LMIT namig za mlade

26. avgust 2022|Novice|Aktualno|Obvestila

Pridruži se mestnemu inkubatorju: Sanjaj svoje mesto, kjer bodo izbrani projekti mladih dobili finančno in mentorsko podporo. Lahko pa nas obiščeš na festivalu nevaldnih organizacij LUPA. Se vidmo.


 A veš?

 

 

 

 

Mednarodna mladinska konferenca

Letos bo med 29. 9. in 3. 10. 2022 potekala že 20. Mednarodna mladinska konferenca.

 

 

 

 

Zbogom in hvala za vse ribe

Evropska solidarnostna enota nudi dva načina opravljanja prostovoljstva: dolgoročni in kratkoročni program. Omogoča opravljanje prostovoljstva v lastni državi ali v tujini.

 

 

 

 

Nova aplikacija Evropske solidarnostne enote

Na voljo je nova aplikacija Evropske solidarnostne enote, namenjena prostovoljcem_kam in nosilcem projektov ESE.

 

 

 

 

Zavod Povod vzpostavil Službo za pravne zadeve in kadrovska vprašanja za NVO

Pri Zavodu Povod so vzpostavili Službo za pravne zadeve in kadrovska vprašanja, ki bo delovala kot pravna pisarna in bo nudila pravno pomoč v obliki podpore ter bo opravljala delo svetovalne narave. Podpora je namenjena tako organizacijam, kot zaposlenim in prostovoljcem.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Delavnice za mlade na temo prijateljstva, družine in partnerstva

Mladi med 18. in 30. letom vabljeni na delavnice, ki bodo naslednji teden potekale v okviru mednarodnega usposabljanja “Podpora mladim z avtizmom v mladinskem delu: odnosi in socialne interakcije”.

 

 

 

 

Razpis strokovnih štipendij za študente_ke

CONA razpisuje strokovni štipendiji za študente_ke višjih letnikov.

 

 

 

 

CONA je objavila razpis strokovnih štipendij za študente_ke za leto 2022/23

CONA zavod za procesiranje sodobne umetnost razpisuje štipendiji za študente_ke višjih letnikov AG, UNG, IAM, FA, Visoke šole multimedije, Oddelek za muzikologijo FF, Oddelek za biologijo in Oddelek za krajinsko arhitekturo BF.

 

 

 

 

Od gledališča spletk do gledališča odnosov

KUD Transformator vabi na zaključni dogodek projekta Gledališče spletk, mednarodnega strateškega partnerstva Erasmus+, ki se je odvijal v partnerstvu organizacij KUD Transformator (Slovenija), KURINGA (Nemčija) in Centar za kazalište potlačenih POKAZ (Hrvaška). Dogodek bo 10. septembra od 10.15 do 16.15 v Mariboru.

 

 

 

 

Psihološka prva pomoč – trening za mladinske delavce

Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija vabi na trening za mladinske delavce na tematiko duševnega zdravja mladih: 2. trening, ki bo 18. 9. – 24. 9. 2022 v Postojni.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Eurodesk išče strokovnjaka/strokovnjakinjo za raziskavo

Eurodesk išče strokovnjaka/strokovnjakinjo za raziskavo, katere rezultat bo priročnik za interno uporabo.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

SobaZaGosteMaribor: Poziv za umetniške rezidence 2022 / 2023

Rezidenčni program SobaZaGosteMaribor vabi vizualne in interdisciplinarne umetnice_ke k prijavi na umetniške rezidence v Mariboru, ki bodo potekale v letu 2022 in 2023.

 

 

 

 

Rok za prijavo del v tekmovanje za Mlade bobnarje podaljšan do 28. avgusta 2022

Za vse, ki svoja dela oddajate zadnjo minute, Zlati boben podaljšuje prijave. Prijavitelji lahko svoje kreativne rešitve na podani brief v tekmovanje za Mlade bobnarje (Young Drummers Competition) oddate do vključno 28. 8. 2022.

 

 

 

 

Pridruži se Mestnemu inkubatorju 2022/23: Sanjaj svoje mesto

Odprt je poziv Sanjaj svoje mesto. Program sestavljajo delavnice, mentorstvo in finančna podpora za izbrane projekte mladih od 18 do 29 let v Ljubljani.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Društvo SOS telefon vabi nove prostovoljke za svetovalno delo na SOS telefonu

Društvo SOS telefon za ženske in otroke išče nove prostovoljke.

 

 

 

 

Uvodna izobraževanja za prostovoljke in prostovoljce v obdobju od septembra do decembra 2022

Slovenska filantropija v obdobju od septembra do decembra 2022 ponovno organizira uvodna izobraževanja za prostovoljke in prostovoljce.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Biti mlad je zakon 2022

Mladi zmaji vabijo na tradicionalni poulični festival Biti mlad je zakon!, ki se bo odvijal v petek, 26. 8. 2022 med 14.00 in 20.00.

 

 

 

 

TO)pot: festival zvočnih sprehodov

V četrtek, 15. 9. 2022, ob 10.00, se odpira festival zvočnih sprehodov, zvočnih dogodkov in refleksij TO)pot, ki preko hoje, kot umetniške prakse tematizira akustično ekologijo.

 

 

 

 

Kolesarsko vodstvo po Vodnikovi Ljubljani

Vodnikova domačija vabi na kolesarski izlet po Vodnikovi Ljubljani, katerega bo vodil eden največjih strokovnjakov za Valentina Vodnika, dr. Luka Vidmar.

 

 

 

 

20. Festival nevladnih organizacij LUPA 2022

Nevladne organizacije so aktivne na tistih področjih, kjer država ne uspe ali ne zmore sama poskrbeti za tisto, kar potrebujemo za varno in kakovostno vsakdanje življenje. Spoznajte pestrost nevladnega sektorja na jubilejnem, 20. vseslovenskem festivalu nevladnih organizacij LUPA, ki bo 8. septembra v središču Ljubljane. Svoje dejavnosti bo na stojnicah ter s programom na Prešernovem trgu in Cukrarna baru predstavilo okrog 120 nevladnih organizacij.