e-NAMIG za mladinske organizacije

15. september 2017|Novice|Obvestila

Za mladinske organizacije...


     Dobro je vedeti  
 
 

Tim zbira stari papir za tovorno kolo, ki mu bo omogočilo samostojno pot

Brez kolesa si 25-letni Tim Bučar ne zna predstavljati življenja. Že nekaj časa si tovorno kolo izposoja od Ljubljanske kolesarske mreže, naslednje leto pa bo potreboval svojega. Do denarja zanj namerava priti z zbiranjem starega papirja. Pri tem mu lahko pomagate tudi vi!

 
 
 

Festival LUPA

Jutri med 10. in 18. uro bo na Prešernovem trgu in Stritarjevi ulici potekal Festival LUPA. Na festivalu se tradicionalno predstavijo slovenske nevladne organizacije. V okviru festivala bo potekal pester program.

 
 
 
     Sodelovanja  
 
 

Vabilo na Mednarodno konferenco za mladinske zamejske organizacije

Mladinski svet Slovenije, v sodelovanju in ob podpori Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu, organizira »Mednarodno konferenco za mladinske zamejske organizacije«Prijave zbirajo do 22. 9. 2017.

 
 
 
     Izobraževanja  
 
 

Vabilo na usposabljanje Europeers

Si se v zadnjih dveh letih vrnil/a s projekta evropske prostovoljne službe? Bi želel/a deliti svojo izkušnjo z drugimi mladimi in jih navdušiti za sodelovanje pri podobnih aktivnostih? Bi rad/a pridobil/a znanja organiziranja dogodkov in tehnik predstavitev ter javnega nastopanja? Bi rad/a spoznal/a Europeerse iz drugih držav? Potem je projekt Europeers pravi zate! Prijavi se na usposabljanje, ki bo potekalo od 6.-11. 11. 2017 v Sarajevu, v Bosni in Hercegovini. Rok za prijavo je 30. 9. 2017!

 
 
 

Prijava na trening zagovorništva

Društvo Parada ponosa v sklopu projekta strukturiranega dialoga Tukaj smo! Skupaj delujemo, ki je namenjen vsem mladim LGBTIQ+ osebam med 16 in 30 letom, v oktobru organizira trening zagovorništva, ki bo mlade LGBTIQ+ opremil z veščinami za zagovarjanje lastnih potreb, interesov in predlogov v bodočih procesih.

 
 
 

Delavnica o spolno zaznamovanih neenakostih v šolskem okolju

Mesto žensk vabi na enodnevno usposabljanje katerega tema je Seksizem in odzivi nanj, Delavnica o spolno zaznamovanih neenakostih v šolskem okolju. Delavnica bo potekala v torek, 19. september 2017 od 14.00 do 19.00 na Gimnazija Poljane, Strossmayerjeva ulica 1, Ljubljana. Rok prijave je 15. 9. 2017.

 
 
 
     Zaposlovanje  
 
 

STA išče asistenta za digitalni marketing in skrbnika spletne strani

Asistent za digitalni marketing bo dnevno vpet v vse marketinške aktivnosti, digitalne in klasične, deloma pa tudi v prodajne in aktivnosti skrbi za stranke. Skrbnik spletnih strani bo skrbel, da so vse spletne strani lepo urejene, optimizirane za spletne iskalnike in predvsem osvežene. Rok za prijavo je 14. 9. 2017.

 
 
 
     Razpisi  
 
 

Javni poziv za kandidate za zagovornike otrok

Varuh človekovih pravic RS v oktobru in novembru 2017 vabi na novo usposabljanje kandidatov za zagovornike otrok. Rok za prijavo je do 25. 9. 2017.

 
 
 

Horizon 2020: Razpis za zbiranje predlogov

V okviru prednostne naloge Odlična znanost, programa za raziskave in inovacije Obzorje 2020, je objavljen javni razpis za pridobitev sredstev Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) za potrditev koncepta za leto 2018. Roki prijave: 16. 1. 2018, 18. 4. 2018 in 11. 9. 2018 (do 17.00).

 
 
 

Razpis Evropskega parlamenta za sofinanciranje dogodkov za leto 2017

Evropski parlament je objavil razpis za sofinanciranje dogodkov za leto 2017. Rok za oddajo prijav je 15. september 2017.

 
 
 

Vabilo k sodelovanju: Javni razpis ministrstva za zunanje zadeve RS

Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije bo v začetku oktobra 2017 objavilo javni razpis za izvajanje triletnih projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki jih bodo izvajale slovenske nevladne organizacije. Z razpisom bodo prvič letos spodbudili nevladne organizacije, da prijavijo projekt skupaj s partnerjem iz zasebnega sektorja ali javnega sektorja. Prosijo vas, da jim do 15. 9. 2017 sporočite, ali želite, da se vaša organizacija uvrsti na seznam možnih partnerjev.