e-NAMIG za mlade

27. junij 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Izšel je nov zemljevid USE-IT Ljubljana

V okviru Ljubljanske mreže info točk – L`MIT je izšel nov zemljevid za mlade popotnike USE-IT Ljubljana. Zemljevid je brezplačen in ponuja nekomercialne informacije, saj so za njegovo vsebino in podobo znova poskrbeli mladi iz lokalnega okolja. V primeru, da bi mladinske organizacije zaradi načrtovanja mednarodnih projektov, mladinskih izmenjav ali drugih razlogov želele prejeti večje število zemljevidov v tiskani obliki, nam pišite na ljubljana@use-it.travel.

 

 

 

 

Vabljeni k sodelovanju v vprašalniku na temo nasilja med mladimi

Društvo SOS telefon vabi mlade od 15 do 25 leta k sodelovanju v vprašalniku o nasilju v partnerskih odnosih med mladimi.

 

 

 

 

Skozi oči prekariata: brez konsenza

Od 21. junija naprej bo dosegljiv zbornik intervjujev na temo prekariata. Knjiga v 424 straneh združuje poglede 56 ljudi, ki močno vplivajo na družbo in na družbeno mnenje.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Štipendije za mednarodni program FELU MBA za leto 2018

Ekonomska fakulteta v Ljubljani razpisuje štipendije v znesku 4.000 € za mednarodni program FELU MBA za leto 2018. Prijavo za dodelitev štipendije v znesku 4.000 € je potrebno z izpolnjenimi podatki in prilogami oddati do 30. septembra 2017.

 

 

 

 

Razpis za štipendije za deficitarne poklice

Razpisane so štipendije za dijake, ki bi v šolskem letu 2017/2018 želeli pridobiti štipendije za deficitarne poklice ali pa bi štipendijo želeli podaljšati. Do vključno 20. septembra 2017 lahko dijaki, ki bodo v šolskem letu 2017/2018 prvič obiskovali 1. letnik srednjega poklicnega izobraževanja, oddajo vlogo za pridobitev štipendije za deficitarne poklice. Za nadaljnje prejemanje štipendije za deficitarne poklice za dijake, ki so štipendijo pridobili že v letu 2015/2016 (vloga je potrebna) pa je rok oddaje vlog do 31. 8. 2017. Za nadaljnje prejemanje štipendije za deficitarne poklice za dijake, ki so štipendijo pridobili v letu 2016/2017 vlog ni potrebno oddajati, saj je bila štipendija dodeljena za celotno izobraževalno obdobje.

 

 

 

 

         Prireditve

 

 

Dogodek: “Jamramo in iščemo rešitve”

Na Sindikatu Mladi plus pripravljajo dogodek z naslovom “Jamramo in iščemo rešitve”. Prisluhnil boš lahko lahko zgodbam in nasvetom, predstavil svojo situacijo, vprašaš strokovnjaka, Tomaža Kuralta in Leo Hrovat, za nasvet in se družiš z ostalimi, ki se nahajajo v podobni situaciji. Dogodek bo 29. 6. 2017 od 18.00 do 21.00 v prostorih Sindikata Mladi plus, na Dalmatinovi 4, 1000 Ljubljana.

 

 

 

 

 

 

 

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, MKL - Knjižnica Otona Župančiča, Zavod MISSS, Zavod MOBIN – Ej!KArtica.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino