Lmit namig za mlade

21. oktober 2021|Novice|Aktualno

Prostovoljstvo, delvanice, delo, prireditve, natečaji, ...


A veš?

 

 

 

 

Babičina podnebna kuharica

V Umanoteri so pred svetovnim dnem hrane izdali Babičino podnebno kuharico – knjižico podnebju prijaznih receptov, ki prinaša nabor izbranih slovenskih specialitet, pripravljenih na bolj trajnostni način.

 

 

 

 

Evropska komisija uradno razglasila leto 2022 za evropsko leto mladih

Komisija je v skladu z oznanilom predsednice von der Leyen v govoru o stanju v Uniji iz leta 2021 v četrtek sprejela uradni predlog o razglasitvi leta 2022 za evropsko leto mladih.

 

 

 

 

Mladi vabljeni k sodelovanju v Eurodeskovi mladinski informacijski anketi

Iz Zavoda Movit sporočajo, da je bila v septembru objavljena že tretja Eurodeskova mladinska informacijska anketa (Eurodesk Youth Information Survey). Sodelujete lahko do konca novembra.

 

 

 

 

Unicef objavil poročilo “Položaj otrok po svetu: V mojih mislih”

Unicef je 15. oktobra objavil novo poročilo z naslovom “Položaj otrok po svetu: V mojih mislih”, ki analizira trende, ki vplivajo na duševno zdravje otrok in mladih ter vključuje pregled stanja v Evropi.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Delavnica: Pravice žensk

Društvo Ženska svetovalnica organizira spletno delavnico Pravice žensk. Prijavite se lahko le še danes.

 

 

 

 

Delavnica: 3 stvari o DIY podkastih

Info center ŠKUC vabi na delavnico 3 stvari o DIY podkastih. Delavnico bo vodila Tanja Matijašević. Srečanja bodo potekala 15. 11., 29. 11. in 6. 12. 2021 ob 17.30.

 

 

 

 

Delavnica o človekovih pravicah

Zavod Bob in Mladinski center ULCA vabijo na delavnico o človekovih pravicah. Delavnica bo potekala 26. 19. 2021.

 

 

 

 

Pred COP 26: Kam nas vodi globalna podnebna politika?

Med 31. oktobrom in 12. novembrom bo v Glasgowu potekala konferenca pogodbenic Okvirne konvencije Združenih narodov o podnebnih spremembah – COP 26. Če si želite izvedeti, kakšna so izhodišča in pričakovanja za COP26, Focus, PIC in Umanotera vabijo na dva spletna seminarja, ki bosta 25. in 26. 10. 2021.

 

 

 

 

Sintetistična srečanja

Osmo/za in Ljudmila vabijo na sklop srečanj, ki bodo namenjena osnovam Arduina. Prvo srečanje bo potekalo 21. 10. 2021.

 

 

 

 

15. Nacionalna konferenca ob mesecu preprečevanja zasvojenost

Nacionalni inštitut za javno zdravje v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport pripravlja 15. Nacionalno konferenco ob mesecu preprečevanja zasvojenosti. Prijave sprejemajo do 3. novembra 2021.

 

 

 

 

Napoved spletnega seminarja na temo Ustvarjanja varnih spletnih prostorov za ženske in dekleta

Slovensko predsedstvo Svetu EU bo 25. novembra 2021 organiziralo spletni seminar na visoki ravni z naslovom Ustvarjanje varnih spletnih prostorov za ženske in dekleta – odklikni spletno nasilje!

 

 

 

 

Nantes Creative Generations 2022

Nantes Métropole poziva k prijavi na European citizenship initiative forum, ki bo potekal med 15. in 18. februarjem 2022 v Nantesu, Francija. Prijavo je potrebno izpolniti do 2. 11. 2021.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Prosto delovno mesto v CZM Domžale: Samostojni strokovni delavec VII/2 (m/ž)

Center za mlade Domžale razpisuje prosto delovno mesto samostojni strokovni delavec VII/2 (m/ž). Rok prijave je do 20. 10. 2021.

 

 

 

 

Zavod Radio Študent razpisuje avdicije za redakcije in lektorsko službo

Zavod Radio Študent je razpisal avdicije za redakcije in lektorsko službo. Zbirajo prijave za glasbeno, aktualnopolitično, univerzitetno in znanstveno redakcijo, redakcijo za kulturo in humanistične vede ter za lektorsko službo. Prijavite se lahko do 1. 11. 2021.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Freiraum Festival 2021: Poziv za umetniške intervencije

Freiraum Festival vabi neuveljavljene in uveljavljene umetnike, da prispevajo z video in zvočnimi deli ali instalacijami, ki bodo razstavljena na hibridnem dogodku. Rok prijave je do 24. 10. 2021.

 

 

 

 

Mladinski natečaj ob dnevu človekovih pravic 2021: Dostop do čiste vode in sanitarne ureditve

Društvo za Združene narode za Slovenijo v sodelovanju s Platformo SLOGA vabi k sodelovanju na mladinskem natečaju ob mednarodnem dnevu človekovih pravic. Tema letošnjega natečaja je dostop do čiste vode in sanitarne ureditve. Rok za oddajo del je 30. november 2021.

 

 

 

 

Šesta sezona vpisa v program “Kaj je dobro in je lahko še boljše?”

Šesta sezona vpisa v program “Kaj je dobro in je lahko še boljše?” je tu. Mladi zmaji vabijo mlade med 18 in 29 let, da uresničijo svoje ideje in soustvarjajo Ljubljano. Prijave so odprte do 2. 11. 2021.

 

 

 

 

Fotografski in likovni natečaj Biseri Slovenije

Hiša Evropske unije vabi k sodelovanju na fotografskem in likovnem natečaju Biseri Slovenije. Rok prijave je podaljšan do 7. 1. 2022.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Poziv za prijave v program Aktivisti

Mladinska zveza Brez izgovora sprejema nove člane, tokrat v program Aktivisti. Prijave so možne do 20. 10. 2021.

 

 

 

 

Usposabljanje za prostovoljce na MISSS-u

Na Zavodu MISSS vsako leto jeseni, pridobivajo nove prostovoljce, da se jim pridružijo pri izvajanju različnih aktivnosti v mladinskem centru Skupaj v skupnosti.

 

 

 

 

Pridruži se Sindikatu Mladi plus

Sindikat Mladi plus vabi, da se jim pridružite kot aktivist oziroma aktivistka. V svoje vrste vabijo vse mlade med 15. in 35. letom starosti, dijake in dijakinje, študente in študentke, mlade brezposelne ter delavce in delavke v prekarnih oblikah dela. Prijave za nove aktivistke in aktiviste so odprte do 31. oktobra.

 

 

 

 

Društvo Ključ vabi na usposabljanje za nove prostovoljke in prostovoljce

Društvo Ključ obvešča vse, ki bi želeli postati njihovi prostovoljci in prostovoljke, da bodo 8. in 9. novembra (verjetno tudi 10. in 11.) izvedli osnovno izobraževanje za nove prostovoljce, in sicer v popoldanskem času.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Ustvarjalna delavnica: Gobelini

Vabljeni na ustvarjalno delavnico z gobelini, ki bo potekala v prostorih Galerije ŠKUC. Delavnica bo potekala 28. 10. 2021 ob 19.00. 

 

 

 

 

Jesenska avantura 2021

Mladi zmaji vas vabijo na Jesensko avanturo, ki bo potekala v času krompirjevih počitnic, od 23. do 30. oktobra. 

 

 

 

 

Mlade rime

Mlade rime so pesniški večeri namenjeni mladim neuveljavljenim pesnikom in pesnicam.

 

 

 

 

Srečanje trans mladih in staršev trans oseb

Zavod TransAkcija vabi na prvo Srečanje trans mladih in staršev trans oseb, ki bo potekalo 13. 11. 2021 ob 12.00 v areni WOOP.

 

 

 

 

Parada povezuje: Kako boš danes spal_a?

Ljubljana pride vabi na dogodek Parada povezuje: Kako boš danes spal_a?. Dogodek bo potekal 26. 10. 2021.

 

 

 

 

Animateka 2021: program in razpis za animacije za odrasle

Animateka vabi uveljavljene ženske, trans in ne-binarne animatorke naj prijavijo kratke animacije namenjene odraslemu občinstvu. Animateka bo letos potekala od 29. 11. do 5. 12. 2021.