KINOTRIP! - 3. Mednarodni filmski festival - Mladi za mlade

23. marec 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

Festival Kinotrip v Kinodvoru dogaja med 28. in 31. 3. 2018!


Mednarodni filmski festival Kinotrip, največji dogodek programa Kinotrip, vsako leto prinese izbrane filme za raznolike filmske okuse z bogatim spremljevalnim programom. Festivalski program izberejo mladi za mlade. 3. filmski festival Kinotrip se bo odvil med 28. in 31. marcem 2018.

Na Kinotripovih dogodkih gledamo filme z rednega sporeda Kinodvora, se po njih tudi družimo in pogovarjamo z zanimivimi gosti. Dogodki potekajo skozi celo leto približno enkrat mesečno.

Več informacij dobite na: http://www.kinodvor.org/kinotrip/

 

Lepo vabljeni pa na filmsko projekcijo filma Thelma v petek, 30. 3., ura bo znana naknadno.

 

Thelma

Thelma, Joachim Trier, Norveška / Švedska / Danska / Francija, 2017, 116 min, v norveščini s slovenskimi podnapisi, distribucija FIVIA – Vojnik

Thelma se iz majhnega kraja in vernega družinskega okolja odpravi študirat v Oslo. Tiha in sramežljiva, prvič brez nenehne prisotnosti staršev, okuša sladkosti študentskega življenja. Zabave, prijatelji, droge, alkohol, prve ljubezni. Še posebej jo privlači lepa študentka Anja. Kar naenkrat pa Thelma začne doživljati nepojasnjene napade in začuti nadnaravne sposobnosti. Vse to v njej sproži vprašanja o lastni identiteti, seksualnosti, veri ter pomembnosti družine in prijateljev. Da bi našla odgovore, se poda na odkrivanje preteklosti in raziskovanje sedanjosti. Bo dovolj pogumna, da se sooči z resnico?

Naj te film odpelje v nepojasnjeno!

 

LEPO VABLJENI!