e-NAMIG za mladinske organizacije

25. oktober 2017|Novice|Obvestila

Na Mladinskem informatorju tokrat o mladih in brezdomstvu... pa konference, simpozij, delavnice, ipd... Preberi si!


  Dobro je vedeti

 

Mladinski informator: Mladi in brezdomstvo

Brezdomci so postali tako običajni, da se včasih niti ne ozremo več za njimi, ampak jih mnogokrat kar spregledamo, saj smo že tako navajeni nanje. In ravno to, da smo se navadili na to, da ljudje živijo na cesti, na ulicah, je grozljivo in potrebno premisleka. V intervjuju s Hano Košan, iz društva Kralji ulice, govorimo o brezdomstvu med mladimi.

 

    Sodelovanja

 

Konferenca »Internationalisation Enhancing Quality of Learning and Teaching«

Konferenca je osredotočena na izzive in priložnosti pri vključevanju mednarodnih in medkulturnih razsežnosti predvsem v visokošolsko izobraževanje, kar predstavlja pomemben element izboljšanja kakovosti izobraževanja. Vabijo vas k aktivni udeležbi ali le prijavi na konferenco, ki bo potekala v sredo, 21. februarja 2018, na Brdu pri Kranju. Po mednarodni znanstveni konferenci bo izdan recenziran zbornik prispevkov.

 
 

Simpozij “Nove tehnologije in njihov vpliv na svet dela – priložnosti za mlade v okviru industrije 4.0”

Kakšne so priložnosti in pasti ob vstopu mladih na trg dela v svetu 4.0? Kakšne ukrepe potrebujemo na tem področju? Vabljeni na simpozij v dvorano Državnega sveta, ki bo potekal bo potekal v petek, 27. 10. 2017, od 9.00 dalje.

 
 

Brezplačne delavnice organizacijskega razvoja za mladinske NVO

CNVOS s Civil Society Development Foundation iz Romunije in mrežo ENNA iz Bruslja izvaja projekt Organizacijski razvoj mladinskih organizacij. V sklopu projekta bodo izvedli pet pilotnih delavnic na temo organizacijskega razvoja mladinskih organizacij.

 
 

Poziv za predloge najzaslužnejših društvenih delavcev in delavk-prostovoljcev in prostovoljk

Na spletnih straneh Državnega sveta je bil 17. oktobra objavljen Javni poziv za predloge najzaslužnejših društvenih delavcev in delavk – prostovoljcev in prostovoljk za plakete Državnega sveta RS za leto 2017. Rok za prijave se izteče 10. novembra 2017.

 
 

Nacionalna konferenca Dovolj za vse: skupnostno upravljanje z življenjskimi viri

S prepričanjem, da imamo v Sloveniji dovolj življenjskih virov, da z njihovim trajnostnim upravljanjem zagotovimo blaginjo za vse in to omogočimo tudi prihodnjim rodovom, vas Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj, Focus, društvo za sonaraven razvoj in Pravno-informacijski center nevladnih organizacij vabijo na konferenco Dovolj za vse: skupnostno upravljanje z življenjskimi viri.

 
 

Valorizacijska konferenca CMEPIUS

CMEPIUS bo letošnjo valorizacijo konferenco z naslovom “Bistvo je očem skrito” posvetil vplivu mednarodnega sodelovanja na ozaveščenost in razvoj medkulturnih kompetenc. Njihov glavni letni dogodek bo potekal 15. 11. 2017 v Grand hotelu Union v Ljubljani. Rok za prijavo je 8. 11. 2017.

 

    Zaposlovanje

 

Delovno mesto na TAM-TAMu

TAM-TAM išče vodjo oddelka za odnose z javnostmi (m/ž). Rok prijave je 31. oktober 2017.

 

    Razpisi

 

Erasmus+: KA3 – podpora za reformo politik – Sodelovanje s civilno družbo na področjih izobraževanja, usposabljanja in mladih

Cilj razpisa za zbiranje predlogov je zagotoviti strukturno pomoč, imenovano nepovratna sredstva za poslovanje, evropskim nevladnim organizacijam (ENVO) in vseevropskim mrežam, ki delujejo na področjih izobraževanja in usposabljanja ali mladih. Rok prijave je 14. 12. 2017.

 
 

Javni razpis za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene v kulturi

Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene v kulturi za leto 2018. Gre za spodbudne pogoje v obliki podpore samozaposlenim v kulturi za izvedbo njihovih projektov ali/in aktivnosti za pripravo projektov (ki mora predstavljati zaokroženo celoto), na podlagi predloženega delovnega načrta. Rok prijave je 20. 11. 2017.

 

    Uporabni viri

 

Brezplačno podjetniško e-orodje SENTIM

SENTIM e-orodje predstavlja vir uporabnih informacij za posameznike in trenerje, ki delajo s priseljenci in drugimi posamezniki, ki izkazujejo podjetniški interes oziroma si želijo krepiti podjetniške kompetence ali razviti svojo podjetniško idejo.

 
 

Vodnik za organizacije, ki želijo v svoje aktivnosti vključevati mlade invalide

Francoska nacionalna agencija Agence Erasmus+ France Jeunesse & Sport je objavila praktični vodnik za organizacije, ki želijo v svoje aktivnosti vključevati tudi mlade invalide.

 
 

Indeks enakosti spolov 2017

Evropski inštitut za enakost spolov (EIGE) je 11. oktobra 2017, predstavil najnovejše rezultate indeksa enakosti spolov v EU, ki omogoča primerjavo med posameznimi državami članicami.

 
 

Poročilo o razlikah med spoloma na položajih odločanja

Svet Evrope je 17. oktobra objavil novo poročilo, ki kaže, da niti ena od 46 držav ni dosegla minimuma 40 odstotkov žensk v zgornjih domovih parlamenta.