubljana

Če imate žilico za pisanje potem vam bo všeč kreativni izziv Rdečega križa Ljubljana – v največ 300 besedah spišite zgodbo ali pesem in predstavite vse prednosti lepih dejanj za starejše.

 

 

 

 

Filmski natečaj

Muzej za arhitekturo in oblikovanje vabi učence, dijake in študente k ustvarjalnemu premisleku in izrazu skozi filmski in video pristop.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Iniciativa Glas ljudstva išče prostovoljce

Iz Umanotere obveščajo, da se iniciativa Glas ljudstva po uspešni kampanji ob aprilskih državnozborskih volitvah pripravlja na jesenske volitve. Pripravili so dopis za lokalne aktiviste, s katerim vas vabijo, da se ob prihajajočih lokalnih volitvah aktivirate v svojih občinah.

 

 

 

 

Prostovoljske priložnosti na Socialni akademiji

To jesen vas na Socialni akademiji čaka kar nekaj priložnosti za razvijanje svojih kompetenc preko prostovoljnega dela.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Krvodajalske akcije Rdečega križa Slovenije v septembru

Rdeči križ Slovenije vas vabi, da postanete krvodajalec_ka in pomagate reševati življenja. Kri lahko daruje vsaka oseba med 18. in 65. letom starosti, ki tehta vsaj 50 kg in je dobrega zdravja.

 

 

 

 

Info Škuc Podporna

Info center ŠKUC bo 28. 9. 2022 začel s podporno skupino namenjeno mladim (16 – 30 let), ki se soočate s težavami v duševnem zdravju. Podporna skupina bo ponujala varen prostor, v katerem boste lahko delili_le svoje občutke, stiske in prejele_i medsebojno podporo.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Evropski teden športa in Dan slovenskega športa

Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez obvešča, da bo osrednja prireditev ob praznovanju državnega praznika dneva slovenskega športa v petek, 23. septembra 2022, na Kongresnem trgu v Ljubljani.

 

 

 

 

Delavnica cianotipije

Vabljene_i na delavnico cianotipije, ki bo v soboto, 17. 9. 2022 od 9.00 do 12.00 v Info centru Škuc.