Predavanje in delavnica o testiranju drog v Kopru

5. september 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Predavanje in praktični prikaz testiranja psihoaktivnih substanc, v četrtek 7.9. ob 21.00 v UP INDE (Koper).


V četrtek 7.9. ob 21.00 vas vabimo v ustvarjalni platformo INDE na predavanje z naslovom testiranje psihoaktivnih substanc s praktičnim prikazom delovanja hitrih barvnih reagentov. Na predavanju bomo govorili o zgodovini testiranja, o možnostih testiranja v sloveniji in kako se tega lotevajo v tujini, o sistemu za zgodnje opozarjanje na pojav novih psihoaktivnih snovi (EWS).

V psihoaktivnih snoveh, kupljenih na črnem trgu pa tudi preko spleta ne glede na legalnost, se pogosto nahajajo neželene primesi. Nekatere so lahko izredno nevarne, možno pa je tudi, da se pod pretvezo prodajajo povsem druge snovi. To pomeni drugačne učinke in tveganja ter večjo možnost zastrupitve ali predoziranja. Tveganja, ki jih prinaša uporaba neznanih snovi, je možno zmanjšati z različnimi metodami testiranja, s katerimi lahko dobimo informacijo o tem, kaj se v določeni snovi nahaja.

Po predavanju boste imeli možnost poizkusiti tudi testiranje z hitrimi barvnimi reagenti (Marquis, Mecke, Mandelin, Simons, Erlich). Vsaka od substanc s posameznim reagentom reagira z nastankom specifične barve in specifičnim časom reakcije. So primerni za uporabo tudi doma, vendar imajo tudi svoje pomanjkljivosti.
Možen bo tudi nakup barvnih reagentov (Marquis, Mandelin, Simons, Erlich) za uporabo doma.

Predvanje in delavnica bosta potekala v okviru projekta B.A.O.N.P.S. -"Be aware on night pleasure safety" (http://coopalice.net/baonps/baonps-projekta/).

Vabljeni!
DrogArt ekipa.