e-NAMIG za mlade

3. oktober 2019|Novice

Kdo je na vrsti da časi pol litra? Vsi! V sklopu krvodajalske akcije lahko tako častiš pol litra in pomagaš nekomu v stiski. Se kdaj sprašuješ, kako lahko formalno dokazuješ svoje prostovoljske izkušnje? Več o tem najdeš v tokratnem novičniku, poleg tega pa cel kup natečajev, priložnosti za delo in pa seveda tudi za prostovoljenje.


 e-NAMIG za mlade, 2. 10. 2019, št. 35 / spletna verzija

A veš?

Krvodajalska akcija "Častim pol litra!"

Zveza ŠKIS tudi letos ob začetku študijskega leta pripravlja krvodajalsko akcijo v sklopu projekta “Častim pol litra!”. Morebitna vprašanja lahko pošljete na castimkri@studentska-org.si.

 
 

 

Beleženje kompetenc, pridobljenih s prostovoljskim delom

Slovenska filantropija je na enem mestu zbrala različne možne načine beleženja kompetenc, ki jih mladi pridobivajo na neformalne načine.

 
 

Izobraževanje

Delavnica: Portretna fotografija

V Knjižnici Otona Župančiča pripravljajo 10. oktobra 2019 ob 17.00 delavnico, na kateri se boste lahko spoznali z osnovami portretne fotografije. Prijave sprejemajo do 8. oktobra 2019 na naslovu bd@mklj.si.

 

 

Poklici prihodnosti: Menedžerka za srečo

V ponedeljek, 14. oktobra 2019, ste ob 17.00 vabljeni v Knjižnico Otona Župančiča, kjer vam bo Urška Stanovnik predstavila, kako v podjetju Optiweb skrbi za srečo zaposlenih. Prijave sprejemajo do 13. oktobra 2019 na bd@mklj.si ali 01 308 5121.

 

Delavnica: Obdelava fotografij

Vabljeni v četrtek, 24. oktobra 2019, na delavnico Obdelave fotografij, na kateri se boste na praktičen način naučili osnov urejanja in obdelave fotografij. Prijave sprejemajo do 13. oktobra 2019 na bd@mklj.si.

 
 

Medijska pismenost: Med teorijo in prakso

Inštitut Državljan D vabi na dogodek “Medijska pismenost: Med teorijo in prakso”, ki bo potekal 11. oktobra 2019 v Kreativnem centru Poligon v Ljubljani.

 
 

Nacionalna konferenca: Kako povečati odpornost lokalnih skupnosti v času podnebnih sprememb?

Umanotera in Focus vabita na 4. nacionalno brezplačno konferenco o trajnostnem upravljanju z viri skupnosti, ki bo potekala v četrtek, 17. oktobra 2019, od 9. do 13.30 ure v Grand Hotelu Union v Ljubljani. Obvezne so prijave

 

 Delo

Delo v rastlinjakih Botaničnega vrta

V Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani iščejo študente in študentke za študentsko delo na recepciji rastlinjakov. Prijave sprejemajo do 3. oktobra 2019 na mail rastlinjaki.botanicni.vrt@gmail.com

 

  

Sklad Norveškega in EGP finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih: podprti projekti

Norveški in EGP finančni mehanizem 2014–2021 s pomočjo Sklada za zaposlovanje mladih podpira transnacionalne projekte na področju spodbujanja zaposlovanja mladih.

 
 
 Natečaji

Meet and code 2019: Raziščite dogodke in glasujte

Vse organizacije, ki sodelujejo na Meet and Code bodo imele priložnost, da sodelujejo na javnem glasovanju in osvojijo 2.000 € nagrade. Širša javnost lahko za svoj najljubši dogodek Meet and Code glasuje do 20. oktobra.

 

  

Mladi upi 2019

V Zavarovalnici Triglav že sedmo leto zapored s projektom Mladi upi podpirajo mlade športnike, umetnike, znanstvenike in parašportnike. Prijave sprejemajo do 15. oktobra 2019.

 
 

Likovni natečaj “Naše pravice”

V Zvezi prijateljev mladine Slovenije so se ob 30. obletnici sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah odločili, da obeležitvi te pomembne obletnice namenijo koledar za leto 2020. Prijave sprejemajo do 11. oktobra 2019.

 
 

CSK France Prešeren objavlja razpis za glasbene skupine

CSK France Prešeren razpisuje natečaj za neuveljavljene ali že uveljavljene skupine, ki si želijo nastopiti na festivalu TrNOVfest 2020.

 
 

 Prostovoljstvo

Uvodno srečanje prostovoljcev Človek za druge

Društvo katoliških pedagogov Slovenije vabi v torek, 22. oktobra 2019, na uvodno predstavitev programa prostovoljstva Človek za druge. Prijave sprejemajo na clovekzadruge@gmail.com.

 

  

Katalog prostovoljskih aktivnosti za mlade 2019/2020

Slovenska filantropija vabi mlade, da prelistajo spletni katalog in poiščejo svojo priložnost za aktivno sooblikovanje boljše družbe. 

 
 

Festival Borštnikovo srečanje vabi prostovoljke/-ce

Festival Borštnikovo srečanje išče prostovoljke in prostovoljce za pomoč pri pripravi in izvedbi letošnjega festivala, ki bo potekal med 14. in 27. oktobrom. Prijave sprejemajo do 3. oktobra 2019.

 
 

 Prireditve

Festival stripa TINTA 2019

Za vse stripovske sladokusce bo med 10. in 12. oktobrom znova poskrbel ljubljanski festival stripa Tinta

 

  

Mednarodni dan slovarjev: Okrogla miza, predstava in delavnice

Ob mednarodnem dnevu slovarjev Inštitut Divja misel skupaj s Sekcijo za leksiko pri ZDSDS vabi na pester program na Vodnikovi domačiji, ter delavnice, ki bodo dan kasneje na ZRC SAZU. Vabljeni 16. in 17. oktobra, prijave sprejemajo do 8. oktobra.

 
 

Odprte prijave za EDO 2: Filmski festival o mestih, urbanosti in arhitekturi!

prostoRož vabi na 4 dokumentarne filme, 4 projekcije v objektih, ki nikoli niso bili kino, in 4 debate, ki globalne urbane teme postavijo v lokalni kontekst. Dogodki bodo potekali v okviru filmskega festivala o mestih, urbanosti in arhitekturi EDO 2, ki se bo odvijal med 15. in 18. oktobrom 2019 v Ljubljani. Potrebne so prijave!

 
 
   
Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino