e-NAMIG za mlade

29. januar 2021|Novice|Aktualno|Obvestila


e-NAMIG za mlade, 27. 1. 2021, št. 4 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

Pravna mreža za varstvo demokracije

Štiri nevladne organizacije in zaskrbljeni posamezniki so se povezali v pobudo Pravna mreža za varstvo demokracije, ki združuje spletno platformo in mrežo visoko usposobljenih pravnikov in odvetniških pisarn.

 
 
 

Publikacija za (mlade) popotnike: City walks for (young) travellers

V okviru mreže L’MIT in Društva Škuc je izšla nova publikacija za mlade popotnike “City walks for (young) travellers”. Vabljeni k ogledu!

 
 
 

Projekt FREE

Projekt FREE (spodbujanje pravice do izobraževanja v Evropi) je nadnacionalna študija, ki raziskuje, kako se evropske šole odzivajo na vprašanja spolne usmerjenosti in spolne identitete mladih.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Poziv za udeležence na četrtem ASEF vrhu mladih voditeljev na temo ciljev trajnostnega razvoja

Iz Mladinskega sveta Slovenije obveščajo, da Azijsko-evropska fundacija (ASEF) razpisuje poziv za udeležence na četrtem ASEF vrhu mladih voditeljev na temo ciljev trajnostnega razvoja (ASEFYLS4). Program bo potekal od 22. februarja 2021 do konca novembra 2021 preko spleta.

 
 
 

Francoski inštitut v Sloveniji ponuja štipendije

Francoski inštitut v Sloveniji ponuja štipendije za prvostopenjske in drugostopenjske (magistrske) študente.

 
 
 

Trening pripovedovalstva: To je moja zgodba!

Društvo Parada ponosa vabi na trening pripovedovalstva To je moja zgodba! Trening bo potekal 29. - 31. 1. 2021.

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

TI Slovenia išče vodjo zagovorništva in vodjo organizacijskega razvoja

Društvo Transparency International Slovenia (TI Slovenia) je objavilo razpis za prosto delovno mesto vodje zagovorništva in vodje organizacijskega razvoja (M/Ž) za polni delovni čas ter za določen čas trajanja projektov (predvidoma 12 mesecev). Rok za prijavo je 1. 2. 2021.

 
 
 

Mesto žensk išče novo sodelavko_ca

Društvo za promocijo žensk v kulturi Mesto žensk išče novo sodelavko_ca za določen čas na področju administracije. Kandidatkam_om ponujajo plačano pogodbeno delo, ki poteka v ustvarjalnem in prijetnem delovnem okolju v Ljubljani. Rok za prijavo je 9. februar 2021.

 
 
 

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije zaposluje

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije je objavila razpis za prosto delovno mesto Strokovni delavec M/Ž za polni delovni čas ter za dobo enega leta. Rok za prijave se izteče 9. 2. 2021.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Razpis Ameriškega veleposlaništva v Sloveniji za sofinanciranje kulturnih projektov za leto 2021

Objavljen je razpis Ameriškega veleposlaništva za leto 2021, ki je namenjen podpori projektom, ki podpirajo kulturne izmenjave ter spodbujajo kulturne vezi med ZDA in Slovenijo.

 
 
 

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je objavil razpis za nagrado skupine OHO 2021

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je objavil javni razpis za Nagrado skupine OHO 2021 – osrednjo neodvisno nagrado za mlade vizualne umetnice in umetnike v Sloveniji do 40. leta starosti. Razpis za nagrado je odprt do vključno 10. 3. 2021.

 
 
 

Natečaj za oblikovanje Eutopia maske, dežnika in dežnega plašča

Univerza v Ljubljani je pripravila oblikovni natečaj za svoje študentke in študente “Oblikovanje EUTOPIA maske, dežnika, dežnega plašča”. Svoj dizajn lahko oddaš do 14. februarja.

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Usposabljanje za nove prostovoljce

Iz Društva Zaupni telefon Samarijan obveščajo, da bodo februarja 2021 v Ljubljani organizirali usposabljanje za nove prostovoljce, ki bodo na voljo na telefonu za klic v stiski.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Impro liga živo na spletu: Izjava tedna Banda Ferdamana in Kabuš

Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO vabi na ogled novega Impro liga dogodka “Izjava tedna Banda Ferdamana in Kabuš”, v živo na spletu. Dogodek bo 31. 1. 2021 ob 20.00.

 
 
 

Delavnica Pisalo po ideji

Pisanje šolskih zapiskov ali pa načrtovanje karierne poti je lahko toliko bolj zabavno, če imaš za to na voljo čisto svoje, personalizirano pisalo.

 
 
 

Podcast Ena roza je dovolj

Feministična skupina Magdalene Krivopete v medmrežje pošilja zvočne signale svojega drugega podcasta.

 
 
 

Atelje ponovne uporabe: Rolamo rolice!

Vabljeni na delavnico, kjer boste izdelovali različne uporabne izdelke iz odpadnih rolic toaletnega papirja. Delavnica bo v torek, 2. 2. 2020 ob 15.00 na Zoomu.