DROGART DNEVNA SOBA


Dnevni center za mlade med 15. in 29. letom.


 

Kdaj? od ponedeljka do petka med 12.00 in 16.00

Kje? DrogArt, Prečna ulica 6, Ljubljana

Kontakt: dnevnasoba@drogart.org, 030 346 328

 

KAJ IN ZAKAJ SPLOH DNEVNA SOBA?

Ob popoldnevih dnevna soba na DrogArtu postane prostor za druženje. Želimo si namreč, da bi imeli mladi na voljo varen prostor brez predsodkov, kjer se lahko družite, ustvarjate, spijete cedevito ali kavico ... Pomembno je, da ima vsak svoj »plac«, kjer se dobro počuti in se lahko sprosti, poveže z drugimi in aktivno preživi svoj prosti čas. Na DrogArtu si prizadevamo zmanjšati pritiske in predsodke, s katerimi se soočate, in vsakogar sprejmemo kot edinstvenega posameznika s svojimi zanimanji, talenti in tudi težavami. O vsem tem se pogovarjamo, iščemo rešitve ali pa se s kakšno sproščujočo aktivnostjo za trenutek od vsega odklopimo.

 

KAJ POČNEMO V DNEVNI SOBI?

V naši dnevni sobi se bo zvrstilo kar nekaj aktivnosti. Želimo si, da bi vsak našeljde nekaj zase ali pa se preizkusil v nečem neznanem in popolnoma novem. Aktivnosti izvajamo skupaj in vsak lahko prispeva svoje zamisli, znanje in je vključen na vsakem koraku – od prve ideje do končnega izdelka. Skupaj bomo kuhali, ustvarjali, športali, igrali družabne igre ... Tule je nekaj samo nekaj idej:

 

-           Kako pripraviti kakovosten obrok na socialki?

-           Zašij svojo vrečko za v trgovino!

-           vzgajanje lastnih rastlin

-           risanje in slikanje kot art- terapija

-           joga in čas za odklop

-           novinarski krožek

-           izleti v naravo

-           priprave na parti – pogovori in informiranje o nočnem življenju

-           henganje in družabne igre

-           knjižni klub

-           predavanja z Minko

-           zimski anime večeri

 

PSIHOSOCIALNA POMOČ

Kljub vsem sproščujočim aktivnostim pa vseeno lahko hitro pademo v zajčjo luknjo urejanja raznih birokratskih nalog in ob tem čutimo zmedenost, tesnobo in strah. Skrb za različne formalne zadeve nikakor ni enostavna, zato poleg druženja in aktivnosti na DrogArtu nudimo podporo in spremstvo pri urejanju zadev npr. na CSD, Zavodu za zaposlovanje, pri zdravniku ... Če potrebuješ malo spodbude ali pomoči pri iskanju stanovanja, vpisu v šolo, iskanju službe, izpolnjevanju obrazcev  in oddajanju vlog ali čem drugem, se lahko obrneš na nas.

 

Psihosocialno pomoč ti nudimo po dogovoru:

email: dnevnasoba@drogart.org

telefon: 030 346 328

 

 

PRAVILA DNEVNE SOBE

Za to, da lahko za zagotovimo prostor in klimo, ki bo za vse varna in prijetna, smo postavili tudi nekaj pravil. KS tem, ko vstopiš v dnevno sobo, se zavežeš, da jih boš spoštoval_a.:

  • Uporaba, preprodaja drog in spodbujanje uporabe drog so prepovedane.
  • Imamo ničelno toleranco do nasilja. Vsako verbalno, fizično, čustveno, spolno in drugo nasilje bomo zaustavili in naslovili. Vsak je odgovoren za nenasilno komunikacijo.
  • Ne obrekujemo – ne govorimo o ljudeh, ki niso z nami v dnevni sobi.
  • Pazimo, da z glasnostjo glasbe, iger in pogovorov ne motimo drugih.
  • Če prideš v dnevno sobo, ko poteka delavnica in se je ne želiš udeležiti, je to okej. Pazi le, da ne motiš drugih pri sodelovanju.
  • V dnevno sobo lahko prideš kadarkoli v času, ko je odprta. Zapustiš pa jo najkasneje do ure, ko se zapre.
  • Skrbimo za red in čistočo skupnih prostorov. Vsak pospravi za sabo.
  • Pazimo na svoje stvari in si ne prilaščamo / krademo tujih.
  • Vemo, da ima vsak pravico do svojega mnenja, zato nismo nestrpni in ne vsiljujemo svojih pogledov drugim. Med pogovori se poslušamo in ne prekinjamo.

 

V tem članku je navedenih le nekaj stvari, ki jih ponujamo. Aktivnosti prilagajamo glede na zanimanje, potrebe, letni čas in podobno, zato si pridržujemo pravico za spremembo programa in urnika.

 

Vabljeni v našo dnevno!