e-NAMIG za mladinske organizacije

18. oktober 2017|Novice|Obvestila

Kongres prostovoljstva, Nagrade European Digital Skills, različni razpisi, posveti in izobraževanja.. Vse te teme v članku!


 Dobro je vedeti

 

Kongres prostovoljstva

Slovenska filantropija bo 5. decembra v Narodni galeriji v Ljubljani organizirala že 11. Slovenski kongres prostovoljstva.

 
 

Delite svoje izkušnje z Youthpassom ob njegovi deseti obletnici

Letošnje leto je področje evropskega sodelovanja na področju mladine polno okroglih obletnic. Programu Erasmus+ (30 let) in Movitu (20 let) se je pridružil še Youthpass, ki praznuje 10 let obstoja. Youthpass uporablja več kot 20.000 organizacij, ki so dokumentirale neformalno učenje v več kot 50.000 projektih in izdale 700.000 certifikatov. Kakšne so pa tvoje izkušnje z Youthpassom?

 
 

Podcast Sindikata Mladi plus

Sindikat Mladi Plus v okviru projekta Kažipot do dostojnega dela ustvarjajo podcast Nehvaležni skeptiki, posebne internetne radijske oddaje, v sklopu katerih približno enkrat mesečno naslavljajo teme, povezane z delavskim bojem, vstopom na trg dela in prekariatom, razbijajo mite o mladih in sindikatih ter so skeptični do trenutne ureditve družbe in kritični do trenutnega stanja iščejo alternative.

 

 Sodelovanja

 

Nagrade European Digital Skills

Evropska komisija razpisuje nagrado, katere namen je prepoznati pobude, ki razvijajo digitalne spretnosti Evropejcev v šolah, na delu in v družbi na splošno.

 
 

Pridruži se simulaciji Evropskega parlamenta v Sloveniji in postani evropski poslanec/poslanka za en dan

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji vabi na simulacijo Evropskega parlamenta, kjer lahko pobližje spoznate delovanje Evropskega parlamenta ter procese odločanja, ki v njem potekajo.

 
 

Postani prostovoljec ali udeleženec projekta Escape room: izkoriščanje delavcev

Na Združenju DrogArt v sklopu evropskega dneva boja proti trgovanju z ljudmi, ki bo 18. oktobra, za 10 dni odpirajo "Escape room: izkoriščanje delavcev", ki je namenjen ozaveščanju o problematiki izkoriščanja delavcev in v katerega je vstop brezplačen.

 

 Razpisi

 

The Internal Security Fund – Police (ISFP): Campaigns with counter and alternative narrative to radicalisation implemented by civil society organisations

V okviru instrumenta za finančno podporo na področju policijskega sodelovanja, preprečevanja kriminala in boja proti njemu ter obvladovanja kriz je objavljen javni razpis, namenjen sofinanciranju spletnih kampanj na področju boja proti radikalizaciji, ki vodi v terorizem in nasilni ekstremizem, katere izvajajo civilno-družbene organizacije.

 
 

Erasmus+: KA3 – podpora za reformo politike – Skupne kvalifikacije v poklicnem izobraževanju in usposabljanju

Splošni cilji razpisa so po eni strani povečati zaposljivost mladih ter prispevati k razvoju visoko usposobljene, kvalificirane in mobilne delovne sile, kar bi moralo koristiti tudi podjetjem ter po drugi strani podpreti skupni razvoj v poklicnem izobraževanju in usposabljanju v Evropi ter na splošno okrepiti njuno kakovost, ustreznost in privlačnost.

 
 

Javni razpis za razporeditev sredstev fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v letu 2018

Predmet razpisa je financiranje oziroma sofinanciranje: izvajanja posebnih socialnih programov in storitev invalidskih organizacij ter programov in storitev humanitarnih organizacij za reševanje socialnih stisk in težav oziroma reševanje socialnih potreb posameznikov, delovanja invalidskih in humanitarnih organizacij in naložb v osnovna sredstva invalidskih in humanitarnih organizacij ter njihovo vzdrževanje.

 

 Izobraževanja

 

Konferenca: “Še ena konferenca o uporabi drog med mladimi?”

Konferenca z naslovom “Še ena konferenca o uporabi drog med mladimi? Povezovanje kot ključni dejavnik uspešnega dela z mladimi, ki uporabljajo psihoaktivne snovi”, bo potekala v četrtek, 9. 11. 2017 v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig.

 

  Mladinske politike

 

Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2017

Na Uradu RS za mladino pripravljajo letošnji nacionalni posvet skupaj s soorganizatorji Mladinskim svetom Slovenije, Mestno Občino Maribor ter Mestnim Mladinskim svetom Maribor in Mladinskim kulturnim centrom Maribor.

 

 Uporabni viri

 

Izšla je publikacija “New and Innovative Forms of Youth Participation in Decision-making Processes”

Raziskava, ki jo je naročil oddelek za mlade Sveta Evrope, proučuje, kako se mladi odločajo participirati, ali jim te metode omogočajo, da so zastopani v procesih odločanja in opredeljuje prakse, ki spodbujajo in pomagajo utrditi demokracijo. Študija prav tako analizira koncepte “nove in inovativne” participacije z namenom definiranja le-te.