DROGARTOVA OSMEROSMERKA - LOV ZA POJMI


Se imaš za osebo, ki brska toliko časa, da na koncu najde? Vztrajen_na? Je tvoje drugo ime Sherlock Holmes? Potem si na pravem kraju :) V članku se nahaja tabela s 23-imi pojmi, ki se nanašajo na žuranje, spolnost, uporabo drog in zmanjševanje tveganj. Iščeš lahko v vseh osmih smereh. Ko najdeš vse pojme, poglej še preostalih 9 črk, ki nosijo prav posebno sporočilo. Veselo na delo!


Pssst: če te zanima več, klikni na posamezni pojem. Preusmerjen_a boš na stran, kjer boš izvedel_a več o iskanem geslu.

 

10 ČRK:  testiranje, nespečnost, hepatitis C

9 ČRK:    toleranca, depresija

8 ČRK:    snifanje, depresor

7 ČRK:    ketamin, marquis

6 ČRK:    kondom

5 ČRK:    parti, čepki, taksi, after

4 ČRKE:  doza, MDMA, trip, gobe, spid

3 ČRKE: sol, GBL, NSD

2 ČRKI:  HR  *

                   (*Kratica za Harm Reduction (zmanjševanje tveganj))

 

 

 

GESLO: ___________________________.

 

Testiranje

Droge je možno brezplačno in anonimno testirati na DrogArtovi info točki, kupiš pa lahko tudi hitre reagente, ki približno nakažejo na vsebnost aktivne substance v tvoji drogi. Pri tem moraš biti še vedno previden, saj barvna reakcija ne pove nič o količini aktivnih snovi in ostalih primeseh. Te se lahko ugotovi samo z laboratorijskim testiranjem. Sploh, če so bili učinki zaužite droge nepričakovani, te zelo spodbujamo, da prineseš substanco v testiranje. Potrebna količina za testiranje je zelo majhna, tebi pa je zagotovljena anonimnost. Tukaj najdeš več informacij o samem testiranju, kje lahko testiraš, tule pa lahko pregledaš substance, ki so bile nedavno testirane.

 

ŽREBANJE

/// Geslo (in svoje ime ter kontakt) sporoči preko e-maila na ana.kralj@drogart.org, preko telefona na 01/439 72 70, preko Facebooka na DrogArt zasebno sporočilo, ali osebno na info točki v Mariboru in Ljubljani v času uradnih ur. ///

Nagradna igra je potekala med 12. februarjem in 2. aprilom 2020. Na zadnji dan nagradne igre smo izžrebali srečnega nagrajenca Uroša. Izžrebani je že bil kontaktiran.