e-NAMIG za mlade

17. januar 2019|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš, da ste umetnice in umetniki povabljeni na sodelovanje pri projektih Muzikala na Starem trgu, Teater v galeriji in pri ustvarjalnih delavnicah za mlade? Pa da ima Radio Študent avdicije? Pa Arena mladih je pred vrati, z delovanjem pričenja Servis za ustvarjalce. Kar nekaj izobraževanj in razpisov je spet zunaj in super prireditev. Prečekiraj in si izberi nekaj zase :)


 

    A veš?

 

Prostovoljci med nami na spletnem portalu MMC

Slovenska filantropija sporoča, da zaradi zelo dobrih odzivov, nadaljujejo z objavo pozitivnih prostovoljskih zgodb skupaj z Multimedijskim centrom RTV Slovenija (www.rtvslo.si). Vabijo vas, da jim pošljete vaše predloge do petka, 18. 1. 2019, na naslov novice@filantropija.org (opis naj ne presega 500 znakov).

 
 
 

Javno povabilo umetnicam in umetnikom 2019

Javno povabilo je namenjeno umetnicam in umetnikom za sodelovanje pri projektih Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji in pri ustvarjalnih delavnicah za otroke in mlade. Svoje prijave lahko oddate najkasneje do 31. 3. 2019.

 
 
 

Avdicije za izvedbene programske sile Radia Študent!

Dragi študentje in študentke! Zavod Radio Študent razpisuje avdicije za spikersko, tonskotehnično in videoprodukcijsko službo. Prijavite se do 20. januarja 2019!

 
 
 

Arena mladih bo pregnala januarski dolgčas!

V Marmorni dvorani (B) na Gospodarskem razstavišču bo 25. in 26. januarja od 9. do 18. ure potekala že 19. Arena mladih, prireditev, ki mladim ponuja različne informacije, priložnosti in ideje za aktivno preživljanje prostega časa.

 
 
 

Z delovanjem pričenja Servis za ustvarjalce

Asociacija je v sodelovanju s Poligon kreativnim centrom v okviru projekta “Servis za samozaposlene iz kulture in kreativnih industrij”  pričela z vzpostavljanjem Servisa za ustvarjalce, kjer bodo asistenco nudili tako glede administrativnih in sorodnih vprašanj, kot glede različnih drugih veščin, potrebnih za uspešno samostojno delovanje.

 

    Izobraževanje

 

Zavod PIP objavlja poziv za mlade pravnike in študente prava

Zavod PIP študente prava ali diplomante Pravne fakultete, ki so brez rednih delovnih izkušenj in stari do 29 let, vabi, da se vključijo v program za pridobivanje praktičnih pravniških izkušenj in znanj. Za podrobnejšo seznanitev s programom bodo 17. 1. 2019 ob 14. uri pripravili informativni dan, ki bo potekal v prostorih Zavoda PIP, Gosposvetska cesta 86, Maribor.

 
 
 

Brezplačna predstavitvena delavnica 3D-tehnologije

Vabljeni na brezplačne delavnice o 3D-tisku, kjer bodo predstavili uporabnost 3D-tehnologije, materiale in postopke 3D-tiska, trenutne trende ter primere iz prakse. Delavnico organizirajo 13. 2. 2019 ob 9. uri v prostorih javnega zavoda Cene Štupar. Delavnica je brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava.

 
 
 

Intersex and Proud: delavnica o interspolnosti

V torek, 12. 2., ob 18.00 bo v prostorih Društva Parada ponosa (Dunajska cesta 10, Ljubljana) potekala delavnica o interspolnosti, ki jo organizira Zavod TransAkcija v sodelovanju z Društvom Parada ponosa. Delavnica je namenjena vsem, ki se želijo izobraziti o temi, ne glede na predhodno znanje. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Udeležba na delavnici je brezplačna, obvezna pa je prijava. Prijave zbirajo do zapolnitve mest.

 
 
 

Novo leto − nova priložnost: pridruži se klubu Kolegic!

Zavod Nefiks si želi v januarju 2019 klube Kolegic pripeljati v čim več krajev po Sloveniji − torej pridejo tja, kjer si doma ti! Mladim ženskam − eni izmed najbolj ranljivih skupin na trgu dela − želijo pomagati pri pridobitvi novih kariernih izkušenj. Delovanje projekta je na praktični ravni zasnovano na podlagi neposrednega pretoka znanja med starejšo uspešno žensko in mlado iskalko zaposlitve, ki je šele na začetku svoje poti. Prijaviš se lahko za vodjo kluba (do 25. 1.) ali kot udeleženka kluba.

 
 
 

Dve pripravniški mesti na UNICEFU

Unicefov globalni storitveni center (UNICEF’s Global Shared Services Centre) v Budimpešti globalno operira na področjih financ, človeških virov, informacijske tehnologije in plačilnih list. V svoje vrste vabijo študente, ki bi želeli pridobiti izkušnje in teoretično znanje, pridobljeno na fakulteti, prenesti tudi na praktično področje. Rok prijave je 28. 1. 2019.

 
 
 

Pripravništvo v Evropski komisiji

V Evropski komisiji so objavili razpis za plačana pripravništva, ki velja za obdobje od oktobra do konca februarja. Prijavite se lahko vsi, ki ste končali najmanj triletni dodiplomski študij, imate potrdilo o tekočem znanju angleščine, nemščine ali francoščine in še nimate konkretnih delovnih izkušenj v evropskih institucijah. Prijave zbirajo do 4. 2. 2019.

 

    Delo

 

Javni razpis za delovno mesto projektnega svetovalca (m/ž)

V projektnem oddelku CNVOS iščejo razvijalca projektov/projektnega svetovalca. Svoj življenjepis z obveznim motivacijskim pismom v angleškem jeziku pošljite na zaposlitev@cnvos.si do 30. 1. 2019. 

 
 
 

MGLC razpisuje prosto delovno mesto

Mednarodni grafični likovni center razpisuje prosto delovno mesto za vodjo trženja. Kandidati naj pošljejo vlogo z življenjepisom in dokazili o delovnih izkušnjah in doseženi stopnji izobrazbe na elektronski naslov info@mglc-lj.si. Prijave sprejemajo do 18. januarja.

 
 
 

Odprte so prijave v 4. Kinotripov filmski klub

Te zanima film? Obožuješ kino? So ti super pogovori o različnih filmskih svetovih? Te zanima, kakšna je priprava čisto pravega mednarodnega filmskega festivala? Potem iščejo prav tebe za 4. Kinotripov filmski klub. Mladi med 15. in 18. letom se lahko prijavite do 16. januarja.

 

    Natečaji

 

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. objavlja javni razpis za nagrado skupine OHO 2019

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. objavlja javni razpis za Nagrado skupine OHO 2019 –osrednjo neodvisno nagrado za mlade vizualne umetnice in umetnike v Sloveniji do 40. leta starosti. Razpis za nagrado je odprt do vključno 13. 3. 2019.

 
 
 

Stripburger 2019 – poziv avtoricam in avtorjem!

Stripburger objavlja poziv za kratkometražne stripovske stvaritve! Prijavite se lahko do 10. 3. 2019 na: burger@mail.ljudmila.org.

 
 
 

Galerija Odprto obrobje objavlja odprti poziv za razstavljalce

MIKKova galerija Odprto obrobje vabi k sodelovanju mlade umetnike, ki delujejo na področju vizualne umetnosti, bodisi slikarstva, kiparstva, fotografije, ilustracije, grafičnega oblikovanja ter multimedijske umetnosti. Rok za prijave se izteče 18. 1. 2019. 

 
 
 

Odprt je tradicionalni natečaj: Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani!

Rektorjeva nagrada je tradicionalni natečaj za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani, ki vzpodbuja vstop inovacij na trg. K prijavam vabijo vse, ki imate tehnološke in netehnološke inovacije ali inovativne podjetniške ideje. Prijavi svojo inovacijo ali idejo in pomagali ti bomo pri uspešnem vstopu na trg. Prijave zbirajo do nedelje, 3. marca 2019.

 
 
 

Razpis za mladinskega delegata pri OZN

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) v letu 2019 nadaljujejo z delovanjem instituta mladinskega delegata pri Organizaciji združenih narodov (OZN), s ciljem vključevanja mladih v globalne razsežnosti mladinskega delovanja ter spremljanja in izvajanja aktivnosti za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja, ki so bili sprejeti v okviru Agende 2030 za trajnostni razvoj. Prijave sprejemajo do 3. 2. 2019.

 

    Zdravje, Šport

 

Brezplačna podporna skupina za krepitev duševnega zdravja

Vabljeni k udeležbi v 12 delavnicah, ki bodo potekale vsak ponedeljek od 4. 2. pa do 22. 4. 2019 ob 19.00 uri pod okriljem projekta DOBRO SEM v MC ULCA. Prijave in vprašanja sprejemajo do 1. 2. 2019 na e-mail: izpolni.se@gmail.com.

 

    Prireditve

 

Sodobni trg dela in mi na njem ali kako se v času študija kar najbolje pripraviti na izzive četrte industrijske revolucije

Kako bo sodobna tehnologija vplivala na spreminjanje poklicev, načine in vsebine profesionalnega dela in kje ter kako pridobiti nujno potrebne spretnosti in kompetence za uspešna sodelovanja na sodobnem trgu dela? Vabljeni 17. 1. 2019, da se pridružite in skupaj poiščete odgovore na zgornja vprašanja!

 
 
 

Otvoritev razstave Kultura Poniževanja

Umetniška dela, ki bodo razstavljena, so delo mladih artivistov Antonija Karadzoskega in Daniela Arzole, ki uporabljata plakate kot orodje za prenos in prikaz lastne izkušnje nasilja in diskriminacije zaradi spolne usmerjenosti širšemu občinstvu. Vabljeni 7. 2. 2019 od 19.00 do 21.00 v MC ULCA.

 
 
 

25 let Impro lige!

V soboto, 19. in nedeljo, 20. januarja 2019 bo v CSK France Prešeren na Karunovi 14 v Ljubljani potekalo slavje ob 25. obletnici Impro lige, temeljnega programa improvizacijskega gledališča v Sloveniji.

 
 
 

Pravljice za odrasle – Ruske pravljice

V knjižnici Otona Župančiča bodo leto začeli v starodavnih in skrivnostnih gozdovih Rusije, med letečimi ladjami, zakletimi caričnami, iznajdljivimi carjeviči in kočami, ki se vrtijo na kurjih nožicah. Vabljeni 23. 1. 2019 ob 17.00.

 
 
 

Delavnica: Kako do polne poklicne kvalifikacije v vzgoji in izobraževanju?

Karierni centri univerze v Ljubljani vas vabijo na delavnico, kjer bodo odgovorili na vprašanja kako se prijaviti na strokovni izpit v vzgoji in izobraževanju ter kako začeti stopati po karierni poti učitelja_ice. Delavnica bo potekala 17. januarja od 16.30 do 17.45. 

 
 
 

Gibanica – 9. bienale slovenske sodobne plesne umetnosti

Letošnja Gibanica, katere izvršni producent je Društvo za sodobni ples Slovenije, se bo odvila v Ljubljani med 27. 2. in 2. 3. 2019. 

 
 
 

Okrogla miza: Repatriarhalizacija družbe

DIVJA MISEL, Inštitut za neprofitno komunikacijo, vabi na okroglo mizo oziroma čitalnico na temo repatriarhalizacije družbe, ki bo potekala v torek, 22. januarja, ob 19h na Vodnikovi domačiji Šiška.

 
 
 

Otvoritev prodajne razstave: 366 – dobrodelno!

Razstava bo na ogled ob ponedeljkih in petkih od 13.00 do 16.00 ter ob torkih, sredah in četrtkih od 18.30 do 21.30. Dela boste lahko tudi kupili in to z dobrim namenom – 10 % sredstev od prodaje bo namenjenih nakupu opreme mladinskega centra ULCA! Otvoritev poteka 17. 1. 2019 med 19.00 in 21.30