e-NAMIG za mlade

24. januar 2019|Novice

Če se slučajno še sprašuješ, kako preživljati mrzle januarske dneve, si v napovedniku lahko več prebereš o izobraževanju o tehniki stop animacij, usposabljanju Mirovnega inštituta, delavnicah kritičnega pisanja, sodeluješ v razpisu za najboljše magistrsko ali diplomsko delo, se udeležiš katerega od ostalih natečajev, izpolniš katero od anket ali pa se prijaviš na prosto delovno mesto.


e-NAMIG za mlade, 23. 1. 2019, št. 3 / spletna verzija
 
 

   A veš?

 
 
 

 

Anketa L’MIT

Vabljeni k izpolnjevanju ankete, ki smo jo pripravili z namenom izboljšanja vaše uporabniške izkušnje na spletni strani L’MIT.
 
 
 

 

Izšel je priročnik za vzpostavitev stanovanjske zadruge

Da bi podprli pobudnike in izvajalce skupnostnih projektov, sta Umanotera in društvo Focus v okviru projekta “Dovolj za vse: skupnostno upravljanje z življenjskimi viri” pripravili priročnik za vzpostavitev stanovanjske zadruge
 
 
 

 

Vprašalnik za mlade v kulturnem sektorju

Raziskovalno-izobraževalno središče RIS Dvorec Rakičan vabi mlade k reševanju vprašalnika o kulturni raznolikosti, ki jo evropska mesta ponujajo za mlade in v povezavi s tem o načinih, kako mladim približati alternativne prakse praktičnega usposabljanja v kulturi.

 
 
 

 

Programi Evropskega socialnega sklada za mlade na Informativi 2019

Na skupnem prostoru se bodo pod naslovom “Kaj Evropski socialni sklad ponuja mladim?” predstavili Služba vlade za razvoj in evropski kohezijsko politiko, Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad, Ministrstvo za javno upravo, Zavod za zaposlovanje, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Center za poklicno izobraževanje, ki bodo tako mladim na enem mestu predstavili številne priložnosti pri izobraževanju, zaposlovanju in reševanju podjetniških izzivov.

 
 
 

 

Publikacija: Evropska unija – Kaj je in kaj dela

Publikacija predstavlja Evropsko unijo (EU) in njene dejavnosti.

 
 
 
 

   Izobraževanje

 
 
 

 

Fokusna skupina o mladih oskrbovalcih v Sloveniji

Na Fakulteti za družbene vede iščejo mlade oskrbovalce (med 15 in 17 let), ki bi želeli sodelovati v fokusnih skupinah o mladih oskrbovalcih. Prijave sprejemajo do 25. 1. 2019 na karina.sirk@fdv.uni-lj.si.

 
 
 

 

Od teorije do prakse – Dvodnevno izobraževanje

Izobraževanje je namenjeno seznanjanju z osnovnimi principi in različnimi tehnikami stop animacije in pomeni pripravo za samostojno ustvarjanje ali prenašanje pridobljenih znanj na nove ustvarjalce in uporabnike. Udeležba na izobraževalnem programu je brezplačna, obvezne pa so predhodne prijave na elektronski naslov: info@zvviks.net.

 
 
 

 

Fantje v skrbstvenih poklicih za karierne svetovalke in svetovalce ter učiteljice in učitelje za spolno senzibilno poklicno svetovanje

Mirovni inštitut vas v sodelovanju z Univerzo na Primorskem, Pedagoško fakulteto in v okviru mednarodnega projekta vabi na brezplačno usposabljanje “Fantje v skrbstvenih poklicih za karierne svetovalke in svetovalce in ter učiteljice in učitelje za spolno senzibilno poklicno svetovanje” v ponedeljek, 4. marca 2019, ob 11. uri na UP PEF (Cankarjeva 5, Koper). Potrebne so prijave.

 
 
 

 

Razpis: Pripravništvo za mlade strokovnjake v delegacijah EU po svetu

Cilj programa je omogočiti mladim, da iz prve roke pridobijo izkušnje pri delu delegacij in poglobljeno razumevanje njihove vloge pri izvajanju zunanjih politik EU. Rok za prijavo je 31. 1. 2019. 

 
 
 

 

Razpis za jesenski ciklus pripravništev na Evropski komisiji

Program pripravništva Evropske komisije je namenjen univerzitetnim diplomantom in traja 5 mesecev. Pripravništvo je možno na različnih področjih in omogoča podrobnejše spoznavanje delovanja institucij EU. Rok prijave je 4. 2. 2019.

 
 
 

 

Delavnica: Misliti kritično, pisati kritično

Zofijini ljubimci v sklopu projekta “Mediozofija” pripravljajo delavnico, na katero vabijo vse, ki bi želeli izboljšati svoje pisne izdelke in se naučili veščin prepričljivega pisnega izražanja v družboslovno in humanistično usmerjenih besedilih.

 
 
 

 

Delavnica: O bullyingu skozi umetnost

26. 1. 2019 ste vabljeni_ne na delavnice kreativnega izražanja, ki vam bodo omogočile, da o svojih izkušnjah “spregovorite” skozi kreativne metode in umetnost ter nagovorite druge mlade LGBTIQ+ osebe, ki so v podobni situaciji. Prijavite se lahko do 25. januarja 2019.

 
 
 
 

   Delo

 
 
 

 

Društvo Humanitas – Center za globalno učenje in sodelovanje išče novega sodelavca oz. novo sodelavko

Društvo Humanitas razpisuje prosto delovno mesto vodje financ in dela na projektih (ž/m). Delovno mesto bo na voljo od 2. polovice februarja 2019. Z izbranim kandidatom oz. kandidatko bodo sklenili pogodbo o zaposlitvi za eno leto s poskusno dobo treh mesecev. Rok za prijave se izteče 27. januarja.

 
 
 
 

   Natečaji

 
 
 

 

Objavljen je razpis za Evropske mladinske nagrade Karla Velikega za leto 2019

Projekte za Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega lahko predložijo mladi med 16. in 30. letom iz katerekoli države članice EU. Projekti naj bi spodbujali evropsko in mednarodno razumevanje, krepili občutek skupne evropske identitete in povezanosti, bili zgled mladim v Evropi in opozarjali na praktične primere Evropejcev, ki živijo kot ena skupnostRok za prijavo se izteče 28. januarja 2019.

 
 
 

 

Nagrada za najboljšo diplomsko oz. magistrsko nalogo

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) letos ponovno razpisujejo MSS nagrado za najboljšo diplomsko oziroma magistrsko nalogo s področja mladih v letu 2018. Prijave sprejemajo do 15. 2. 2019.

 
 
 
 

   Prostovoljstvo

 
 
 

 

Think Future Foundation iz Gane vabi v svoje vrste prostovoljke in prostovoljce

Organizacija Think Future Foundation iz Gane, ki deluje na področju zdravstvene pomoči in izobraževanja ganskih otrok, vabi k sodelovanju prostovoljke in prostovoljce. Zainteresirani za opravljanje prostovoljskega dela v njihovi organizaciji se lahko za več informacij obrnete na thinkfuturefoundationintl@gmail.com.

 
 
 

 

Društvo za kulturo inkluzije išče prostovoljca/-ko v projektu “Solidarity” (Evropska solidarnostna enota)

Društvo za kulturo inkluzije išče prostovoljca/-ko iz Slovenije v okviru programa Evropska solidarnostna enota, za projekt “Solidarity”. Prijave sprejemajo do 15. 2. 2019.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Ljubljana, Enota Ljubljana Moste – Polje, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino

Obiščite nas na
Facebook Twitter Instagram