Testiranje psihoaktivnih snovi ob 20. obletnici DrogArta

16. september 2019|Novice|Aktualno|Obvestila

V sklopu 20. obletnice DrogArta, ki bo potekala v petek, 20.9., bomo v popoldanskih urah v klubu K4 izvajali testiranje psihaktivnih snovi. En vzorec lahko prinesete ob predhodni prijavi na razpisan termin preko sistema Doodle. Rezultati analize bodo znani v roku 45 min. Na voljo je 8 terminov, vsi pa vabljeni še zvečer na zabavo, ki bo prav tako v klubu K4.


Psihoaktivne substance pogosto vsebujejo neželene primesi, prav tako se lahko zgodi, da se snovi prodajajo pod napačnim imenom. V zadnjih letih opažamo v Sloveniji ponovno porast klasičnih drog in povečanje čistosti drog, kar poveča tveganje za zaplete in predoziranje. Zato predno se odpraviš žurat in imaš namen uporabljati psihoaktivne substance, preveri kaj tvoj paketek dejansko je.

 

Vsak se lahko prijavi na enega izmed razpisanih terminov in v analizo prinese maksimalno 1 vzorecPrijavite se z izmišljenim imenom ali kodo, ki jo prinesete s seboj, da dokažete istovetnost vaše prijave. Po zapolnjenih mestih prijava ne bo več mogoča.

 

V primeru odpovedi vas prosimo, da to sporočite na marko@drogart.org in s tem sprostite mestu nekomu drugemu. Rezultati bodo na voljo v cca. 45 min po oddaji vzorca, v kolikor se bodo v vzorcu zaznale še druge neznane PAS, pa se bo dokončna analiza izvedla v naslednjem tednu v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano (NLZOH).

 

Kvantitativna in kvalitativna analiza bo mogoča za naslednje snovi: amfetamin, metamfetamin, MDMA, MDA, 2CB, 3MMC, 4MMC, kokain, heroin, metilon, LSD, ketamin, alprazolam in diazepam. V kolikor se vzorec nahaja v obliki tabletke, je za kvantitativno analizo potrebno prinesti celo tabletko.

Neznanih snovi in izdelkov iz konoplje ne bo možno testirati!

 

Prijavite se lahko tukaj:

https://doodle.com/poll/74kdmrkiayn99zac