e-NAMIG za mlade

6. april 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

A veš? Izobraževanje, delo, natečaji, prostovoljstvo, prireditve...


 

   A veš?

 

 

 

Raziskava o lezbičnih partnerskih razmerjih v Sloveniji

V Društvu DIH izvajajo raziskavo o lezbičnih partnerskih razmerjih v Sloveniji, zato k sodelovanju v anketi vabijo ženske, ki se identificirate kot lezbijke in/ali vstopate v lezbična partnerska razmerja. Rezultati raziskave bodo javno predstavljeni in objavljeni. Podatki se bodo zbirali do vključno 5. 5. 2017.

 

 

 

 

Trajno zaposlovanje mladih

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil Javno povabilo, ki delodajalcem omogoča subvencijo za zaposlitev mladih pred dopolnjenim 30. letom starosti, ki so vsaj 3 mesece prijavljeni med brezposelnimi. Javno povabilo je odprto od 12. 4. 2017 od 10.00 in najdlje do 31. 7. 2019 do 14.45, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb, oziroma do objave obvestila o zaprtju povabila zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev za posamezno regijo ali koledarsko leto.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Odprt razpis za štipendijo Gianfranco Martini 2017

Objavljen je razpis za štipendijo Gianfranca Martinija za leto 2017, ki jo je objavila ALDA. Razpis za prijavo je odprt za univerzitetne študente in raziskovalce, ki so vključeni v študijsko delo ali projekt, ki se ukvarja s tematiko lokalne demokracije, vključevanjem civilne družbe in/ali med-etničnega dialoga. Prijavite se lahko do 16. 4. 2017.

 

 

 

 

Priložnost za mlade romske strokovnjake na področju raziskovanja otrokovega razvoja

Iz Urada Vlade Republike Slovenije za narodnosti obveščajo, da bo Univerza v Haifi v študijskem letu 2017/2018 v okviru Centra za raziskovanje otrokovega razvoja nudila možnost magistrskega tečaja s področja otrokovega razvoja.

 

 

 

 

Poziv k prijavam “PRO Otok: FOKUS na filmsko fotografijo in scenografijo”

13. Kino Otok s partnerji predstavlja nov tridnevni mednarodni dogodek usposabljanja in mreženja za filmske ustvarjalce. K prijavam vabijo obetavne direktorje fotografije in scenografe iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Rok za prijave je 24. 4. 2017.

 

 

 

 

Ministrstvo za kulturo je objavilo razpis za financiranje štipendij za šolsko leto 2017/2018

Ministrstvo za kulturo je objavilo 2 razpisa za financiranje dodiplomskih in podiplomskih štipendij za šolsko leto 2017/2018. Rok za oddajo vlog je 24. 4. 2017.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Turizem Ljubljana išče oblikovalca promocijskih materialov

Turizem Ljubljana išče izvajalca za storitve izvedbenega oblikovanja promocijskih materialov. Ponudbe sprejemajo do 19. aprila 2017.

 

 

 

 

Pripravništva v Evropski centralni banki

Evropska centralna Banka, Generalni direktorat za ekonomski razvoj (DG/ED), iz katerega prihajata tudi Ekonomski bilten in Letno poročilo ECB, vabi univerzitetne diplomante in tiste, ki so blizu zaključka svojega študija, da se pridružijo njihovemu pripravniškemu programu za leto 2017. Pripravništvo je plačano in traja 6 mesecev, z možnostjo podaljšanja do enega leta. Rok za prijavo je 18. 4. 2017.

 

 

 

 

NATO išče pripravnike!

NATO razpisuje program za stažiranje v letu 2018, ki je namenjen študentom višjih letnikov (nad 21 let) ali diplomirancem, ki so izobrazbo pridobili pred manj kot letom dni. Rok za prijavo: 18. 4. 2017.

 

 

 

 

Evropsko združenje za naložbeno filantropijo išče pripravnike

Evropsko združenje za naložbeno filantropijo išče pripravnike za področje javne politike. Pripravništvo je plačano. Začne se v maju, traja šest mesecev in ga je mogoče podaljšati. Rok za prijavo je 16. 4. 2017.

 

 

 

 

Natečaj za zaposlitev univerzitetnih diplomantov v institucijah EU

Te zanima delo v javni službi? Želiš sodelovati pri spreminjanju Evrope in si pripravljen/a stopiti na stimulativno in izzivov polno poklicno pot? Torej to pomlad nikakor ne zamudi generalnega natečaja za zaposlitev v institucijah EU, ki je namenjen univerzitetnim diplomantom. Rok za prijavo je 3. 5. 2017.

 

 

 

 

Radio Študent išče nove sodelavce

Trenutno je razpis odprt na oddelku marketinga, kjer se išče kreativni dnevni operativec. Prijave zbirajo do 24. 4. 2017 do 23.59.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

9. literarna nagrada Frontiere-Grenzen

Literarna nagrada Frontiere-Grenzen je nagrada za kratko pripovedno prozo na poljubno temo. Namenjena je vsem zvrstem sodobnega pripovedništva od tradicionalne pripovedi do najnovejšega jezikovnega eksperimentiranja: srhljivke, domišljijske zgodbe, grozljivke, znanstvene fantastike, zbirke pisem, ljubezenske zgodbe, gledališkega besedila idr. Rok za oddajo del je 19. 6. 2017.

 

 

 

 

Ustvari gif in osvoji letno karto za K4!

MMC RTV Slovenija v sodelovanju s Klubom K4 vabi ustvarjalce, da prijavijo animacijo gif na temo novih subkultur v Sloveniji in sodelujejo na natečaju za najboljše gife.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Festival Parada ponosa 2017 išče prostovoljke/ce

Društvo Parada ponosa bo letos med 9. in 17. junijem organiziralo Festival Parada ponosa 2017, ki se bo 17. junija zaključil z največjim LGBTIQ+ dogodkom v letu – Parado ponosa 2017. Društvo Parada ponosa bo letos med 9. in 17. junijem organiziralo Festival Parada ponosa 2017, ki se bo 17. junija zaključil z največjim LGBTIQ+ dogodkom v letu – Parado ponosa 2017. Vse, ki si od maja do konca junija lahko vzamete nekaj časa in jim aktivno pomagate pri izvedbi programa festivala, vljudno vabijo na koordinacijski sestanek, ki bo potekal v sredo 26. aprila 2017 ob 19.00.

 

 

 

 

Festival Film na oko išče prostovoljce

Filmski festival Film na oko išče prostovoljce. Ponujajo akreditacijo za FNO’17, brezplačne vstopnice za tvoje najboljše prijatelje, reference in nepozabno filmsko izkušnjo! Prijave sprejemajo do 15. aprila 2017!

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Prvi stik za dober začetek – mladi (krajinski) arhitekti vam bodo pomagali pri gradnji ali urejanju prostorov

V tednu od 3. do 7. aprila bodo v 32 slovenskih krajih, potekale brezplačne arhitekturne in krajinskoarhitekturne svetovalnice. Mladi arhitekti in krajinski arhitekti iz skupine Arhitekturni nasvet vam bodo pomagali zakorakati v svet urejanja prostora. Odgovorili bodo na vaša vprašanja o gradnji, obnovi, urejanju okolice, adaptacijah ter sanacijah in vas predvsem informirali o kakovostnem urejanju prostora.

 

 

 

 

Mednarodno prostovoljstvo iz prve roke

Razmišljate, kako najceneje, varno in avanturistično potovati in hkrati narediti nekaj koristnega zase in druge? Zavod Voluntariat vas bo v torek, 11. 4. 2017 ob 17.30 popeljal po različnih kontinentih sveta in vam preko osebnih izkušenj prostovoljcev predstavil različne programe mednarodnega prostovoljstva.

 

 

 

 

Mladinski festival angažiranega pisanja

V Šiški bo 21. in 22. aprila potekal prvi festival angažiranega pisanja. V dveh intenzivnih dneh druženja s knjigami bodo predstavljeni avtorji in novozidane knjige, na sporedu bodo pogovori, pripovedovalski dogodek ob risoromanu, pesniški večer gimnazijcev, nočno filozofsko premišljevanje, koncert s hip hop avtorji in stripovska delavnica, v hiši pa bosta delovali tudi festivalska knjigarna in kavarna.

 

 

 

 

Seminar Mad About Film/Nori na film

Pred začetkom filmskega festivala za mlade Film na oko, ki se bo odvil v maju, bo 19. aprila v Cankarjevem domu v Ljubljani Zavod VIZO pripravil Mini Mad About Film (MAF) seminar za mlade »Nori na festivalske priprave«. Odvili se bosta dve predavanji in projekcija zmagovalca FnO 2016.

 

 

 

 

Bodite v stiku z realnostjo: (P)ostanite feminist_ka

Društvo Mesto žensk gostuje na ljubljanski Fakulteti za družbene vede z javnim predavanjem in predstavitvijo o feministični pedagogiki. Dogodka bosta potekala 6. in 20. aprila ob 12.00 na Fakulteti za družbene vede.

 

 

 

 

Ustvarjalna delavnica: Viseče stenske dekoracije

Info center ŠKUC vas vabi na ustvarjalno delavnico, v sklopu katere boste s prepletanjem različnih vrvic ustvarili unikatne viseče stenske dekoracije. Rok prijave je le še do 9. 4. 2017.

 

 

 

 

 

 

 

e-NAMIG za mlade, 5. 4. 2017, št. 14

Članice: Društvo ŠKUC – Info ŠKUC, CSD Moste Polje - Svetovalnica Fužine, DIC Legebitra, KUD Anarhiv, Mladinsko informacijski center, Združenje Drogart, Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod MISSS. Zavod MOBIN.

L’MIT podpirata MOL - Urad za mladino in Urad RS za mladino