e-NAMIG za mlade

8. marec 2019|Novice|Aktualno

Se želiš naučiti veščine hitrega branja? Sedaj se lahko udeležiš delavnice, ki ti bo pomagala pri tem! Razpisan je bil natečaj za strip in animacijo za osnovnošolce in srednješolce, lahko pa se udeležiš posveta o izzivih nomadizma in ustvarjanja ali pa Tedna možganov, na katerem gotovo ne bo manjkalo zanimivih vsebin. Z Legebitro pa si lahko ogledaš feministični film. Vabljeni!


e-NAMIG za mlade, 6. 3. 2019, št. 9 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

Mladi iz Slovenije se s protestom pridružujejo pobudi za spremembe podnebne politike

Mladi iz Slovenije se bodo pridružili svetovni pobudi Global Climate Strike For Future v petek, 15. marca, ko bodo zavzeli ulice naše prestolnice in pokazali, da jim ni vseeno!

 
 
 

Nujno potrebne spremembe KZ z vidika spolne nedotakljivosti

Skupina nevladnih organizacij je ministrici za pravosodje posredovala predloge glede spremembe kazenskega zakonika na področju spolnega nasilja. 

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

Delavnica: Matura’19 – Tanja Tomšič

V knjižnici Bežigrad pripravljajo 18. 3. ob 17.00 srečanje, ki je namenjeno poglabljanju jezikovnih znanj in pripravam na maturo iz slovenščine.

 
 
 

POLETNA ŠOLA Veliki premik: devetdeseta leta. Avantgarde v Vzhodni Evropi in njihova dediščina

Poletna šola, ki jo ljubljanska Moderna galerija letos pripravlja že drugo leto, bo nadaljevala izhodiščno zastavljene teme, povezane z dediščino vzhodnoevropskih avantgard. Prijave sprejemajo do 15. marca 2019.

 
 
 

Predavanje: Predstavitev hitrega branja

13.3. 2019 vas knjižnica Otona Župančiča ob 16.30 vabi na predavanje, kjer vam bodo predstavili veščine hitrega branja. Prijave sprejemajo na 01 308 51 22 ali ssu@mklj.si.

 
 
 

Moja idealna zaposlitev – Tinkara Filač

Knjižnica Otona Župančiča vabi v ponedeljek, 11. 3. 2019, ob 16.30 na delavnico, kjer se boste spraševali o svoji idealni zaposlitvi. Prijave sprejemajo na 01 308 51 20 ali ljubljana@borzaznanja.si.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

Natečaji festivala Tresk #10

Radio Študent je ob jubilejni ediciji Festivala Tresk dodal tudi nove kategorije, ki bodo pokrivale do sedaj še neraziskana natečajna področja videospota in inovativnih pristopov k oblikovanju in oglaševanju dogodka. Prijave zbirajo do 10. 3. 2019 na naslovu natecaj@tresk.si!

 
 
 

Erasmus + nagrade za prostovoljstvo

Erasmus+ nagrade za prostovoljstvo dajejo mladim, ki prostovoljno delajo v tujini, priložnost, da delijo svoje izkušnje s sovrstniki iz cele Evrope. Rok za oddajo prispevkov 18. marec 2019

 
 
 

Živel strip! Živela animacija! 19

Združenje Vivacomix in revija Stripburger iz Ljubljane v okviru projekta ŽIVEL STRIP! ŽIVELA ANIMACIJA! 19 razpisujeta nagradni natečaj za strip in animacijo za osnovnošolce in srednješolce iz Furlanije – Julijske Krajine in Slovenije. Rok oddaje del je 20. marec 2019.

 
 
 
 

   Prireditve

 
 
 

Literarno novinarstvo

Več o literarnem novinarstvu boste izvedeli v pogovoru med Boštjanom Videmškom in Leonoro Flis, ki ga za vas pripravljajo 12. 3. 2019 v Trubarjevi hiši literature.

 
 
 

Posvet: Izzivi nomadizma in ustvarjanja

Vabljeni na posvet “Izzivi nomadizma in ustvarjanja – Kako ustvariti in povezati rezidence na področju sodobnega plesa v JV Evropi?”, ki bo v petek, 8. marca 2019, od 11.00 do 13.00 v Kinu Šiška.

 
 
 

Teden možganov 2019: Na pragu bolečine

Slovensko društvo za nevroznanost –  SiNAPSA vabi k udeležbi na dogodkih ob Tednu možganov, ki se bodo odvili med 11. in 15. marcem 2019 v Ljubljani in drugih krajih po Sloveniji.

 
 
 

20. Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore

Vabljeni na 20. Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore, ki v Ljubljani poteka od 6. do 10. marca.

 
 
 

Tokratna čitalnica na Vodnikovi domačiji Šiška na temo migracij

DIVJA MISEL, Inštitut za neprofitno komunikacijo vabi na okroglo mizo oziroma čitalnico, ki bo potekala v torek, 12. marca, ob 19h na Vodnikovi domačiji Šiška. Tokrat bodo govorili o migracijah.

 
 
 

Vz(trajnostno) do 2030

V nedeljo, 17. marca, ob 17.00 se pridruži raziskovanju 17 ciljev trajnostnega razvoja. Potrebne so prijave

 
 
 

Kavarniški večer: CROON

Ljubiteljice_ji Kavarniških večerov, jutri boste lahko uživali_e v koncertu skupine CROON, ki ga pripravljajo v Klubu Tiffany ob 19.00.

 
 
 

Čili z Legebitro: Feministični filmi

Ob mednarodnem dnevu žensk si boste ogledale_i feministične filme in se pogovarjale_i o dosežkih, uspehih in zmagah feminizmov ter o feminističnih izzivih sodobnega časa.

 
 
 

UL100 | Ženske v umetnosti: umetnice na Univerzi v Ljubljani

Univerza v Ljubljani vas ob mednarodnem dnevu žensk vljudno vabi na prvi uradni dogodek v sklopu praznovanja 100. obletnice Univerze v Ljubljani, ki bo ponudil interdisciplinarni razmislek o ženskah v umetnosti in umetniškem izobraževanju.

 
 
 

Vikend za punce: Pustolovske zmajčice

Humanitarno društvo Križemrok in Javni zavod Mladi zmaji vabita na Vikend za punce, ki bo potekal od 22. do 24. 4., in je namenjen dekletom, starim med 12 in 18 let. Prijave sprejemajo do 15. marca!

 
 
 

Ostrimo pogled na Kinotripu!

Če si star vsaj 15 let in bi se rad vadil v pisanju ter si željan poglobljenega filmskega pogovora, si pravi kandidat za 3-dnevno filmsko-kritiško delavnico “Ostrimo pogled na Kinotripu!”, ki jo na 4. mednarodnem filmskem festivalu Kinotrip organizira Društvo za širjenje filmske kulture KINO!. Delavnica bo potekala od 28. do 30. marca 2019. Prijave zbirajo na e-naslovu  ostrenje.pogleda@gmail.com do 15. marca.

 
 
 

Dogodek: Skupaj pletemo za dober namen

Vabljeni na delavnice kvačkanja in pletenja! Prva se začne že jutri, 7. 3. 2019, ob 19.00 v Pravični trgovini 3MUHE.

 
 
 

Cikel ruskega filma: Pot navzgor (2017)

Slovanska knjižnica in Mednarodni klub slovanskih rojakov Ruslo vabita na ogled filmov iz ruskega cikla. V četrtek, 14. marca, bo naogled film Pot navzgor.

 
 
 

Predavanje: Nova Zelandija – Katja Jarc

Knjižnica Prežihov Voranc vabi v torek, 12. marca 2019, ob 18.00 na predavanje o Novi Zelandiji s Katjo Jarc.

 
 
 

Literatura in glasba: Walt Whitman, Bob Dylan in korenine popularne glasbe – mag. Matej Krajnc

V knjižnici Otona Župančiča pripravljajo v sredo, 13. 3. 2019, dogodek o prepletenosti glasbe in literature.

 
 
 

Ko se babica naveliča pripovedovati … odraslim

Letošnji pripovedovalci zgodb za odrasle bodo raziskovali različne tehnike pripovedovanja, kjer je v ospredju podoba, slika. Vabljeni 14. 3. ob 18.00 v knjižnico Bežigrad!

 
 
 

Predavanje: Kako usodna je spolna identiteta – mag. Tatjana Rozman

V četrtek, 14. 3. 2019, ob 18.00 ste vabljeni v knjižnico Otona Župančiča na predavanje, na katerem se bodo dotaknili vprašanj o spolni identiteti.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram