e-NAMIG za mlade

28. november 2019|Novice

Tretjega decembra poteka veseli dan kulture, v sklopu katerega bodo na voljo številni brezplačni dogodbi. Nasilje nad ženskami, podnebna problematika in dobrodelnost so vse aktualne teme, o katerih si lahko več prebereš v tem novičniku, lahko pa si poščeš tudi primerno štipendijo, izobraževanje ali pa druge aktivnosti. Vabljeni k branju!


e-NAMIG za mlade, 27. 11. 2019, št. 43 / spletna verzija

 
 
 

 A veš?

Vabilo: Zaključna konferenca projekta #VsismoEU

Mladinska mreža MaMa vabi na zaključek projekta mladinskega dialoga Vsi smo EU, ki bo potekal 9. in 10. decembra 2019 v ABC Hub-u. Rok prijave je 3. 12. 2019.

 

Ta veseli dan kulture!

Vabljeni, da obiščete brezplačne dogodke, ki bodo potekali v okviru Veselega dneva kulture, 3. decembra!

 

NVO ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami ponovno pozvale k podpisu apela za spremembo kazenskega zakonika

NVO pozivajo pravosodno ministrico Andrejo Katič, naj čim prej pripravi predlog sprememb kazenskega zakonika, da bodo kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost opredeljena v skladu s konceptom privolitve in po modelu “ja pomeni ja”.

 
 

Čas za ukrepanje je zdaj! Podpišete nujni poziv na podnebnakriza.si

Pridružite se stotim drugim organizacijam in tisočim posameznikov ter prispevajte k skupnim prizadevanjem slovenske civilne družbe za boljši jutri in podprite Nujni poziv Vladi RS!

 
 

Sklad 05 – ustanova za družbene naložbe vabi, da se pridružite akciji “Dobrodelni torek”

3. december je dan, ko nevladne organizacije, družine, podjetja, ustanove, posameznice in posamezniki sodelujejo z enim samim namenom: spodbujajo dobrodelnost.

 
 
 
 

 Izobraževanje

Delavnice za mlade, ki se soočajo z izkušnjo oskrbovanja

Fakulteta za družbene vede vabi, da se pridružite brezplačnim delavnicam za mlade oskrbovalce. Pridružiš se lahko sedmim zaporednim tedenskim srečanjem, takoj po pouku, ki jih bo vodil usposobljen moderator. Prijaviš se tako, da pošlješ ključno besedo DA in svoje ime na 070 313 240 (npr. DA tina).

 
 

Predavanje: Osebno dopolnilno delo in vrednotnica

V ponedeljek, 2. decembra 2019, ste vabljeni ob 17.00 v Knjižnico Otona Župančiča na strokovno predavanje o osebnem dopolnilnem delu. Prijave sprejemajo na bd@mklj.si do 1. decembra 2019.

 
 

Javni razpis za podoktorske raziskovalne štipendije na Japonskem za raziskovalce iz Republike Slovenije v letu 2020

Razpisani sta dve podoktorski raziskovalni štipendiji na Japonskem za raziskovalce iz Republike Slovenije. Rok prijave je 30. 1. 2020.

 
 

Dnevi podjetništva za mlade

Vodilno slovensko podjetje na področju celostne podpore podjetjem, Data d.o.o, organizira Dneve podjetništva za mlade. Potekali bodo 4. in 5. decembra 2019, v poslovnih prostorih Data d.o.o.

 
 

Program stažiranja v OECD za obdobje 2020-2022

OECD razpisuje dvoletni program stažiranja za mlade sodelavce, ki so nedavno zaključili prvo bolonjsko stopnjo ter si želijo pridobiti izkušnje na področju multilateralnega oblikovanja politik, raziskav in analize. Rok za prijavo je 8. december 2019.

 
 
 Delo

Mednarodna organizacija za migracije (IOM) vabi k prijavam na razpis za prosto delovno mesto

IOM je objavil razpis za delovno mesto na področju finančne, računovodske in administrativne podpore. Rok prijave je 8. 12. 2019.

 

 Natečaji

JUMP razpis za glasbene strokovnjake

Če razvijate inovativno idejo ali projekt in vam manjkajo znanje, orodja ali povezave, se lahko do 1. decembra 2019 do 24.00 prijavite na razpis JUMP. Rok prijave je 1. 12. 2019 do 24.00.

 

KONS: Vabilo za predložitev predlogov za sofinanciranje umetniških del

konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je objavila poziv za predložitev umetniških projektov, v okviru katerega bodo predvidoma podprli 15 umetniških produkcij sodobne raziskovalne umetnosti. Rok za oddajo predlogov se izteče 20. decembra 2019.

 

Idejni dan za Festival mobilnosti Garaža

AMZS vas vabi, da postanete del velikega premika in pridete na Idejni dan za Festival mobilnosti Garaža 2020, ki bo v petek, 6. decembra, na AMZS v Ljubljani.

 

Goga objavila CELA razpis za avtorje in prevajalce

Vabljeni k prijavi na razpis za literarne ustvarjalce, avtorje in prevajalce, ki bi svoje znanje želeli nadgrajevati skozi projekt za razvoj talentov in literarnih strokovnjakov CELA. Rok prijave je 1. december 2019 do polnoči.

 
 Prostovoljstvo

Program POTA vabi prostovoljce

Program POTA mladim od 18. do 30. leta omogoča izkušnjo mladinskega misijonskega prostovoljstva v različnih državah sveta v razvoju. Vabljeni, da se jim pridružite na katerem izmed njihovih projektov. Svojo prijavnico za projekt lahko oddaš do konca decembra 2019.

 
 
 Prireditve

V. decembrski sejem ilustracije

Vodnikova domačija vabi, da se jim pridružite na otvoritvi V. decembrskega sejma ilustracije, ki bo v torek, 3. decembra 2019, ob 17.00.

 

35. Slovenski knjižni sejem vabi

Vabljeni na 35. Slovenski knjižni sejem, ki bo potekal od 26. novembra do 1. decembra 2019 v Cankarjevem domu v Ljubljani.

 

Napovednik dogodkov ob mednarodnih dnevih akcij proti nasilju nad ženskami

Od 25. novembra potekajo mednarodni dnevi akcij proti nasilju nad ženskami. V ta namen se lahko udeležite različnih dogodkov po Sloveniji.

 

Ana Mraz 2019: Ples, glasba, ogenj, cirkus in ulično gledališče

Tudi letos nas decembra obišče Ana Mraz in nam polepša dolge zimske večere. Vabljeni k ogledu predstav! Ana Mraz bo potekala od 26. do 30. 12. 2019.

 

16. mednarodni festival animiranega filma Animateka

Vabljeni na Animateko, ki bo potekala med 2. in 8. decembrom na različnih lokacijah po Ljubljani, od 2. do 8. 12. 2019.

 

Lajf je film – delavnica

Hupa Brajdič in Mladi zmaji vabita na brezplačno delavnico ustvarjalnega dokumentarnega filma, ki bo potekala od med 12. in 20. decembrom. 

 
 

Predavanje Mirne Berberović o sodobnih feminističnih medijih

Vabljene_i na predavanje Mirne Berberović o sodobnih feminističnih medijih v Trubarjevo hišo literature. Predavanje bo 3. 12. ob 20.00.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
 
     
     
 

To elektronsko sporočilo ste prejeli, ker ste naročeni na e-NOVICE LMIT. odjava

© 2019 LMIT, Pravice pridržane.