e-NAMIG za mlade

22. maj 2019|Novice

Pri L'MITU vabijo v svoje vrste nove prostovoljce! Prebereš si lahko tudi več o EU volitvah, ki se nezadržno približujejo, prijaviš se pa lahko tudi na prosto delovno mesto v Kinodvoru ali pa v LUI. Če si kreativno nadahnjen, pa se prijavi na natečaj za kratko zgodbo :)


e-NAMIG za mlade, 22. 5. 2019, št. 19 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

EU volitve – vse, kar moraš vedeti o njih

Z udeležbo na volitvah 26. maja 2019 v Evropski parlament odločamo o smeri, v kateri bo naslednjih pet let delovala evropska politika na različnih področjih. 

 
 
 

Postani prostovoljec/ka Ljubljanske mreže info točk- L’MIT!

Ljubljanska mreža info točk L’MIT išče prostovoljce za sodelovanje v letu 2019. Iščemo mlade, ki jih zanima mladinsko delo, mladinsko informiranje ter terensko delo. Za prijavo pošljite kratek življenjepis in motivacijsko pismo (na kratko, zakaj si želite postati del naše ekipe) na info.skuc@lmit.org.

 
 
 

Pedagoški inštitut vabi študente/-ke k sodelovanju v mednarodni raziskavi EVROŠTUDENT VII

Pedagoški inštitut študentke in študente višješolskih in visokošolskih študijskih programov v Sloveniji vabi k sodelovanju v raziskavi EVROŠTUDENT VII – Socialni in ekonomski pogoji življenja študentov/-k v Evropi. Anketa bo na voljo do 15. junija 2019.

 
 
 

Ustvarjalne delavnice na O’živeli knjigi

O´živela knjiga je spremljevalni program 26. literarno-glasbenega festivala Živa književnost, ki ga organizira Društvo ŠKUC, ponuja pa pester program ustvarjalnih delavnic za mlade. Vabljeni med 7. in 14. junijem!

 
 
 

Vabljeni v knjižnico pod krošnjami na vrt Galerije ŠKUC ter ustvarjalno delavnico

V letu 2019  ste ponovno vabljeni v KNJIŽNICO POD KROŠNJAMI na vrt Galerije Škuc, in sicer od 24. maja od 12.00 dalje. 24. 5. 2019 se lahko ob 18.00 pridružite na brezplačni delavnici Mala šola grafike – Kolagrafija: visoki tisk s penasto gumo.

 
 
 

European Youth Forum Neumarkt / Austria

EYFON – European Youth Forum Neumarkt je pobuda, ki združuje mlade med 16. in 25. letom pri razpravah o prihodnosti Evrope, evropski ideji in evropskih vrednotah.

 
 
 

Mlade ženske na trgu dela – anketa

Kolegice delajo anketo o tem, kako se ženske počutijo na trgu dela oz. kako nanj sploh vstopajo. Bodi ena od 500 predstavnic generacije, ki bo 10 minut svojega časa investirala v izboljšanje položaja vseh 125.683 mladih žensk v Sloveniji. 

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Štipendije MEXT 2020 za študij in raziskovanje na Japonskem

Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji objavlja razpis za štipendije japonske vlade za podiplomski, raziskovalni, dodiplomski in višješolski strokovni študij na Japonskem. Rok za prijavo je 11. 6. 2019.

 
 
 

“Opazim-ukrepam” – opolnomočenje mladih za preprečevanje spolnega nasilja

Društvo sokolske mladine Ljubljana vabi vse (potencialne) mladinske voditelje od 15. leta dalje kot tiste ki jih tematika zanima, na sklop delavnic na temo  “opazim – ukrepam”, s katero želijo ozavestiti mladostnike o problematiki prepoznavanja spolnega nasilja, kako ga prepoznati, na kakšen način se temu zoperstaviti in kako ga preprečiti. Na brezplačno delavnico, ki bo potekala 25. maja, se lahko prijavite do 24. 5. 2019.

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

Kinodvor išče koordinatorja šolskih projekcij

Se želiš pridružiti ustvarjalni ekipi Kinodvora in pridobiti izkušnje s področja organizacije programa? Za enajst mesecev iščejo koordinatorja šolskih projekcij. Prijave sprejemajo do 24. maja.

 
 
 

LUI zaposluje sodelavca/-ko v sprejemni pisarni

Ljubljanski univerzitetni inkubator z veliko pozitivne energije in strokovnega znanja podpira startupe in tiste, ki še bodo ustanovili startup. Razpisujejo delovno mesto Sodelavec_ka v sprejemni pisarni. Prijave sprejemajo do 26. 5. 2019 na info@lui.uni-lj.si.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Natečaj: STYLO– modna revija za mlade oblikovalce

Mladi kreativci ste vabljeni, da prikažete svoj pogled na rešitev, kako bodo oblačila naš posameznikov izraz, obenem pa bodo sledila razvoju, upošteva okoljske vidike in spodbujala individualno misel v skupnosti. Prijave sprejemajo do 20. julija 2019.

 
 
 

COSME: Erasmus za mlade podjetnike 2019

Namen programa je novim podjetnikom iz sodelujočih držav omogočiti bogatenje izkušenj, učenje in mreženje s prakso pri izkušenih podjetnikih v njihovih podjetjih v drugih sodelujočih državah. Prijave sprejemajo do 11. julija 2019.

 
 
 

Javni poziv JAK za izbor kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini za leto 2019

Predmet javnega poziva je izbor izvajalcev in sofinanciranje kulturnih projektov v letu 2019 na področju mobilnosti v tujini. Rok za zbiranje vlog traja do porabe sredstev, vendar najdlje do 31. 12. 2019.

 
 
 

Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti v zvezi s promocijo slovenske znanosti v tujini in povezovanje znanstvenih dosežkov v letu 2019

Predmet Javnega razpisa za sofinanciranje aktivnosti v zvezi s promocijo slovenske znanosti v tujini in povezovanje znanstvenih dosežkov v letu 2019 je sofinanciranje aktivnosti v zvezi s promocijo slovenske znanosti v tujini, kjer je zagotovljena primerna mednarodna in strokovna udeležba in povezovanje znanstvenih dosežkov. Prijave sprejemajo do 12. junija 2019.

 
 
 

Sodeluj na natečaju za najboljšo kratko zgodbo!

Program Ars Radia Slovenija razpisuje 28. tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Natečaj je odprt med 26. 4. in 3. 6. 

 
 
 

Javni razpis JAK za sofinanciranje večletnih zahtevnih knjižnih projektov za obdobje 2019–2021

Predmet javnega razpisa je izbor izvajalcev in sofinanciranje večletnih zahtevnih izvirnih in prevodnih knjižnih projektov v tiskani ali e-obliki: zbrana in izbrana dela slovenske književnosti in humanistike ter prevodi temeljnih del svetovne književnosti in humanistike. Prijave sprejemajo do 17. junija!

 
 
 

YOU4EU: Osvojite 2000 eur za razvoj inovativnih rešitev

Če imate zanimivo idejo, ki bi jo želeli razviti ali dodelati in še ni objavljena, vas Pina Terminal vabi k sodelovanju v natečaju! Rok za prijavo na natečaj je 15. junij 2019. Prijavnico najdete tukaj.

 
 
 

Natečaj za kratko zgodbo: Gremo mi na morje

Kulturno društvo VNL tudi letos razpisuje natečaj za kratko zgodbo. Tokratna tema je sproščenega duha: “Gremo mi na morje”. Avtorji lahko pošljejo svoja besedila do 30. junija 2019.

 
 
 

Radio Študent poziva k prijavam na natečaj za sodelovanje na Klubskem maratonu 2019

Radio Študent poziva in spodbuja vse mlade in kreativne, še neuveljavljene glasbenike ter skupine, naj se prijavijo na natečaj za sodelovanje na Klubskem maratonu 2019. Prijave sprejemajo do 7. junija 2019.

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

Poziv za prostovoljke in prostovoljce na festivalu Reciklart

Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture, ki se letos dogaja že petič, in sicer od 6. do 10. avgusta, pred in v Galeriji Alkatraz na Metelkovi, vabi vse zainteresirane, da se jim pridružijo pri soustvarjanju festivala! Poziv je odprt do 17. junija.

 
 
 

Društvo za preventivno delo išče prostovoljce

Društvo za preventivno delo vabi študente/-ke ter vse mlade do 30 leta starosti, katere veseli delo z mladostniki/-cami in bi bili pripravljeni eno šolsko leto nameniti prostovoljskemu delu, k izvajanju preventivnega projekta “Mladinske delavnice”. Zainteresirane prostovoljce/-ke prosijo, da jih pred srečanjem kontaktirate po e-pošti: drustvo.pd@guest.arnes.si.

 
 
 

Delo v Knjižnici pod krošnjami na Trnovski plaži

Trnovska enota za brezplačno branje, listanje in uživanje pod drevesi vabi prostovoljce in prostovoljke, ki bi v poletnem času opravljali knjižničarska dela na Trnovski plaži! Zainteresirani lahko pišete Gaji na gaja.naja.rojec@divjamisel.org.

 
 
 
 

   Zdravje, Šport

 
 
 

Kako razumeti osebe s čustvenimi in vedenjskimi težavami?

V petek, 24. maja 2019, ste ob 18.30 vabljeni v knjižnico Bežigrad na predavanje o razumevanju oseb s čustvenimi in vedenjskimi težavami.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Vzemi si čas za fokus!

Zavod Ypsilon vabi na delavnico in predstavitev knjige Fokus z Meto Grošelj, ki jo pripravljajo v torek, 11. junija 2019 ob 18.00. Prijave zbirajo na e-mail naslovu: info@ypsilon.si do 10. junija 2019!

 
 
 

Studio Most Benefit: Pobratenje Bronxa in Most  

Drugi STUDIO MOST benefit bo potekal na Ploščadi Tržnice Moste (Zaloška cesta 55) v soboto, 25. maja 2019, kjer bo za namene zbiranja sredstev organiziran tudi srečolov.

 
 
 

Legebitra vabi!

Tudi zadnji teden v mesecu maju bo v DIC Legebitra zelo pester! 

 
 
 

5. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema

15. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema bo med 5. in 9. junijem praznoval lastno zgodovino in obenem spuščal k sebi svetlobo še neznanih filmskih svetovij. 

 
 
 

26. literarno-glasbeni festival Živa književnost

Letos bo 26. literarno-glasbeni festival Živa književnost zvrtinčil besede in zvoke med 7. in 14. junijem 2019 na svojem prepoznavnem odru pred ŠKUCem, na Starem trgu 21.

 
 
 

Poziv za prijavo na Forum za evropske državljanske pobude 2019

Ste stari med 18 in 30 let? Vodite projekt, namenjen krepitvi pojma državljanstva, “skupnega življenja” v vašem mestu? Potem ste vabljeni, da ga predstavite v Nantesu (Francija) z več kot 60 drugimi udeleženci in 30 inovativnimi projekti iz vse Evrope! Prijavite se lahko do 3. junija 2019! 

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram