e-NAMIG za mlade

16. februar 2018|Novice|Aktualno|Obvestila

Laboratorij idej, Evropska mladinska konferenca, tečaj tonske tehnike, mednarodno mladinsko delo, MC Zagorje razpisuje delovno mesto, brezplačna podpora pri iskanju zaposlitve, in šeee in šeee... Klikni! :)


    A veš?

 

Vabljeni na dogodek “Laboratorij idej”

Dogodek Laboratorij Idej bo potekal kot odprti proces iskanja načinov, kako povečati ozaveščenost o preprečevanju nasilne radikalizacije, spodbujanju demokratičnih vrednot, osnovnih pravic, medkulturnega razumevanja in aktivnega državljanstva mladih. Laboratorij Idej v Zahodni Sloveniji (v organizaciji Društva Škuc) bo potekal od 7. do 9. marca 2018, v Mladinskem centru Idrija. Rok za prijavo je 19. 2. 2018!

 
 
 

Vabilo za sodelovanje na Evropski mladinski konferenci

Mladinski svet Slovenije vabi k prijavi za sodelovanje na Evropski mladinski konferenci, ki bo potekala med 16. in 19. aprilom 2018 v Sofiji. Iščejo enega mladega delegata, ki bo v spremstvu dveh predstavnikov mladih in dvema predstavnikoma Urada Republike Slovenije za mladino na konferenci v Bolgariji zastopal Slovenijo. Prijave sprejemajo do 21. februarja 2018.

 
 
 

MSS nagrada za najboljšo diplomsko oz. magistrsko nalogo

Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje MSS nagrado za najboljšo diplomsko oziroma magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2017, saj se zavedajo, da je v pripravo zaključnih del potrebno vložiti veliko napora, žal pa mnogo kvalitetnih del ostane neopaženih za ciljne javnosti. Rok za prijavo je 16. 2. 2018.

 

    Izobraževanje

 

Osnovni tečaj tonske tehnike A bi biu tonc’ v Basement Mladi zmaji

Osnovni tečaj tonske tehnike je namenjen vsem navdušencem nad zvokom. Popeljali vas bodo po signalni poti od mikrofona do ušesa. Spoznali boste osnove zvoka, vso potrebno izrazoslovje, opremo in rokovanje z njo, da zvok z odra speljete v ušesa zadovoljne publike. Tečaj bo potekal po principu teorije in takojšnje uporabe znanja v praksi. Cena tečaja je 40 €. Prijave sprejemajo do 22. 2. 2018.

 
 
 

Mednarodno mladinsko delo

V Mladinski postaji Moste vas vabijo na enodnevno usposabljanje v sklopu projekta MLADIM z naslovom Mednarodno mladinsko delo. Usposabljanje je namenjeno tako začetnikom v mednarodnem mladinskem delu in kot tudi vsem, ki bi radi bolj podrobno spoznali načrtovanje in izpeljavo mednarodnih mladinskih projektov ter se seznanili s programom Erasmus+: Mladi v akciji. Usposabljanje bo potekalo v ponedeljek, 19. 2. 2018 od 9.00 do 18.30 v prostorih Mladinske postaje Moste pod vodstvom sodelavcev Mreže MaMa. Prijave sprejemajo do 15. 2. 2018.

 
 
 

Mednarodno usposabljanje: Future Builders

Mladi zmaji so postali partner v mednarodnem projektu “Future Builders” in te vabijo, da se jim pridružiš! Tema usposabljanja je organizacija delavnic za mlade, vizalno komuniciranje, podjetništvo, prostvoljstvo in karierno svetovanje. Usposabljanje bo potekalo med 13. in 20. aprilom 2018 (13. je dan prihodov, 20. pa dan odhodov) v Konstancin-Jeziorna (v bližini Varšave) na Poljskem. Rok za prijavo je do četrtka, 15. 2. 2018

 
 
 

Štipendije za poletne prakse v centrih HPC

Prakse bodo potekale julija in avgusta 2018. Program se začne z enotedenskim uvodom v HPC v Edinburgu in nadaljuje s prakso v glavnih evropskih centrih za HPC. Izbranih bo do 20 udeležencev, ki bodo dobili štipendije za kritje stroškov prevoza in namestitve. Program je namenjen študentom vseh smeri, ki bi radi pridobili ali poglobili znanje o HPC, še posebej so vabljeni študenti višjih letnikov dodiplomskih smeri in nižjih letnikov podiplomskih smeri. Rok prijave je 25. 2. 2018.

 

    Delo

 

Mladinski center Zagorje ob Savi razpisuje prosto delovno mesto Mladinski delavec – informator

Delovno mesto Mladinski delavec – informator se razpisuje za polni delovni čas, delo bo izmenično ter bo potekalo tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih. S kandidatom bodo sklenili pogodbo za določen čas (9 mesecev), za obdobje od 1. 3. 2018 do 31. 10. 2018. Zahtevana strokovna izobrazba je srednja strokovna ali srednja splošna izobrazba. Prijave sprejemajo do vključno 15. 2. 2018.

 
 
 

Pridruži se projektu Kolegice v Ljubljani in povečaj svoje možnosti za zaposlitev – z mentorico gre lažje!

Si mlada iskalka prve zaposlitve ali študentka višjih letnikov? Si želiš mentorskega sodelovanja z uspešno žensko, ki deluje na podobnem poklicnem področju, kot bi tudi ti rada v prihodnosti delovala? Bi rada bolj suvereno vstopila na trg dela? Če si na zgoraj navedena vprašanja odgovorila pritrdilno, te vabijo, da se jim pridružiš v klubu Kolegic v Ljubljani! Začnejo 23. februarja ob 17. uri na Zavodu Nefiks. Prijave zbirajo do 18. februarja.

 
 
 

Marš na trg dela: Brezplačna podpora pri iskanju zaposlitve

Marš na(d) trg dela je program, ki nudi brezplačno podporo in ustvarja platformo za trajnostno vključevanje in suveren vstop mladih na trg dela. Projekt so ustvarili in zagnali zaradi poglabljanja nesorazmerja med obstoječimi realnimi delovnimi mesti in brezposelnimi osebami. Udeleženec Kariernega zaganjalnika bo oblikoval suvereno in sebi lastno predstavitev potencialnim zaposlovalcem na Zaposlišču, dogodku kamor povabijo za mlade relevantne zaposlovalce.

 

    Natečaji

 

Natečaj Centra za mlade Domžale “Grem na kul-turo”

Center za mlade Domžale razpisuje likovno-literarni natečaj “GREM NA KUL-TURO”. Vsebina likovnih ali literarnih del naj se nanaša na kulturo v njeni najširši različici in lahko vključuje različne oblike kulturnega udejstvovanja, različne pojavne oblike kulture npr. tudi grafiti, stripi, popkultura, vedenja/navade različnih subkultur. Rok prijave je 16. 4. 2018.

 

    Prostovoljstvo

 

Poziv za festival Rdeče Zore 2018

Približuje se že devetnajsti mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore. Vabijo vse, ki bi se jim rade_i pridružile_i pri oblikovanju festivala. Rok prijave je 16. 2. 2018.

 
 
 

EVS priložnost na Finskem

Mladinski center Zagorje ob Savi išče dva EVS prostovoljca, ki bosta opravljala 6-mesečni EVS na Finskem, za 6-8 mesecev (po dogovoru z organizacijo).

 

    Prireditve

 

Dogodek MO Ljubljana “Lokalni izziv”

Si želite soustvarjati lokalno skupnost in imate dobre ideje? Stičišče NVO osrednje Slovenije vabi, da sodelujte na »Lokalnem izzivu« MO Ljubljana. Iskali bodo inovativne ideje in korake za razreševanje lokalnih potreb. Dogodek je neprofitne narave, glavni namen je spodbujanje iskanja rešitev, ki pozitivno prispevajo k razvoju lokalnega okolja in družbe. Dogodek bo v sredo, 28. februarja 2018 od 9.30 do 17.00, v Hiši EU. Prijave sprejemajo do 25. februarja 2018.

 
 
 

Program Mladinske postaje Moste za februar – Mladi in zaposlovanje

Mesec februar bo v Mladinski postaji Moste namenjen Mladim in zaposlovanju. Obravnavali bodo različne teme, od tega kako ustanoviti svoj zavod, društvo ali ustanovo do mednarodnega mladinskega dela ter še marsikaj drugega!

 
 
 

Brezplačna predstavitvena delavnica 3D-tehnologije

Z vami bodo delili izkušnje ter vam pokazali nekatere dejanske prototipe, razložili razlike med materiali in predvsem: pokazali, da se lahko z nizkocenovnim 3D-tiskalnikom doseže izjemne rezultate. Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima, kaj je že, kaj bo in kaj sledi v 3D-tehnologiji. Delavnica je brezplačna in traja do 2 uri, potrebne pa so predhodne prijave. Delavnica bo 21. 2. 2018 ob 9.00 v Javnem zavodu Cene Štupar.

 
 
 

Y.business Success Story z Janezom Škrabcem

Zavod Ypsilon vas vabi na Y.business Success Story z Janezom Škrabcem, direktorjem podjetja Riko d.o.o., ki je leta 2017 prejel naziv menedžer leta. Dogodek bo v četrtek, 22. februarja ob 18.00 v prostorih ABC Huba.

 
 
 

Zimske počitniške dejavnosti v MSV

Mladinsko središče Vič organizira dejavnosti za mlade v času zimskih počitnic. Vabljeni otroci in mladi na počitniški program, kjer vas čaka precej aktivnosti, od drsanja in sankanja do jezdenja, obisk kina, etnografskega muzeja, sprehodili se boste po mestnem jedru in se povzpeli na Ljubljanski grad. Dejavnosti bodo potekale od 9. 2. do 23. 2. 2018 v Mladinskem središču Vič.

 
 
 

Obisk Radia SI in Radia City

Karierni centri UL vabijo študentke in študente na obisk v realno delovno okolje, in sicer na obisk Radia SI in Radia City, ki bo 21. 2. 2018 ob 8.05.

 
 
     
  Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS, Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino