e-NAMIG za mladinske organizacije

22. november 2017|Novice|Obvestila


    Dobro je vedeti

 

Raziskava o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji

Ob svetovnem dnevu otrok sta UNICEF Slovenija in Mediana pripravila raziskavo o zadovoljstvu otrok z življenjem in odraščanjem v Sloveniji. V raziskavi je sodelovalo 800 osnovnošolcev, starih od 7 do 15 let iz cele Slovenije.

 

    Sodelovanja

 

Vabljeni k sodelovanju pri vprašalniku “Kako lahko mladinsko delo podpre migrante, begunce in prosilce za azil”

Movit obvešča, da lahko sodelujete pri raziskavi, ki poteka v okviru projekta Becoming part of Europe na temo, kako lahko mladinsko delo podpre migrante, begunce in prosilce za azil, tako da izpolnite vprašalnik. Izpolnite ga lahko do konca novembra 2017!

 
 
 

Okrogla miza o pomenu slovenskega jezika in večjezičnosti v evropskem parlamentu

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta vas vabi na okroglo mizo o pomenu slovenskega jezika in večjezičnosti v Evropskem parlamentu, ki bo v petek, 24. novembra 2017, v Hiši Evropske unije, s pričetkom ob 10. uri. Prijavite se lahko do srede, 22. 11. 2017, do 12. ure.

 
 
 

Okrogla miza: Izzivi varovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin

Varuh človekovih pravic Republike Slovenije skupaj s Pravno fakulteto Univerze v Ljubljani ob dnevu človekovih pravic vabi na okroglo mizo Izzivi varovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Okrogla miza bo v četrtek, 7. decembra 2017, od 10.30. do 12.30, v vijolični predavalnici Pravne fakultete Univerze v Ljubljani.

 
 
 

Posvet: Krčenje prostora civilne družbe

Na okrogli mizi ‘Krčenje prostora civilne družbe’ bodo odprli razpravo o vlogi civilne družbe in problematiki krčenja prostora civilne družbe. Dogodek soorganizirajo organizacije Focus, društvo za sonaraven razvoj, Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj, in Ekologi brez meja. Dogodek bo potekal 5. 12. 2017 med 9. in 13. uro, v Mestnem muzeju.

 
 
 

LIFE informativni dan 2018

Ministrstvo za okolje in prostor organizira LIFE informativni dan, kjer vam bodo predstavili, kako pridobiti LIFE nepovratna sredstva za okoljske projekte. Tudi tokrat bomo izvedli dva informativna dneva z enakim programom: 13. decembra 2017 v Rimskih Toplicah ter 14. decembra 2017 v Portorožu. Termin in lokacijo, ki vam bolj ustrezata, izberete ob prijavi. Prijave zbirajo do 5. decembra 2017.

 
 
 

Literarni natečaj “Oddaj na natečaj v MKL”

V želji, da bi motivirali mlade za kreativno ustvarjanje, so se v Mestni knjižnici Ljubljana odločili, da razpišejo literarne natečaje na temo proze, poezije in dramatike pod skupnim imenom “Oddaj na natečaj v MKL”. Rok za prijavo je 15. 3. 2018.

 
 
 

OFF program 33. Festivala LGBT filma

Začenja se 33. Festival LGBT filma. Vabljeni!

 

    Mladinske politike

 

Zaključki Sveta Evrope na področju mladine

V Bruslju je 20. novembra 2017 zasedal Svet za izobraževanje, mladino, kulturo in šport. Ministri, pristojni za področje mladine, so sprejeli splošni pristop Sveta EU glede predloga Uredbe o Evropski solidarnostni enoti in potrdili skupne sklepe o pametnem mladinskem delu.

 
 
 

Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2017

Vsebina posveta bo mladinskemu sektorju ponudila teme, ki so danes najaktualnejše in predstavljajo vsem skupen izziv. Gre za vprašanja, povezana s hitrim tehnološkim razvojem in digitalizacijo družbe. Dogodek bo dvodnevni in bo potekal v Mariboru 27. in 28. novembra v prostorih Narodnega doma in Lutkovnega gledališča Maribor, kjer bo potekala slavnostna podelitev državnih priznanj za izjemne dosežke v mladinskem sektorju.

 

    Izobraževanja

 

Usposabljanje s področja globalnega učenja za 2 udeleženca

Zavod Krog kot partner v projektu Erasmus+
”The bigger picture: NFE for a global perspective” vabi k prijavi na 6-dnevno usposabljanje s področja globalnega učenja, ki se ga bo udeležilo 39 udeležencev iz 18. različnih držav EU in zunaj nje. Usposabljanje bo trajalo od 8. 2. do 13. 2. 2017 in bo potekalo na Dunaju. Rok za prijavo je 5. 12. 2017.

 
 
 

Poziv za udeležbo na usposabljanju za menedžerje v mladinskih organizacijah 2017

Mladinski svet Slovenije ponovno vabi na usposabljanje za menedžerje v mladinskih organizacijah. Usposabljanje je namenjeno tistim, ki opravljate vodstvene vloge v mladinskih organizacijah ali pa se na to pripravljate. Vodstvena vloga ne pomeni nujno ožjega vodstva v organizaciji, lahko gre tudi za vodenje lokalne enote ali druge delovne skupine. Rok za prijavo je 1. 12. 2017.

 

    Zaposlovanje

 

DrogArt objavlja prosto delovno mesto

Na Združenju DrogArt objavljajo prosto delovno mesto – sodelavec na programu Izberi sam. Zaželene lastnosti so samostojnost pri delu, samoiniciativnost, odgovornost, komunikativnost, smisel za delo z ljudmi. Zaposlitev je za določen čas, 6 mesecev, z možnostjo podaljšanja. Delo poteka tudi čez vikend v nočnem času (terensko delo). Prijave zbirajo do nedelje, 10. 12. 2017.

 

    Uporabni viri

 

Evropski steber socialnih pravic

Evropski parlament, države članice EU in Evropska komisija so na socialnem vrhu EU razglasili evropski steber socialnih pravic.

 
 
 

Zaživela spletna platforma odyotoolkit z brezplačnimi orodji za organizacijski razvoj

V okviru projekta ODYO – Organzational Develpoment of Youth Organizations je zaživela spletna platforma. Na njej so objavljeni produkti projekta – Evropsko poročilo o organizacijskem razvoju v mladinskem sektorju, matrica, s pomočjo katere lahko organizacije identificirajo svoje šibke točke in priročnik, ki lahko organizacijam pomaga, da izboljšajo svoje delovanje.