e-NAMIG za mlade

11. julij 2019|Novice

Pred Škucem poteka festival za mladi, kjer najdeš celo vrsto zanimivih aktivnosti. Če pa slučajno ne veš, kje se Škuc nahaja, si lahko pomagaš z novim USE-IT zemljevidom za mlade popotnike! :) Prosta delovna mesta najdeš v Slovenski filantropiji in v SNG Drami Ljubljana - nikoli ne veš, mogoče si ravno prava oseba za to delo. To in še več v tokratnem novičniku!


e-NAMIG za mlade, 10. 7. 2019, št. 26 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

Delavnice za mlade na festivalu Dobimo se pred Škucem

V okviru festivala Dobimo se pred Škucem bodo potekale brezplačne delavnice za mlade.

 
 
 

Ustvarjalna delavnica: Ustvarjajmo iz odsluženih zračnic

Ljubitelji ustvarjalnih delavnic ste vabljeni, da se pridružite v sklopu Knjižnice pod krošnjami na vrtu Galerije Škuc, kjer bo potekala delavnica ustvarjanja iz odsluženih zračnic. Delavnica je brezplačna, potrebne pa so predhodne prijave na: info.center@skuc.org.

 
 
 

Organizacije pozivajo vlado, naj podnebne spremembe prepozna kot nacionalno krizo: pridružite se nujnemu pozivu

Široka skupina množičnih organizacij je 19. junija na Vlado Republike Slovenije naslovila nujni poziv, s katerim so jo pozvali, naj podnebne spremembe pripozna kot nacionalno krizo ter jih začne prioritetno in sistemsko obravnavati.

 
 
 

Na sprehod po Ljubljani z novim zemljevidom USE-IT!

Nov zemljevid za mlade popotnike USE-IT Ljubljana je tu! Brezplačen zemljevid obiskovalcem ponuja preverjene informacije o skritih kotičkih naše prestolnice po izboru in okusu njenih mladih prebivalcev.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Hablas español?

Zavod Nefiks te vabi, da se pridružiš Javiju in Davidu, naravnima španskima govorcema, na jezikovnem taboru, ki bo potekal med 15. in 19. julijem v Luciji. Če se želiš pridružiti na taboru, se prijavi najkasneje do petka, 12. julija. Prostih je le še nekaj mest.

 
 
 

Delavnica: Urbani vrt na balkonu

Pridi se naučit osnov trajnostnega vrtnarjenja na balkonu, ki bodo predstavljene 27. in 28. julija v okviru brezplačne delavnice, na kateri bodo popeljali vse zainteresirane v svet zelenjave, jagodičevja in zelišč, prilagojen življenju v mestu. Prijave sprejemajo na placement@zavod-voluntariat.si do zapolnitve mest. 

 
 
 

Trening pripovedovalstva za LGBTIQ+ mlade

Si mlada LGBTIQ+ oseba, ki si želi deliti svojo zgodbo z drugimi? Se želiš dotakniti poslušalk_cev, jih navdihniti in opolnomočiti? Si želiš rušiti stereotipe in predsodke, ki jih imajo o LGBTIQ+ skupnosti? Pridruži se treningu pripovedovalstva za LGBTIQ+ mlade, ki bo potekal od 22. do 25. 8. 2019.

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

Slovenska filantropija razpisuje prosto delovno mesto

Slovenska filantropija išče strokovnega/-o sodelavca/-ko (M/Ž) v programu Razvijanje in promocija prostovoljstva. Prijave sprejemajo do vključno četrtka, 18. julija 2019, na tjasa.arko@filantropija.org, kamor pošljete svoj življenjepis (CV) z dokazili o zahtevanih izkušnjah, s pripisom “Prijava na prosto delovno mesto Razvijanje in promocija prostovoljstva”.

 
 
 

SNG Drama Ljubljana objavlja prosto delovno mesto

Iščejo zunanjega sodelavca/-ko za sezono Ljubezen 2019/20, in sicer za pomoč pri izvedbenem grafičnem oblikovanju, odnosih z javnostmi in trženjem. Pisne prijave s priloženimi dosedanjimi oblikovanimi promocijski materiali in pisnimi izdelki pošljite po e-pošti do vključno 21. 7. 2019 na naslov milana.simonic@drama.si s pripisom “prijava za zunanjega sodelavca/-ko”.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Scenarnica 2019: Od ideje do scenarija za celovečerni igrani film

Društvo slovenskih režiserjev in Slovenski filmski center vabita k prijavam na scenaristično delavnico Scenarnica 2019 – Od ideje do scenarija za celovečerni igrani film, ki bo v Ljubljani od oktobra 2019 do marca 2020. Prijave sprejemajo do 15. avgusta.

 
 
 

Napolni škatlo s slovensko kulturo!

Kampanja “Kulturna škatla” (“Culture box”) predstavlja novo ter živahno združitev različnih nacionalnih organizacij Hostelling International (HI), ki promovirajo drugačen in poučen način potovanja. Če veš, kateri predmet po tvojem mnenju spada v slovensko kulturno škatlo, pošlji svoje predloge in jim pomagaj, da bo slovenska škatla izgledala res odlično. 

 
 
 

KŠ X: Razstava

Center urbane kulture Kino Šiška ob 10. obletnici delovanja poziva umetnice/-ke in umetniške kolektive do 35. leta starosti k prijavi samostojnega razstavnega projekta v prostoru Kamera v zgornjem preddverju Kina Šiška. Rok za prijavo na razpis je 27. julij 2019 do 12.00.

 
 
 

Falling Walls Lab Ljubljana 2019

Ljubljanski univerzitetni inkubator ponovno izvaja projekt Falling Walls Lab Ljubljana 2019. Če imaš inovativno idejo, potem se prijavi in predstavi svojo prebojno idejo! Rok za prijavo je 8. september.

 
 
 

Iščejo se inovativne rešitve za ohranitev biotske raznovrstnosti

Inštitut Luc Hoffmann skozi iniciativo Biodiversity Revisited išče inovativne ideje, nove pobude, okvirje in razprave o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti biotske raznovrstnosti. Rok za oddajo prispevkov je 15. julij 2019.

 
 
 
 

   Zdravje, Šport

 
 
 

Kaj storiti, ko se zalomi? (Po nezaščitenem spolnem odnosu)

Kaj storiti, ko ste imeli spolni odnos, pa niste bili zaščiteni pred nosečnostjo oziroma menite, da je vaša redna zaščita zatajila? 

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Festival Sonica 2019: Varuhi

MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti obvešča, da bo letošnji festival Sonica potekal od 23. do 28. septembra. Tema letošnje, enajste edicije festivala, bodo Varuhi/Sentinels. 

 
 
 

Festivalski program 22. Mladih levov je znan!

Festival bo letos združil umetnike, mislece in občinstvo v 9 dneh vznemirljivih skupnih raziskovanj pod površjem, prehajanjem skozi različne plasti stvari in njihovih odnosov do družbe danes. Prijave sprejemajo na info@bunker.si.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram