e-NAMIG za mladinske organizacije

29. november 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

V Mladinskem informatorju z Anjo Mihevc, strokovno delavko in svetovalko na DrogArtu o uporabi drog med mladimi, o Mednarodnem dnevu migrantov v hiši EU, osmi dnevi socialne ekonomije, in še, in še... Preberi si :)


  Dobro je vedeti

 

Mladinski informator: Uporaba drog med mladimi

V tokratni že 16. oddaji Mladinski informator smo govorili o drogah. O uporabi drog med mladimi smo se pogovarjali v intervjuju z Anjo Mihevc iz društva Drogart, katerega namen je zmanjševanje škodljivih posledic drog in alkohola.

 
 
 

Znani letošnji prejemniki državnih priznanj za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za leto 2017

V Mariboru je med 27. in 28. novembrom 2017 potekal Nacionalni posvet mladinskega sektorja. Prvi dan srečanja se je zaključil s podelitvijo državnih priznanj za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za leto 2017. Podelila jih je ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

 
 
 

III. decemberski sejem ilustracije

2. decembra, ob 17.oo se pričenja III. decembrski sejem ilustracije. Sejem bo odprt kar do 29. decembra! Trajal bo 28 dni, dopolnil pa ga bo sejemski program: sejemske sobote z avtorji, pogovori, delavnice, predstave.

 
 
 

Ta veseli dan kulture 2017

Tudi letos bodo v nedeljo, 3. decembra, svoja vrata odprli številni nacionalni in občinski kulturni zavodi, zvrstile se bodo brezplačne razstave, vodenja, delavnice in predstave (za nekatere si je treba zagotoviti brezplačne vstopnice).

 

 Sodelovanja

 

Evropska mladinska nagrada Karla Velikega

Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna vabita mlade iz vseh držav članic EU, naj predložijo projekte, ki jih vodijo mladi za mlade in ki kažejo na dejavno udeležbo v razvoju Evrope. Rok za prijave se izteče 29. januarja 2018.

 
 
 

Drugi javni poziv za oblikovanje produktov na področju zagovorništva in novih storitev NVO

CNVOS vabi nevladne organizacije vabi k razmisleku o tem, kateri so tisti njihovi produkti ali storitve, lahko so zagovorniške, komunikacijske ali informacijske, ki jih potrebujejo za svoj še učinkovitejši strokovni ali zagovorniški razvoj.

 
 
 

PiNA Terminal išče kandidata/-ko za EVS v Španiji

PiNA Terminal v sodelovanju s partnerji iz Španije, išče kandidata/-ko za EVS v Španiji. EVS bo trajal 12 mesecev, z začetkom januarja ali februarja 2018. EVS bo potekal v Lorci (regija Murcia), glavna aktivnost prostovoljca pa bo pomoč pri koordinaciji mladinskega centra in organizacija ter izvajanje aktivnosti za mlade.

 
 
 

Mednarodni dan migrantov v hiši EU

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Slovenska filantropija vabita na Mednarodni dan migrantov v Hiši Evropske unije v Ljubljani, ki bo 18. decembra 2017. Prijave so možne do 11. 12. 2017.

 
 
 

Javna debata: Kako zelene so zelene politike?

Ekologi brez meja v sodelovanju z Evropskim Liberalnim Forumom (ELF), Evropsko zeleno stranko in Inštitutom Novum pripravljajo mednarodni dogodek z naslovom “Kako zelene so zelene politike?”, ki bo potekal v Ljubljani v prostorih Poligona v četrtek, 30. novembra 2017, med 9.30 in 15.00.

 
 
 

Mednarodna konferenca: 8. dnevi socialne ekonomije

ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje in SKUP – Skupnost zasebnih zavodov v sodelovanju z ZSES – Združenje Socialna ekonomija Slovenije vabijo, da se jim 7. decembra 2017 pridružite na že 8. Dnevih socialne ekonomije. Udeležba je brezplačna. Zadnji rok prijave je ponedeljek, 4. 12. 2017.

 

 Mladinske politike

 

Sprejet dokument o pametnem mladinskem delu

Iz Urada za mladino obveščajo, da so na zasedanju Sveta Evropske unije, 20. novembra, ministri, pristojni za mladino, sprejeli dokument, s katerim se predlaga uvedbo in razvoj koncepta pametnega mladinskega dela. To vključuje nove tehnologije in socialna omrežja, ki jih mladi vedno bolj uporabljajo.

 
 
 

Predstavitev nacionalnega poročila »Pregled izobraževanja in usposabljanja 2017«

V petek, 1. decembra 2017, od 9.00 do 12.00 bo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport potekala predstavitev nacionalnega poročila Pregled izobraževanja in usposabljanja 2017.

 

    Izobraževanja

 

PiNA Terminal išče tri kandidate/-ke za udeležbo na mednarodnem usposabljanju

PiNA Terminal išče tri kandidate/-ke za udeležbo na mednarodnem usposabljanju “Glocal youth for social transformation” na temo globalne državljanske vzgoje za aktivno državljanstvo in družbeno transformacijo. Usposabljanje bo potekalo od 20. do 28. januarja 2018 v Cascais, Portugalska. Prijavite se lahko do vključno torka, 5. 12. 2017.

 

    Zaposlovanje

 

MGLC razpisuje dve delovni mesti

MGLC Ljubljana razpisuje dve delovni mesti Tiskar V in Muzejski informator VI. Kandidati naj pošljejo vlogo z življenjepisom in dokazili o delovnih izkušnjah in doseženi stopnji izobrazbe na elektronski naslov info@mglc-lj.si.

 

    Razpisi

 

Javni razpis za sofinanciranje projekta Oskrba žrtev trgovine z ljudmi – krizna namestitev v letih 2018 in 2019

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projekta Oskrbe žrtev trgovine z ljudmi v Republiki Sloveniji – krizna namestitev v letih 2018 in 2019. Projekt je namenjen odraslim in otrokom žrtvam trgovine z ljudmi. Rok prijave je 11. 12. 2017.

 
 
 

Javni razpis »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju«

Predmet javnega razpisa so spodbude za zaposlitev, namenjene povečevanju zaposljivosti mladih iskalcev prve zaposlitve in brezposelnih mladih na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju. Možnost prijave je le še do 1. 12. 2017.

 
 
 

Javni razpis za sofinanciranje projektov za leto 2018 in programov za obdobje od 2018 do 2020 s področja mladinskega sektorja v MOL

Predmet razpisa je sofinanciranje programov in projektov s področja mladinskega sektorja, ki jih na območju MOL izvajajo mladinske nepridobitne organizacije. Razpis je namenjen programom in projektom mladinskih aktivnosti, mreženja nepridobitnih organizacij in sekundarnih preventivnih programov. Možnost oddaje vlog je do 1. 12. 2017.

 
 
 

Creative Europe – MEDIA Sub-programme: Support for Film Education 2018

V okviru podprograma Media programa Ustvarjalna Evropa je objavljen javni razpis, namenjen sofinanciranju partnerskih projektov na področju filmskega izobraževanja za leto 2018. Rok prijave je 1. 3. 2018 do 12.00.

 

    Uporabni viri

 

Poročilo: Challenges to women’s human rights in the EU

Agencija EU za temeljne pravice je pred letošnjim kolokvijem o temeljnih pravicah, ki je bil posvečen pravicam žensk, objavila dokument z naslovom »Challenges to women’s human rights in the EU: Gender discrimination, sexist hate speech and gender-based violence against women and girls«.