L'mitov e-namig za mlade

23. september 2021|Novice

Izobraževanja, delo, prireditve, prostovoljstvo, natečaji,...za mlade


 

 A veš?

 

 

 

Poziv za priključitev v Bazen trenerjev MSS

Mladinski svet Slovenije vabi vse zainteresirane mladinske trenerje, ki imajo izkušnje z mladinskim delom in  izobraževanjem, k prijavi. Prijavite se lahko do 31. oktobra 2021. 

 

 

 

 

Eurodesk anketa o iskanju priložnosti v tujini

Mladi med 13. in 35 letom vabljeni k izpolnjevanju ankete o iskanju priložnosti v tujini. S sodelovanjem v anketi lahko osvojiš polaroidni fotoaparat kot nagrado.

 

 

 

 

Evropska mladinska konferenca v Mariboru

V okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU bo potekala Evropska mladinska konferenca na temo Prostor in participacija za vse. Potekala bo virtualno med 6. in 30. septembrom 2021.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Usposabljanje “Spremembe so mogoče. Naše pravice – naše okolje”

Amnesty International Slovenije organizira brezplačno usposabljanje za pedagoge_in je o okolju v povezavi s človekovimi pravicami, ki bo potekal 29. septembra 2021 preko spletne povezave. Prijavite se lahko najkasneje do 27. septembra 2021. 

 

 

 

 

Improkluzija: Gradnja skupinske dinamike v razredu ter aktivno vključevanje napak v učni proces

Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO vabi na praktično delavnico, kjer se bodo pedagoški delavci spoznali z uporabo metod improvizacijskega gledališča v kontekstu dela z razredom. Rok prijave je do 28. 9. 2021.

 

 

 

 

Mednarodna konferenca HAPPY CITY: Mladi po pandemiji

Mednarodna konferenca Happy City: Mladi po pandemiji bo naslovila teme mentalnega zdravja, perspektiv prihodnosti ter mest prihodnosti, ki jih bodo oblikovali mladi. Konferenca bo potekala od 1. 9. do 25. 9. 2021 preko zooma.

 

 

 

 

Delavnica: Risanje z živo kodo

Mladi do 25. leta vabljeni k prijavi na dvodnevno delavnico risanja z živo kodo, kjer se boste preko ustvarjanja razgibanih vizualnih izrisov oz. animacij učili računalniške grafike in spoznavali osnovne koncepte programiranja in programskih jezikov. Delavnica, ki jo bo vodil Blaž Pavlica bo potekala 9. in 10. oktobra med 17.00 in 20.00 na osmo/zi v odprto kodnim live-coding okolju p5live. 

 

 

 

 

Vpis v ŠtudenTeater

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Namenjen je mladim med 18. in 30. letom, študentski status ni pogoj.

 

 

 

 

Predavanje: Kakšni bodo gozdovi naših vnukov?

National Geographic Slovenija organizira predavanje o pestrosti in negotovosti slovenskih gozdov, ki ga bo vodil dr. Robert Brus.

 

 

 

 

Nantes Creative Generations 2022

Nantes Métropole poziva k prijavi na European citizenship initiative forum, ki bo potekal med 15. in 18. februarjem 2022 v Nantesu, Francija.

 

 

 

 

Mednarodna mladinska konferenca European Values for the Future of the SEE Countries

Youth Alliance – Kruševo vabi na mednarodno mladinsko konferenco na temo regionalne transformacije.

 

 

 

 

Cikel delavnic: Ustvari fotografijo

V oktobru in novembru vas Socialna akademija vabi na cikel delavnic z naslovom “Ustvari fotografijo”.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Cmepius je razpisal prosto delovno mesto: Višji svetovalec področja III

Cmepius v njihovo ekipo vabi novega sodelavca na prostem delovnem mestu višjega svetovalca področja III. Rok prijave je do 23. 9. 2021.

 

 

 

 

Pripravništvo v Svetu Evropske unije

Generalni sekretariat Sveta Evropske unije razpisuje različna pripravništva v Svetu Evropske unije.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

7. mednarodni zin poziv

Kino Šiška in Dobra vaga vabijo avtorje k prijavi na 7. mednarodni zin poziv. Avtorji svoje zine do 29. 9. 2021 oddajo Galeriji Dobra vaga ali ga pošljejo po pošti.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Postani inštruktor programa “Mladinske delavnice”

Društvo za preventivno delo vabi študente_ke ter vse mlade do 30 leta starosti, katere veseli delo z najstniki in bi bili pripravljeni eno šolsko leto nameniti prostovoljskemu delu, k izvajanju preventivnega projekta “Mladinske delavnice”. Prijave zbirajo do 6. 10. 2021 za usposabljanje na Ptuju ter do 19. 10. 2021 za usposabljanje v Ljubljani.

 

 

 

 

Priložnost za prostovoljsko delo na 32. LIFFE

Na 32. Ljubljanskem filmskem festivalu LIFFE potrebujejo prostovoljce za pomoč izvedbe festivala. Rok prijave je do 11. 10. 2021.

 

 

 

 

Društvo Parada ponosa išče prostovoljko_ca za dolgoročni projekt ESE

Društvo Parada ponosa išče prostovoljko_ca, ki jo/ga zanima področje podpiranja programa Naslavljanje vrstniškega nasilja. Prijave s CVjem in motivacijskim pismom sprejemajo do 30. 9. 2021.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Zaključna konferenca projekta RESHAPE

RESHAPE je eksperimentalen, sodelovalen proces, v okviru katerega nastajajo orodja za prehod na bolj pravičen umetnostni ekosistem, ki bo bolj v sozvočju z razvojem družbe.

 

 

 

 

Evropski teden mobilnosti

Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Hiša EU vas vljudno vabita, da jih obiščete v tednu od 16. do 22. septembra in z njimi doživite Evropski teden mobilnosti.