e-NAMIG za mlade

8. marec 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

BREZPLAČNE VOZOVNICE ZA POTOVANJE PO EVROPI, potovalne štipendije, mednarodno usposabljanje na Slovaškem, usposabljanja za mladisnske delavce, za trenerje v mladisnekm delu, javno povabilo za ustvarjalke in ustvarjalce za sodelovanje na projektih, festivali, delavnice, dogodki, itd...


    A veš?

 

Kolektivno telo – odprti poziv

Ste društvo, festival, mladinska organizacija ali pa radoveden posameznik, ki za izvedbo svojih projektov potrebuje lesene plošče? Pridružite se projektu, pri katerem jih dobite v začasno uporabo. Se sliši nenavadno? Samo na prvi pogled. Rok prijave je 20. 3. 2018.

 
 
 

Mladinski informator: Si etični potrošnik? O bananah in še o čem

V tokratni oddaji Mladinski informator smo govorili o etičnem potrošništvu ter pravični trgovini. V intervjuju smo se pogovarjali z Živo Lopatič vodnjo pravične trgovine 3 Muhe ter soustanoviteljico zadruge BUNA.

 
 
 

Brezplačne vozovnice za potovanje po Evropi

Evropska komisija pripravlja razpis, preko katerega bo med mlade, rojene leta 2000, ki so in bodo dopolnili 18 let, razdelila med 20 in 30 000 brezplačnih vozovnic Interrail za potovanje z vlakom po Evropi za mesec dni. Namen projekta je spodbujati evropsko identiteto, uveljavljati skupne evropske vrednote in spodbujati odkrivanje evropskih krajev in kultur.

 
 
 

Schwarzkopf Foundation podeljuje potovalne štipendije

Si avanturist in si želiš raziskati Evropo? Te zanima spoznavanje novih držav ali kultur in bi o tem želel poročati? Si star med 18 in 27 let in živiš v eni od 47 držav članic Sveta Evrope? Do sedaj še nisi imel veliko priložnosti za mednarodna potovanja? Potem so popotniške štipendije, ki jih podeljuje Schwarzkopf Foundation Young Europe namenjene prav tebi. Rok prijave je 18. 3. 2018!

 
 
 

Predlagajte imena velikih evropskih osebnosti

Evropska komisija zbira predloge za evropske osebnosti, ki najbolje predstavljajo evropske vrednote. Svoje predloge lahko oddate na Facebook in Twitter profilu z oznako #EUNARRATIVE. Rok za oddajo predlogov je 11. 3. 2018.

 
 
 

Javni poziv za programske vsebine 2018

ŠKUC – Kulturni center Q / klub Tiffany vabi posameznice_ke in kolektive, ki želijo predstaviti svoje delo LGBT+ občinstvu v klubu Tiffany. Klub izvaja različne dogodke, ki so namenjeni LGBT skupnosti. Programski cilj kluba je ustvariti varen prostor, v katerem se lahko razvija ustvarjalnost LGBT posameznikov_ic in predstaviti sodobno kulturno produkcijo širši javnosti. Predloge sprejemajo do 15. 3. 2018.

 

    Izobraževanje

 

Delavnice za prijavo na razpis štipendij Ad futura za študij v tujini

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS bo organiziral delavnice za kandidate, ki se nameravajo prijaviti na 244. javni razpis štipendij Ad futura za študij v tujini za leto 2018. Delavnice bodo potekale v ponedeljek, 26. 3. 2018, ob 10.00 uri in v sredo, 28. 3. 2018, ob 14.00 uri.

 
 
 

Predstavitev štipendij Kluba Alpbach Senza Confini

V tirolski vasici Alpbach se že več kot 70 let v drugi polovici avgusta zberejo vidni predstavniki znanosti, gospodarstva, politike, kulture in civilnih družb in razpravljajo o nekaterih najpomembnejših temah današnjega časa. Evropski forum Alpbach slovi po interdisciplinarnih diskusijah, ki se odvijajo v okviru v obliki več kot 200 plenarnih razprav ter delavnic na temo zdravstva, tehnologije, politike, prava in gospodarstva. Dogodek bo 14. 3. 2018, ob 14.00.

 
 
 

Pina Terminal išče udeležence/-ke za mednarodno usposabljanje na Slovaškem

V sklopu projekta Future Labs, katerega partner je tudi Kulturno izobraževalno društvo PiNA, bo v sredini maja potekalo mednarodno usposabljanje mladinskih delavcev. Usposabljanja se bodo udeležili/-e mladinski delavci/-ke iz 6-ih evropskih držav. Na voljo sta dve mesti za slovenske kandidate/-ke. Zainteresirani/-e izpolnite spletno prijavnico do vključno četrtka, 15. marca 2018.

 
 
 

Trening Intercultural pilots – Mladi zmaji iščejo udeležence!

Pridruži se Mladim zmajem na mednarodnem treningu “Intercultural pilots”! Intercultural pilots je mednarodni trening za mladinske delavce in mladinske voditelje. Glavni namen treninga je razvoj mednarodnega mladinskega dela in vzpostavljanje novih temeljev za mednarodno sodelovanje. Trening bo potekal 11.-17. 3. 2018 v Wiesbaden, Nemčija.

 
 
 

Razpisi za treninge za (bodoče) mladinske delavce

Zavod Voluntariat te vabi k prijavi na usposabljanja, treninge partnerskih organizacij s katerimi sodelujejo. Ponudba zajema nabor treh treningov, ki obravnavajo različne tematike. Zaželeno je, da ima udeleženec_ka izkušnje z mladinskim delom oziroma z mladimi, ni pa pogoj. Rok prijave je 8. 3. 2018.

 
 
 

Usposabljanje za mladinske delavce v Ljubljani

Marš na(d) trg dela ponovno organizira Usposabljanje za mladinske delavce! Namenjeno je vsem mladim do 29 let, ki si želijo pridobiti nova znanja in kompetence s področja mladinskega dela ter niso v delovnem razmerju. Udeležba je brezplačna!

 
 
 

Usposabljanje za trenerje v mladinskem delu

Mladinski svet Slovenije bo med 5. in 8. aprilom 2018 izvedel intenzivno 4-dnevno usposabljanje za trenerje v mladinskem delu. Lokacija usposabljanja bo izven Ljubljane (točno lokacijo bodo sporočili naknadno).

 
 
 

Nefiks zaposlitvene rešitve vabijo!

Nefiks zaposlitvene rešitve vabijo v svoje vrste motivirane kandidate in mlade iskalce zaposlitve do 29. leta, ki niso v rednem delovnem razmerju. Tokratna tema izobraževanja bo jezikovna in sicer bodo polovico delavnic izvajali v angleškem jeziku. Rok za prijavo je 8. marec 2018 – oz. do zapolnitve 12 prostih mest. Delavnica bo 12. 3. 2018. Rok prijave je 8. 3. 2018.

 
 
 

Brezplačna predstavitvena delavnica 3D-tehnologije

Dohajate tehnološki razvoj? Poznate 3D-tiskalnike in zakaj so že zdaj nujen del industrije? Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima, kaj je že, kaj bo in kaj sledi v 3D-tehnologiji. Delavnica bo 11. 4. 2018 ob 9.00 v Javnem zavodu Ceneta Štuparja.

 
 
 

Mednarodna konferenca o filmski vzgoji

11. in 12. aprila 2018 bo v Kinodvoru in Slovenski kinoteki potekala mednarodna konferenca o filmski vzgoji: Metode in učinki filmske vzgoje.

 

    Delo

 

ŠKUC – Javno povabilo 2018!

Društvo ŠKUC vabi ustvarjalke in ustvarjalce, da se odzovejo na javno povabilo za sodelovanje pri projektih Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji in pri ustvarjalnih delavnicah za otroke in mlade. Rok za prijavo je 31. 3. 2018.

 

    Prireditve

 

4. Festival Hiša strpnosti 2018

Od 18. do 23. marca 2018 bo že četrti Festival Hiša strpnosti, ki ga organizirata Mini teater in Judovski kulturni center Ljubljana, odprl svoja vrata mlademu in odraslemu občinstvu. Brezplačne vstopnice bodo na voljo en teden pred začetkom festivala, na blagajni Mini teatra.

 
 
 

Biti Ženska – delavnica ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žensk

Ženska svetovalnica vas vabi na delavnico ob 8. marcu, dnevu žensk, z naslovom Biti ženska, ki bo v četrtek, 8. 3. 2018 ob 16. uri v prostorih Ženske svetovalnice. Rok za prijavo je 7. 3. 2018.

 
 
 

Inštitut za proučevanje enakosti spolov vabi na dogodek »Neenakost v svetu enakopravnosti«

Inštitut za proučevanje enakosti spolov organizira v sodelovanju s študentskim društvom za mednarodne odnose – Globallis dogodek »Neenakost v svetu enakopravnosti«, ki bo potekal v četrtek, 8. marca, od 14. ure naprej na Fakulteti za družbene vede. Rok prijave le še danes!

 
 
 

Tedenski dogodki v MC Legebitra

Društvo Legebitra vabi na različne dogodke, ki bodo potekali v Mladinskem centru Legebitra.

 
 
 

Pomladni študentski ples

Center za obštudijsko dejavnost UL in Študentski dom Ljubljana vas vabita na študentski ples, ki bo pomladno obarvan! Ples bo v Menzi Rožna Kuh’na, vabljeni pa ste vsi študenti, profesorji in drugih plesni navdušenci. Vstop je prost, dress code pa flower power.