e-NAMIG za mlade

16. november 2017|Novice|Obvestila

Dogodki in odmevi za mlade... Preglej, če najdeš kaj zase! :)


  A veš?

 

Evropski mladinski dogodek 2018

Evropski parlament bo med 1. in 2. junijem 2018 v Strasbourgu ponovno organiziral Evropski mladinski dogodek (European Youth Event – EYE), na katerem se bo zbralo 8000 mladih iz cele Evrope, in katerega namen je mladim omogočiti, da je njihov glas slišan. Mladinski svet Slovenije bo s podporo Evropskega parlamenta in v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom skupini mladih omogočil, da se dogodka udeležijo. Prijaviš se tako, da izpolniš spletno prijavnico najkasneje do 27. novembra 2017. Pogoj za prijavo je starost med 18 in 29 let.

 
 

Mladinski informator – Lokalno:globalno

V tokratni oddaji Mladinski informator smo govorili o Tednu globalnega učenja, ki bo med 18. in 26. novembrom 2017 že enajsto leto potekal v Sloveniji. Osrednja tema Tedna globalnega učenja so cilji trajnostnega razvoja, slogan tedna pa bo »Moj svet je odvisen od vseh nas«.

 

    Izobraževanje

 

Googlov štipendijski program za študente z invalidnostmi

Štipendije so namenjene študentom z invalidnostmi, ki so vpisani v študijske programe s področij računalništva, računalniškega inženiringa, informatike, ali drugih tesno povezanih tehničnih področji na univerzah v Evropi ali Izraelu. Rok za prijavo je 1. december 2017!

 
 
 

Made with Y – Zaposlitveni Bootcamp v Ljubljani

Zavod Ypsilon bo v okviru projekta Made with Y, s katerim mladim do 29. leta iščejo zaposlitve, v prihajajočih tednih izvajal Zaposlitvene bootcamp delavnice. V Ljubljani bo dogodek potekal od 27. 11. do 1. 12. 2017 v ABC Hubu.

 

    Delo

 

IOM Ljubljana razpisuje pripravništvo na področju odnosov z javnostmi

Mednarodna organizacija za migracije – IOM Ljubljana razpisuje pripravništvo na področju odnosov z javnostmi. Pripravništvo bo trajalo od 6 do 9 mesecev, s pričetkom 1. 1. 2018. Rok za prijave se izteče 30. novembra 2017.

 
 
 

Kino Šiška išče vodjo projektov s področji vizualnih, avdiovizualnih in intermedijskih umetnosti

V Kinu Šiška s 1. 2. 2018 za polni delovni čas za 15 mesecev (do 30. 4. 2019) zaposlijo vodjo projektov, ki bo v njihovem centru odgovoren/-na za organizacijo zahtevnejših festivalskih dogodkov in prireditev (predvsem mednarodnih), seminarjev, delavnic, prenosa v digitalnih in elektronskih medijih, načrtovanje in izvedbo ostalih dogodkov ter produkcijo in vodenje projektov. Razpis je odprt do 24. 11. 2017 do polnoči.

 

    Natečaji

 

Nagradi za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja delovanja nevladnih organizacij

ISKRA – Stičišče NVO Istre in Krasa razpisuje nagradi v višini 250 € bruto za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo, vezano na delo nevladnih organizacij za leto 2017. Rok za oddajo prijav je najkasneje do ponedeljka, 27. novembra 2017 (12.00).

 

    Prostovoljstvo

 

Mladi Evropejec leta 2018

Nagrada je podeljena mladim Evropejcem, starim od 18 do 26 let, ki s prostovoljskim delom prispevajo k mednarodnemu razumevanju in/ali integraciji v Evropi. Rok za oddajo predlogov je 15. december 2017.

 
 
 

Bi vodil-a projekt “10 ključnih stvari”?

Program “10 ključnih stvari” mlade opremlja z veščinami, ki jih v šoli ne pridobijo, so pa ključne za osebni uspeh v njihovem življenju. Z njimi mlade opolnomočijo in jim pomagajo pri osebnem razvoju, saj verjamejo, da bodo mladi le tako lahko delovali kot odgovorni državljani.

 

    Prireditve

 

Delavnica: Nasilje nad ženskami je nedopustno!

Da bi kot družba spremenili prepričanja in stališča o nasilju, ki so globoko zakoreninjena, moramo začeti pri sebi. Zato vabljeni na delavnico, ki bo uvod v Mednarodne dni boja proti nasilju nad ženskami, ki se začnejo 25. 11. in trajajo do 10. 12. ko je dan človekovih pravic. Delavnica bo v četrtek, 23. 11. 2017 ob 16.00 v Murgle centru. Prijave sprejemajo do 22. 11. 2017.

 
 
 

Platforma European Youth Ideas

Evropski parlament je k kontekstu Evropskega mladinskega dogodka (EYE 2018) vzpostavil spletno platform European Youth Ideas. Mladi lahko na platformi predlagajo svoje ideje.Najbolj razvite in najbolj priljubljene ideje bodo izbrane za otvoritev razprav in aktivnosti na Evropskem mladinskem dogodku in vključene v poročilo dogodka, ki bo posredovan vsem evropskim poslancem.

 
 
 

Razprava: Dan brez nakupov – dobra ideja ali dober izgovor?

V torek, 21. 11. 2017, ob 17.00 vas društvo Focus vabi na razpravo o pomenu dneva brez nakupov v kontekstu družbenega razvoja, potrošništva, sprememb, ki so potrebne za dosego Ciljev trajnostnega razvoja in trajnostne prihodnosti. Razprava bo potekala v prostorih kreativnega centra Poligon.

 
 
 

Konferenca: Novodobno suženjstvo – prekarne oblike na trgu dela

.Gibanje za dostojno delo in socialno družbo napoveduje peto konferenco »Novodobno suženjstvo – prekarne oblike na trgu dela«, ki bo v torek, 21. novembra 2017 v Ljubljani.

 
 
 

Posvet: “Izzivi kariernega svetovanja in izbire študija v kontekstu transformacije družbe 21. stoletja”

Karierni centri Univerze v Ljubljani vas vabijo na srečanje s svetovalnimi delavci in delavkami srednjih šol. Letošnja tema srečanja so korenite spremembe, ki smo jim priče na trgu dela in v družbi kot celoti in ki bodo bistveno določale vaše možnosti in priložnosti. Srečanje bo v ponedeljek, 4. decembra 2017 ob 9.00 na UL Fakulteta za računalništvo in informatiko.

 
 
 

Ana Plamenita 2017

Preden bodo mestno središče razsvetlile praznične lučke, bo na njegovem obrobju ob Ljubljanici zažarela ANA PLAMENITA 2017! Dogajanje bo potekalo 18. 11. od 17.00 do 21.00 na Špici.

 
 
 

Streetstival – festival uličnega dela

Vabljeni na festival uličnega dela – Streetstival, ki bo potekal v četrtek, 23. 11. 2017, v Študentskem Kampusu v Ljubljani. Namenjen je mladinskim delavcem in vsem, ki vas zanima delo z mladimi na ulicah, igriščih in v parkih. Na festivalu boste izvedeli več o trenutnem stanju mladinskega uličnega dela v Sloveniji. Spoznali boste različne prakse uličnega dela in dobili konkretne napotke za kvalitetno izvajanje le-tega. Streetstival organizira Mreža Mlada ulica.