Hiv ni izbirčen - Facebook kampanja

12. junij 2018|Novice|Aktualno|Obvestila|Seks

Z junijem smo lansirali Facebook kampanjo projekta Hiv ni izbirčen.


Hiv ni izbirčen.

Hiv lahko dobi vsakdo, ki ima nezaščiten spolni odnos. Vseeno mu je za dolžino in barvo las, za starost, stil oblačenja, izobrazbo in spolno usmerjenost. Tudi pri spolnih položajih, praksah in spolni usmerjenosti ni izbirčen. Doma ali zunaj, v postelji ali na pralnem stroju, v avtomobilu, savni, na plaži, šolskem igrišču ali v stranišču nočnega kluba – pri seksanju brez zaščite vedno tvegaš okužbo s hivom in drugimi spolno prenosljivimi boleznimi. Seveda se možnost okužbe povečuje s pogostostjo menjavanja spolnih partnerjev, kar pa ne pomeni, da se ti ni treba zaščititi, če nisi tako zelo poskočne sorte. Na odločitve za neodgovorno spolno vedenje dostikrat vplivajo tudi alkohol in droge, zato razmisli o zaščiti, še preden te večer naredi brezskrbnega.

 

O projektu Hiv ni izbirčen

S projektom Hiv ni izbirčen želimo vse, predvsem pa mlade opozoriti na varno spolnost in jih spodbuditi, da pri vsakem spolnem odnosu (pravilno) uporabijo kondom ter se tako zaščitijo pred hivom in ostalimi spolno prenosljivimi okužbami.

V sklopu projekta smo lansirali tudi Facebook kampanjo, v sklopu katere se želimo s preventivnimi sporočili še bolj približati mladim.

 

Facebook: Hiv ni izbirčen


Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS.