e-NAMIG za mlade

23. oktober 2019|Novice

Ponovno so na voljo štipendije in kar nekaj zanimivih priložnosti za izobraževanje, vse od učenja vodstvenih kompetenc pa tja do osnov zaščite živali. Uidejo nam seveda ne niti natečaji in pa številne zanimive priložnost za prostovoljenje!


e-NAMIG za mlade, 23. 10. 2019, št. 38 / spletna verzija

 
 
 

 A veš?

Nova sezona Mestnega inkubatorja

Pričenja se nova sezona Mestnega inkubatorja! Prijavite svoje ideje in prispevajte k boljši kakovosti življenja v Ljubljani. Prijave zbirajo do 4. 11. 2019.

 

 Izobraževanje

Trening: Postani vodja!

Vabljen/-a, da se pridružiš ekipi, ki se bo učila vodstvenih spretnosti, od reševanja konfliktov, skupinske dinamike, vodstvenih kompetenc itd. Prijave sprejemajo do petka, 1. novembra 2019.

 
 

Erasmus nudi priložnost mladim podjetnikom

Na voljo je mednarodni program izmenjave, Erasmus za mlade podjetnike, ki daje mladim podjetnikom priložnost učenja od izkušenih podjetnikov, ki vodijo mala podjetja v drugih sodelujočih državah. Rok za prijavo v program je 31. december 2019.

 
 

Dogodek “Kaj pa je tvoja zgodba?”

Karierni centri Univerze v Ljubljani 24. 10. 2019 na Ekonomski fakulteti, prirejajo dogodek “Kaj pa je tvoja zgodba?”. Prijave sprejemajo le še danes!

 
 

Projekt: Ženske v znanosti in umetnosti

Mladi zmaji v partnerstvu s Festivalom Bobri organizirajo projekt Ženske v znanosti in umetnosti. Prijave zbirajo do 27. oktobra, oziroma do zapolnitve mest (predvidenih je 10).

 
 

Izobraževanje: Osnove zaščite živali

V Društvu za zaščito živali Ljubljana ponovno pripravljajo izobraževanje Osnove zaščite živali. Izobraževanje bo potekalo v nedeljo, 27. oktobra 2019, od 9.30 do 15.00 v njihovih prostorih v Industrijski coni Trzin.

 
 

Štipendije DAAD za študijsko leto 2020/21

Nemška akademska služba za izmenjavo (DAAD) tudi v letošnjem študijskem letu ponuja različne štipendije. Roki prijave so različni, odvisno od programa za katerega se prijavljate.

 
 
 
 

 Natečaji

Literarni natečaj na temo madžarske literature

Balassijev inštitut – Kulturni center Veleposlaništva Madžarske v sodelovanju z Oddelkom za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani organizira natečaj pisanja kratkih esejev na temo madžarske literature. Rok za prijavo je 6. 11. 2019.

 

Innovation Day

Ljubljanski univerzitetni inkubator išče inovacije, ideje in startupe iz širšega področja zdravstva, da se pridružijo enodnevnemu programu Innovation Day, ki ga pripravljajo v soboto, 9. novembra 2019! Prijave sprejemajo do 27. oktobra 2019.

 
 

POGLED 2019 – mladinski fotografski natečaj

Center za mlade Domžale razpisuje vseslovenski mladinski fotografski natečaj POGLED 2019. Prijave sprejemajo do 4. novembra 2019.

 
 

 Prostovoljstvo

Rdeče zore iščejo nove okrepitve! / Open call!

Rdeče zore širijo ekipo. Vabljeni/-e vsi/-e, ki vas zanima sodelovanje pri organizaciji mednarodnega kvirovskega in feminističnega festivala, ki vsako leto (že 18 let) poteka okoli 8. marca. Prijave sprejemajo do 4. novembra! 

 

Postani prostovoljec/-ka v mladinskem centru na Nizozemskem!

Socialna akademija išče prostovoljca/-ko, ki si želi aktivno soustvarjati program za mlade in otroke (pogosto z manj priložnostmi) v mladinskem centru na Nizozemskem. Rok prijave je 31. 10. 2019.

 
 

 Prireditve

Razstava Andree Knezović: Dialektika vrednosti

Razstava Dialektika vrednosti Andree Knezović razpira tematiko, vezano na odnose med produkcijo vrednosti in koncepti sramu. Vabljeni na odprtje razstave, ki bo 24. 10. 2019 ob 19.00 v Projektnem prostoru DUM.

 
 

Legebitra vabi!

Vabljeni na dva dogodka, ki ju organizira Društvo Legebitra! Filovaje: o feminizmih z dr. Evo D. Bahovec bo potekalo 28. 10. 2019, Trans srečanje pa bo potekalo 30. 10. 2019.

 
 

Razstava Monike Pešič: Mineštra

Vljudno vabljeni v Škratovo čitalnico na otvoritev razstave Monike Pešič, ki bo potekala v petek, 25. oktobra 2019, s pričetkom ob 20.00.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na