e-NAMIG za mlade

29. marec 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

DrogArtov program Izberi sam je ta vikend sodeloval v lanici pri akciji Slovenija piha 0,0. Skupaj s člani pihalne zasedbe je nagrajevala trezne navijače in spodbujala k temu, da naj letos pade rekord v metrih in ne v litrih. Poleg tega članka pa najdete v e-namigu še marsi kaj! Gremo, akcija brat!


    A veš?

 

Globalni forum za mlade vodje “One Young World 2018”

Te zanimajo svetovna vprašanja in si za pozitivne spremembe? Si mlad vodja in si vpleten v kampanjo, pobudo, projekt ali organizacijo za pozitivne družbene spremembe, ali pa imaš kakšno neverjetno in edinstveno zgodbo, ki jo želiš deliti z drugimi? Če si star od 18 do 30 let in imaš čas med 17. in 20. oktobrom 2018, je ta objava namenjena tebi. Rok prijave je 2. 4. 2018.

 
 
 

Mladinski informator: In tako naprej!

Mladinski informator je oddaja za mlade, ki vsak četrti ponedeljek v mesecu poteka na Radiu Študent. V tokratni oddaji smo govorili o družbeni angažiranosti, branju in pisanju, vse skupaj pa smo povezali v mladinskem festivalu angažiranega pisanja Itn., ki bo potekal od 12. do 15. aprila v Vodnikovi domačiji. V intervjuju smo se pogovarjali z Niko Kovač, koordinatorko programa festivala Itn., In tako naprej.

 
 
 

Izberi sam v Planici

Ekipa programa Izberi sam (Združenje DrogArt) je sodelovala v akciji Ministrstva za zdravje Slovenija piha 0,0 v Planici. Skupaj s člani pihalne zasedbe je nagrajevala trezne navijače in spodbujala k temu, da naj letos pade rekord v metrih in ne v litrih.

 
 
 

Javni razpis za oddajo bivalne rezidence za mlade v Ustvarjalnem centru Švicarija

Rezidenca za mlade je namenjena ustvarjalcem do 35. leta starosti, ki aktivno delujejo na področju likovnih umetnosti. Namen javnega razpisa je mlademu ustvarjalcu oddati v najem atelje za obdobje dveh let in mu s tem omogočiti optimalne pogoje za njegovo ustvarjanje. Rok prijave je 19. 4. 2018.

 

    Izobraževanje

 

Odprte so prijave za “10th IOM School on Migration Studies”

Tekom 7 dni se boste prek predavanj, delavnic in diskusij s strokovnjaki spoznali z različnimi tematikami, povezanimi z migracijami, kot so: integracija, migracije delovne sile, trgovina z ljudmi, migracije in razvoj, okoljske migracije, migracija in spol, migracijsko pravo,… Rok prijave je 20. 4. 2018.

 
 
 

Nefiks zaposlitvene rešitve: Chief Happiness Officer

Razmišljaš dolgoročno? Med 5. in 26. 4. se Usposobi se za poklic prihodnosti – Chief Happiness Officer – ter zaženi svojo kariero. V projektu Nefiks zaposlitvene rešitve se naučiš še samozavestnega nastopa na trgu dela in uporabnih IT veščin ter pridobiš praktične izkušnje z izvedbo projekta za delodajalce. Rok prijave je 1. 4. 2018.

 
 
 

Vabljeni k prijavam na scenaristično delavnico Scenarnica 2018

Društvo slovenskih režiserjev in Slovenski filmski center, javna agencija RS, že tretjič zapovrstjo organizirata polletno scenaristično delavnico, katere namen je intenzivno praktično delo v skupini pod strokovnim vodstvom gostujočega mentorja Srdjana Koljevića. Rok prijave je 1. 4. 2018.

 
 
 

Štipendije za udeležbo na Evropskem forumu Alpbach

Na forumu, v idilični tirolski vasici, z več kot 20 seminarji pod vodstvom priznanih akademikov ter z več kot 200 plenarnimi zasedanji, okroglimi mizami in razpravami, bodo mladi skupaj z več tisoč pomembnimi gosti iz politike, uspešnimi gospodarstveniki, uglednimi akademiki in drugimi udeleženci razpravljali o perečih aktualnih vprašanjih. Rok prijave je 30. 3. 2018.

 

    Delo

 

Mesto žensk išče članico_a ekipe

Mesto žensk ponuja redno zaposlitev na delovnem mestu finance, produkcija in organizacija za obdobje enega leta. Rok prijave je 15. 4. 2018.

 
 
 

Razpis za delovno mesto – specialist za mladinsko delo

Mladi zmaji razpisujejo prosto delovno mesto za specialista za mladinsko delo VII/2 – M/Ž za nedoločen čas, s polnim delovnim časom, v četrtnem mladinskem centru. K sodelovanju vabijo aktivnega, ustvarjalnega, mobilnega, dobro informiranega ter z vizijo in izkušnjami opremljenega mladinskega delavca, ki bo z njimi soustvarjal Ljubljano. Rok prijave je 4. 4. 2018.

 
 
 

Predstavitev pripravništev in zaposlitvenih priložnostih v institucijah EU

Če iščete zanimivo poklicno pot v dinamičnem, hitro razvijajočem se okolju, je Evropska unija pravi naslov. Ne glede na vaš študijski profil, EU vsakomur ponuja zanimivo delovno mesto s številnimi izzivi. V okviru dogodka, ki bo potekal 19. 4. 2018 bo osebje Hiše Evropske unije v Ljubljani predstavilo, katere karierne priložnosti vas čakajo v institucijah Evropske unije in kakšni so selekcijski postopki.

 

    Prostovoljstvo

 

Društvo Parada ponosa vabi na prvi koordinacijski sestanek prostovoljk_cev

Društvo Parada ponosa vas vabi na prvi koordinacijski sestanek prostovoljk_cev , ki bo potekal 4. aprila 2018 ob 20. uri v Ziferblatu.

 

    Natečaji

 

S smehom nad prekarno delo

Zavod Nefiks v okviru projekta S smehom nad prekarno delo, ki ga podpira UKOM, razpisuje natečaj za Stand-up nastope na temo PREKARNO DELO V SLOVENIJI. Iščejo mladega, ambicioznega, še ne uveljavljenega potencialnega stand-up-ovca. Rok prijave je 16. 4. 2018.

 
 
 

Odprte prijave na ClimateLaunchpad 2018

ClimateLaunchpad je največji natečaj poslovnih idej s področja ‘zelenih’ tehnologij, ki ga organizira Climate-KIC, vodilna pobuda EU na področju inovacij za boj proti podnebnim spremembam. Cilj tekmovanja je odkriti čim več potencialnih idej, ki bi lahko pripomogle k ohranjanju okolja in jih tako spremeniti v posel. Rok prijave je 30. 4. 2018.

 
 
 

Video natečaj PLURAL+

Na video natečaj PLURAL+ se lahko prijavijo mladi, stari največ 25 let, z video posnetki na temo migracij, raznolikosti in socialnega vključevanja. Sodelujejo lahko posamezniki ali skupine. Rok prijave je 3. 6. 2018.

 
 
 

Natečaj Tovarna glasbe (Nimpe Music Factory)

Vabljeni k prijavi na natečaj za izbor slovenskih udeležencev v tovarni glasbe – NIMPE MUSIC FACTORY, ki bodo nastopili na festivalu in konferenci LINECHECK v okviru tedna glasbe v Milanu (Milano Music week) v mesecu novembru 2018. Rok prijave je 29. 4. 2018.

 

    Prireditve

 

Simulacija selekcijskega postopka

Vas zanima, kako izgleda psihološko testiranje za novo službo? Želite preizkusiti, kako bi se izkazali pri izpolnjevanju vprašalnikov in na zaposlitvenem razgovoru? Med 4. in 17. 4. 2018 se prijavite na simulacijo selekcijskega postopka!

 
 
 

Kreativno razmišljanje in iskanje rešitev

Na delavnici, ki bo potekala 30. 3.2018 se boš seznanil z metodo za kreativno soočanje z izzivi I.D.E.A.S. Naučil se boš, kako sistematično razmišljati, spoznal, kako se soočiti z izzivi na kreativen način, naučil nekaj novih tehnik za kreativno razmišljanje in ugotovil, kako priti do množice idej.

 
 
 

Delo MeNE išče 2018

Karierni center Ekonomske fakultete v Ljubljani v sodelovanju s študentskim društvom Management Group 18. 4. 2018 organizira že 15. karierni dan Delo MeNE išče.

 
 
 

Izberi si kos za nov videz

Po dvomesečni zbiralni akciji rabljenih oblačil Mladinsko središče Vič 29. 3. 2018 med 9. in 17. uro prireja dogodek "Izberi si kos za nov videz". Popestrite si pomladno garderobo z novimi/starimi oblačili. Vsa zbrana oblačila so na voljo brezplačno.

 
 
 

Ta teden v Legebitri

Legebitra vas zadnji teden v marcu vabi na 3 dogodke: Mladinsko čvekalnico, krožek praktične filozofije in Čili z Legebitro: Palačinke.

 
 
 

ŠKUC vabi na ustvarjalne delavnice LGBTQ+ literature

ŠKUC vas vabi, da se pridružite ustvarjalnim literarnim delavnicam, na katerih se boste preizkušali v pisanju proze in poezije z LGBTQ+ tematiko ali motiviko. Izvedeli boste tudi kaj o objavljanju v revijah, o slovenskem in tujem založniškem prostoru, o možnostih prevodne dejavnosti, o diskriminatornih praksah do LGBTQ+ literature v slovenskem prostoru … in še marsikaj. Rok prijave je 30. 3. 2018.

 

Povezane vsebine

Novice - »Čist kokain? Eh, saj nismo v Kolumbiji…«

22.11.2017V zadnjih letih čistost substanc po Evropi raste, kljub temu pa se še vedno zasledi prepričanje, da so substance močno namešane in »švoh«....