e-NAMIG za mlade

29. junij 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Poletje je tu! Preveri kaj vse lahko počneš v Ljubljani!

Mladinski centri v Ljubljani so pripravili pester program počitniških dejavnosti za mlade. Preveri kaj vse lahko počneš med poletnimi počitnicami!

 

 

 

 

Mladinski informator: Lahkih nog naokrog!

V 11. oddaji Mladinski informator smo tokrat govorili o mladinskem turizmu, ki se izraža preko različnih vrst potovanj mladih. Predstavili pa smo tudi nov USE-IT Ljubljana zemljevid, o katerem smo se v intervjuju pogovarjali z Tino Pogorelčnik, prostovoljko pri projektu.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Karierni tabor 2017 – postani študent/ka 007

Karierni centri Univerze v Ljubljani za študentke in študente UL med 26. junijem in 14. julijem 2017 organizirajo cikel brezplačnih delavnic, na katerih boste pridobivali jezikovne, računalniške in druge kompetence, ki so nepogrešljive za vse, ki se želite uspešno spopasti z izzivi sodobnega trga dela.

 

 

 

 

Podaljšan rok prijave za oddajo vlog za štipendije Rotary kluba

Rotary klub Ljubljana podaljšuje možnost prijave za nagradno štipendijo za šolsko leto 2017 / 2018. Z nagradnimi štipendijami želijo spodbujati uspešen študij in raziskovalno ter razvojno delo mladih v Ljubljani ali na priznanih visokošolskih ustanovah v tujini. Rok za oddajo prijav je podaljšan do 30. 6. 2017!

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

DOKUDOC 2017 vabi k prijavi dokumentarnih filmov

Mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC, ki bo letos potekal med 5. in 10. septembrom 2017 v Mariboru, vabi k prijavi dokumentarnih filmov. Prijava za slovenske dokumentarne filme poteka do 15. julija 2017.

 

 

 

 

Ustvarjalne delavnice LGBTQ+ literature

Vabljene_i, da se pridružite ustvarjalnim literarnim delavnicam, na katerih se boste preizkušale_i v pisanju proze in poezije z LGBTQ+ tematiko ali motiviko. Rok prijave je 30. 6. 2017.

 

 

 

 

Drugačni svetovi-5. mednarodni natečaj za mlade fotografe iz srednje in juhovzhodne Evrope (CEE)

Galerija Photon – Center za sodobno fotografijo iz Ljubljane organizira natečaj za mlade in uveljavljajoče se ustvarjalce na področju sodobne avtorske fotografije. Prva nagrada prinaša 1.000€ podpore za produkcijo ter samostojno razstavo v Galeriji Photon. Izbrana deseterica avtorjev/ic pa se bo predstavila na skupinski razstavi v Ljubljani, na Dunaju in drugod! Prijave pošljite do 15. 9. 2017.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Bodi športnik – Mednarodni športno družabni dogodek »Igraj se z mano«

Bodi športnik ‘Igraj se z mano’ je mednarodni športno – družabni dogodek, v izvedbi Centra Janeza Levca Ljubljana in Društva za kulturo inkluzije. Vabijo vas k sodelovanju na turnirskem delu, pri pastirskih igrah ali pa se predstavite z delavnico in s tem prispevate k pestrosti dogodka. Dogodek je brezplačen za vse udeležence. Dogodek bo v TC Triglav (v Jami za Bežigradom), 15. 9. 2017. Za sodelovanje in pomoč na festivalu pa se lahko prijavite do 8. 9. 2017.

 

 

 

 

Sodelovanje pri projektu “Prostovoljstvo na ekoloških kmetijah”

V Zavodu Lat iščejo prostovoljca za pomoč pri zagonu projekta “Prostovoljstvo na ekoloških kmetijah”, v okviru katerega bodo vzpostavili nacionalno skupino WWOOF Slovenia.

 

 

 

 

Udeležba na EVS projektu “One team One spirit”

MKC Slovenj Gradec išče prostovoljce, ki bi se udeležili skupinskega projekta Evropske prostovoljne službe v LATVIJI, Liepaja. Projekt bo potekal od 26. 7. do 22. 9. 2017. Rok prijave je 10. 7. 2017.

 

 

 

 

Poziv za prostovoljca: Pomoč pri izvedbi delavnic za otroke slovenskih korenin z Reke in okolice

Društvo za razvoj civilne družbe „EU korak“ z Reke organizira 5-dnevne poletne športno – kreativne delavnice za otroke od 5 do 12 let, potomce Slovencev na Reki in okolici. Iščejo mladega prostovoljca (m/ž), ki bi jim pomagal pri izvedbi 5-dnevnih delavnic. Otroke naj bi skozi zabavne in kreativne dejavnosti poučeval o slovenskem jeziku in kulturi in se ob tem tudi sam seznanil z delom slovenske manjšine na Hrvaškem. Prostovoljcu se od 23. do 29. julija zagotovi namestitev, prehrana in se mu krijejo potni stroški. Prijave so možne do 7. 7. 2017.

 

 

 

 

Festival Mladi levi išče prostovoljce

Festival Mladi levi tudi letos vabi prostovoljce v svojo družbo! Odvijal se bo od 18. do 27. avgusta.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Poletni tabor: “Pogum za spremembe 2017″

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo obvešča, da se bo letošnji poletni tabor "Pogum za spremembe" dogajal od 7. do 9. julija 2017, v Portorožu. Tabor je namenjen premisleku prekarnega dela, ki s sabo prinaša spremenjeno razumevanje razmerja med delavcem in delodajalcem. Prekarni delavci so razumljeni kot zunanji dobavitelji, ki ne prejemajo mezde oz. plače, zadostne za življenjske stroške, temveč prejemajo plačilo za delovni učinek.

 

 

 

 

»Ostrimo pogled na slovenskem filmu«

“Ostrenje pogleda”, brezplačen filmsko-vzgojni program za otroke in mlade, bo z dijaki s primorskih srednjih šol ponovno ostril pogled in brusil peresa na letošnjem jubilejnem 20. Festivalu slovenskega filma, ki bo med 12. in 16. septembrom 2017 potekal v Portorožu.

 

 

 

 

Okrogla miza: Premislek o vključevanju beguncev in migrantov

Po letu 2015 je (bilo) veliko govora o begunski krizi, sprejemanju beguncev in azilnih postopkih. Kako pa je z integracijo? Kaj se je dogajalo na področju vključevanja beguncev in migrantov v zadnjih dveh letih (in še prej), nam bodo pojasnili predstavniki nevladnih organizacij, ki se s tem ukvarjajo že vrsto let. Okrogla miza bo v Trubarjev hiši literature, 4. 7. 2017, ob 18.00.

 

 

 

 

Izmenjevalnica v parku Zvezda

V soboto, 1. julija od 10. do 16. ure bo v parku Zvezda potekala Izmenjevalnica – dogodek menjave, na katerem lahko hrano, izdelke za osebno higieno in čistila zamenjate za rabljena, vintage oblačila in predmete.

 

 

 

 

Zavod Nefiks vabi na delavnici

Zavod Nefiks vas vabi na dva dogodka za mlade iskalce zaposlitve, in sicer tečaj ruščine in tečaj za mladinske karierne svetovalce.

 

 

 

 

Sejem rabljenih koles

Na Eipprovi ulici v Ljubljani bo potekal sejem rabljenih koles, v okviru sejma pa tudi mini servis za kolesa. Sejem bo v soboto, 8. julija med 9.00 in 15.00!

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, MKL - Knjižnica Otona Župančiča, Zavod MISSS, Zavod MOBIN – Ej!KArtica.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino