e-NAMIG za mlade

3. avgust 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, prostovoljstvo, natečaji, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Portal GoinGlobal – pomoč pri iskanju prakse v tujini

Z aprilom 2017 Karierni centri Univerze v Ljubljani študentom in diplomantom UL ponovno omogočajo brezplačen dostop do portala GoinGlobal, ki predstavlja odličen vir informacij pri iskanju praks oz. pripravništev v tujini.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Delavnica Bytes of Banking

Si ambiciozen/-na, željan/-na novih znanj in rad/-a soustvarjaš trende v digitalnem bančništvu? Če si na vsa vprašanja odgovoril/-a pritrdilno, te društvo študentov EESTEC LC Ljubljana skupaj s podjetjem Halcom in s podporo društva Management Group vabi na že tradicionalno študentsko delavnico Bytes of Banking, ki se bo odvila od 24. do 29. septembra 2017.

 

 

 

 

Celjski mladinski center išče udeležence za mladinsko srečanje v Avstriji

Celjski mladinski center, znotraj katerega deluje informacijska točka Europe Direct Savinjska, išče 6 udeležencev starih med 18 in 25 let za udeležbo na mednarodnem srečanju “ALPE ADRIA YOUTH MEETING 2017”, ki bo potekala v Velden am Worthersee v Avstriji med 17. in 23. septembrom 2017. Rok prijave je 22. 8. 2017!

 

 

 

 

Mladinska izmenjava Donkeink - Podaljšan rok prijave

Na Zavodu Nefiks vas vabijo na desetdnevno mladinsko izmenjavo, ki bo potekala v okviru programa ERASMUS +. Izmenjave se bo udeležilo 36 mladostnikov, ki jih zanima narava in umetniško izražanje. Potekala pa bo od 8. do 17. 9. 2017. Kratko motivacijsko pismo, v katerem opišete, zakaj se želite udeležiti mladinske izmenjave, pošljite do 11. avgusta 2017!

 

 

 

 

Poletna šola Kariernih centrov UL za dijake in dijakinje

Izkoristi priložnost in se udeleži poletne šole Kariernih centrov Univerze v Ljubljani, ki je namenjena dijakinjam/dijakom, ki se sprašujejo: Kam naprej? Odgovore boste iskali v družbi strokovnjakov Poletne šole KC UL zadnji teden počitnic med 28. in 31. 8. 2017.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Javno povabilo: Usposabljanje na delovnem mestu 2017/2018

Na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje je objavljeno javno povabilo za usposabljanje predvidoma 4.000 brezposelnih na delovnem mestu pri delodajalcih iz vse Slovenije. Brezposelni si tako izboljšajo zaposlitvene možnosti, delodajalci pa usposobijo kandidate za konkretno delo.

 

 

 

 

MAO v svoje vrste vabi nove sodelavce in sodelavke!

Muzej za arhitekturo in oblikovanje išče: izkušeno in kreativno vodjo trženja, dva timsko naravnana koordinatorja/koordinatorici projektov za načrtovanje in izvedbo evropskih in drugih projektov, vodjo projektov ter poslovno vodjo programov veščo finančnega načrtovanja. Zadnji rok prijave je 8. 8. 2017!

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Priložnost za opravljanje EVS V Franciji

PiNA Terminal, v sodelovanju s francosko organizacijo Pistes-Solidaires, išče kandidate/-ke za opravljanje Evropske prostovoljske službe (EVS) v Franciji z začetkom v letu 2018. Francoska partnerska organizacija Pistes-Solidaires bo v oktobru 2017 prijavila projekte, ki bodo šestim mladim Evropejcem omogočili opravljanje Evropske prostovoljske službe v JZ Franciji, na različnih področjih. Rok prijave je 28. avgusta 2017!

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Arhitekturni natečaj: Muzej nad mestom

Outsider vabi k sodelovanju na natečaju Muzeja za arhitekturo in oblikovanje (MAO) pri prenovi podstrehe muzeja. Namen natečaja je pridobiti najbolj inovativne in smiselne rešitve za prenovo podstrehe v funkcionalen “Projektni prostor”. Natečaj je namenjen arhitektom, inženirjem gradbeništva in oblikovalcem. Sodelujejo lahko tudi študenti. Rok prijave je 6. 11. 2017!

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

28 FeKK 2017 / 3. edicija festivala kratkega filma FeKK

FeKK je tukaj že tretjič in bo ponovno poskrbel, da boste zadnje izdihljaje poletja preživeli v dobri družbi kratkih filmov. Od 28. avgusta do 2. septembra 2017 na lokacijah: Letni kino Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova, Slovenska kinoteka in Kinodvor. Mestni Kino. + druge lokacije v Ljubljani.

 

 

 

 

Poletna Animateka 2017

Poletna Animateka bo letos že tretjič na platna pod ljubljanskim nebom prinesla odlične animirane filme in povabila k ustvarjanju na delavnicah. Vsi dogodki so brezplačni.

 

 

 

 

Razpis za skupinsko razstavo v okviru 3. festivala Reciklart

Reciklart – umetniški festival recikliranja in DIY kulture vabi mlade umetnice_ke, posameznice_ke in kolektive, ki ustvarjate na področju likovnih, novomedijskih, avdio-vizualnih, performativnih in drugih vizualnih praks, k odzivu na javni poziv za razstavljanje na skupinski razstavi v Galeriji Alkatraz, v času festivala.

 

 

 

 

Javni poziv za stojnico na Reciklartovem sejmu

Reciklart objavlja javni poziv za stojnico na 3. festivalu Reciklart, ki bo v soboto, 12. 8. 2017, od 17.00 do 22.00. Prijavite se lahko vse_i posameznice ali skupine, ki ustvarjate kakršnekoli izdelke s pomočjo reciklaže ali naredi sam_a principa.

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, MKL - Knjižnica Otona Župančiča, Zavod MISSS, Zavod MOBIN – Ej!KArtica.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino