e-NAMIG za mlade

22. februar 2018|Novice|Aktualno|Obvestila


  A veš?

 

Poligon časti! 4x 4 darila ob 4. rojstnem dnevu

Kreativni center Poligon ob 4. rojstnem dnevu za vas pripravlja 4 darila. Vsako darilo je namenjeno 4 uporabnikom. Prvi dve darili sta že znani. Potegujete se lahko za 1-mesečno brezplačno uporabo sodelavnega prostora za študente, ki pišejo diplomo, magisterij ali doktorat, za enomesečno uporabnino Poligon ateljeja za umetnike, za enodnevno uporabnino dogodkovnega prostora ali za brezplačno svetovanje za razvoj izdelka ali storitve za podjetne. Rok prijave je 2. 3. 2018.

 
 
 

Vabljeni na dogodek “Laboratorij idej”

Te zanimajo teme vključevanja migrantov? Se sprašuješ kako ustvariti vključujočo in strpno družbo? Ti je blizu kritično mišljenje? Potem si vabljen na Laboratorij idej – eden bo potekal v vzhodni Sloveniji, drugi v zahodni Sloveniji. Na Laboratorij idej so še posebej vabljeni mladi migranti in begunci. Rok prijave je podaljšan do 23. 2. 2018.

 
 
 

Javni poziv Layerjev hiše k prijavi razstavnih projektov za leto 2018

Layerjeva hiša poziva ustvarjalce k razstavljanju umetniških del in raznovrstnih projektov s področja likovnih, fotografskih, intermedijskih, oblikovalskih in drugih umetniških ter ustvarjalnih praks. Rok prijave je 1. 3. 2018.

 

    Izobraževanje

 

Mladinska izmenjava “Sport and Enterpreneurship”

Socialna akademija išče 2 udeleženca , ki bi ju zanimala udeležba na mladinski izmenjavi “Sport and Entrepreneurship”. Na izmenjavi se bo raziskovalo uporabo športa kot učinkovitega načina za pripravo mladih na trg dela. Rok prijave je 27. 2. 2018.

 
 
 

Zavod Kersnikova vabi na usposabljanje za bodoče mentorje

Prihodnost najbolje napoveduješ tako, da jo soustvarjaš! Pridruži se mentorjem! Kersnikova vabi k usposabljanju za bodoče mentorice/je, raziskovalke/ce in ustvarjalke/ce vse, ki jih zanimajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse. Rok prijave je 12. 3. 2018.

 
 
 

Fundacija Heinricha Bölla podeljuje štipendije za študij v Nemčiji

Fundacija Heinricha Bölla podeljuje štipendije približno tisočim dodiplomskim, podiplomskim in doktorskim študentom, ne glede na njihovo narodnost in smer študija. Štipendije se podeljujejo izključno za študij v Nemčiji. Rok prijave je 1. 3. 2018.

 
 
 

Layerjeva hiša išče rezidente

Šest študijskih rezidenc se umešča med programe Layerjeve hiše in jih dopolnjuje z raziskovalno ustvarjalno dejavnostjo. Za letošnje leto razpisujejo šest študijskih rezidenc: scenografija, urbanizem, odprta, ilustracija, kulturna dediščina in pisateljska rezidenca. Rok prijave je 26. 2. 2018.

 

    Delo

 

Združenje DrogArt objavlja prosto delovno mesto – koordinator/ka aktivnosti na projektu

Delo zajema delo na področju zmanjševanja škodljivih posledic drog, terensko delo, sodelovanje s pomembnimi akterji v nočnem življenju, vodenje info točke in informiranje uporabnikov, koordinacija in mentorstvo ekipi mladinskih terenskih delavcev, stiki z mediji, pisanje prispevkov za spletno stran, administracija in druga dela na programu. Rok prijave je 11. 3. 2018.

 
 
 

Spletna platforma Koridor išče nove sodelavce

Spletna platforma Koridor –križišča umetnosti išče nove sodelavce! Poleg piscev bodo veseli tudi prijav lektorjev, fotografov, oblikovalcev in programerjev.

 
 
 

Pozor, Hud Job že petič!

Tokrat iščejo še več sodelavcev! In sicer dva novinarja tiskanih in spletnih medijev/urednika družbenih medijev, grafičnega oblikovalca, fotografa in lektorja, ki bodo soustvarjali revije v tiskani in spletni ediciji ter s pomočjo pri različnih projektih pridobivali neprecenljive izkušnje v poslovnem svetu. Rok prijave je 11. 3. 2018.

 

    Natečaji

 

Natečaj Centra za mlade Domžale “Grem na kul-turo”

Center za mlade Domžale razpisuje likovno-literarni natečaj “GREM NA KUL-TURO”. Dela lahko oddate v različnih likovnih tehnikah in literarnih žanrih. Rok prijave je 16. 4. 2018.

 
 
 

Literarni natečaj “Iz stiske skozi bolečino”

Člani projekta V odsevu, ki deluje v okviru Društva študentov medicine Slovenije, ob letošnjem svetovnem dnevu osveščanja o samopoškodovanju (1. marec) razpisujejo literarni natečaj z naslovom “Iz stiske skozi bolečino”. Rok prijave je 1. 3. 2018.

 
 
 

Odprte so prijave na Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2018

Ljubljanski univerzitetni inkubator in Univerza v Ljubljani že osmič organizirata natečaj z namenom, da se podpre čim več tehnoloških in netehnoloških inovacij, pa tudi inovativnih podjetniških idej. Najboljše tri inovacije bodo prejele še strokovno in finančno podporo iz nagradnega sklada, ki znaša 6000 EUR.  Rok prijave je 15. 3. 2018.

 
 
 

Turnir socialnih inovacij

Inštitut Evropske investicijske banke tudi letos organizira Turnir socialnih inovacij (Social Innovation Tournament), ki promovira razvoj inovativnih idej na področju preprečevanja socialne izključenosti. Rok prijave je 6. 3. 2018.

 
 
 

Natečaj za nastajajoče glasbene skupine: YO!FEST 2018

Evropski mladinski forum in JM International ponovno vabita mlade neuveljavljene skupine, ki želijo nastopiti na YO!Fest. Vsaka izbrana skupina (oz. DJ) bo dobila priložnost za 30 minutni nastop na dogodku YO!Fest 2018, ki je zaključni koncert Evropskega mladinskega dogodka. Rok prijave je 18. 3. 2018.

 
 
 

Odprte so prijave na “ŠOUROCK’18”

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je izdala razpis za izbor najboljše študentske/dijaške glasbene rock skupine »ŠOUROCK ’18«. ŠOUM že vrsto let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1.000 EUR in več nastopov po Sloveniji. Rok prijave je 8. 3. 2018.

 
 
 

MSS nagrada za najboljšo diplomsko oz. magistrsko nalogo

Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje MSS nagrado za najboljšo diplomsko oziroma magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2017, saj se zavedajo, da je v pripravo zaključnih del potrebno vložiti veliko napora, žal pa mnogo kvalitetnih del ostane neopaženih za ciljne javnosti. Prijavite se lahko vsi mladi, ki ste v letu 2017 magistrirali (kategorija 1) ali diplomirali (kategorija 2) ter ste v svojem delu obravnavali tematiko povezano z mladimi. Rok prijave je podaljšan do 23. 2. 2018.

 

    Zdravje, Šport

 

Veš, kaj ješ

Zveza potrošnikov Slovenije je za vas zbrala koristne in zanimive vsebine, ki vam bodo odgovorile na števila vprašanja, povezana z zdravo prehrano in vam omogočile prvi korak k bolj zdravemu življenjskemu stilu.

 

    Prireditve

 

12. festival gorniškega filma

Festival gorniškega filma slovensko občinstvo vsako leto razveseljuje z uglednimi gosti iz sveta alpinizma in plezanja. Festival bo potekal med 26. 2. in 4. 3. 2018.

 
 
 

Pesniški večer: Naključje in padec

Zavod Bob vas 25. 2. 2018 vabi na pesniški večer, kjer se boste prepustili intuitivnemu navdihu in se v sproščenem vzdušju pogovarjali o pomenu naključij in padcev.

 
 
 

Mavrična retorika

Z novim semestrom in pomladjo v ŠKUC – Kulturni center Q /Klub Tiffany prihaja tudi serija delavnic Mavrična retorika. Ta je prav to, kar je napisano: priložnost, da izpiliš svoje veščine javnega nastopanja v LGBTQI+ prijaznem okolju. Rok prijave je 2. 3. 2018.

 
 
 

Obisk kiparskega ateljeja z Mladimi zmaji

Vas zanima, kako ustvarjajo pravi kiparji in kaj vse se skriva v kiparskem ateljeju? V ponedeljek, 5. 3. 2018, lahko skupaj z Mladimi zmaji obiščete kiparski atelje kulturno-umetniškega društva Hibrid, ki se nahaja v sodobnem umetniškem centru Švicarija, v parku Tivoli v Ljubljani. Poleg ateljeja si boste ogledali tudi razstavo umetniških del drugih ustvarjalcev, ki imajo svoje prostore v Švicariji.

 
 
 

Delavnica ročne izdelave papirja

Na delavnici se boste naučili stare tehnike ročne izdelave papirja, ki temelji na reciklaži – uporaba stare časopise, revije, letake, reklame …  Predhodno znanje ni potrebno, za ves material bo poskrbljeno. Rok prijave je 25. 2. 2018.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino