MSS novičke

16. februar 2017|Novice|Aktualno|Obvestila

Prostovoljec leta 2016, Razpis za mladinskega delegata pri OZN, razpis za naj diplome, informacije, izobraževanja, usposabljanja, štipendije, zaposlitve


Natečaj Prostovoljec leta 2016

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos že petnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto 2016. Preveri razpis in se prijavi tukaj.  
 

 

Razpis za mladinskega delegata pri OZN 2017

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) tudi v letu 2017 nadaljujemo z delovanjem instituta mladinskega delegata pri OZN, s ciljem vključevanja mladih v globalne razsežnosti mladinskega delovanja. Na razpis se lahko prijavite le še do četrtka 16. februarja. Mladi, ki bi želeli interese mladih zastopati v Generalni skupščini Združenih narodov v New Yorku razpisne pogoje preverite tukaj.
 

 

MSS nagrada za najboljše diplomsko in magistrsko delo 2016

Vsi mladi, ki ste diplomirali ali magistrirali v letu 2016 pozor! Samo še do 17. februarja se lahko prijavite na MSS razpis za naj diplomsko oziroma magistrsko delo s področja mladih. Zmagovalna dela čakajo denarne nagrade. Pogoje sodelovanja in razpis preveri tukaj.
 

 

Posvet o medgeneracijskem sodelovanju in solidarnosti

Na Mladinskem svetu Slovenije smo prepričani, da bomo demografskim spremembah kos zgolj v okrepljenem medgeneracijskem sodelovanju in povezovanju ter solidarnosti. Zato v sredo, 22. februarja, pripravljamo posvet o medgeneracijskem sodelovanju in solidarnosti, na katerem bodo svoja mnenja soočili zanimivi gostje. Nekaj zanimivih misli o medgeneracijskem sodelovanju so z nami delili tudi gostje posveta. Njihove izjave si lahko ogledate na našem Facebook profilu. Več...
 

 

Zavod Nefiks, s kariernim kavčem vabi na webinarje

Zavod Nefiks, skupaj s podjetjem Competo d.o.o., pripravlja sklop spletnih seminarjev = webinarjev, ki ti bodo pomagali k lažji orientaciji na zapletenem trgu dela. Več informacij preveri tukaj.
 

 

International Student Week in Belgrade

International Student Week in Belgrade (ISWIB) išče udeležence. ISWIB je mednarodni dogodek, na katerem se zbere preko 100 mladih iz vse Evrope. Namen dogodka, ki bo potekal med 16. in 24. julijem, je prek ustvarjalnih delavnic in družabnih dogodkov povezati aktivne mlade. Več informacij lahko najdeš tukaj.
 

 

Več sredstev za program Erasmus+?

Evropski parlament je potrdil implementacijsko poročilo o programu Erasmus+, pohvalil izredne pozitivne učinke programa in pozval za več sredstev v novi finančni perspektivi po letu 2020. Mi smo ZA! Več preveri tukaj.
 

 

Zaposlitev za mlade pripravnike v javni upravi

Geodetska uprava Republike Slovenije išče pripravnika v Ljubljani in Murski Soboti. Upravna enota Ljubljana pa zaposli pripravnika v Oddelku za okolje in prostor. 
 

 

Štipendije za deficitarne poklice

Štipendije za deficitarne poklice so namenjene spodbujanju vpisa mladih v izobraževalne programe, ki so prepoznani kot deficitarni poklici. Kateri poklici so to in kakšne so možnosti štipendiranja preveri tukaj.
 

 

Young Leaders Programme

Program YLP išče 16 mladih, aktivnih posameznikov v starosti od 21 do 26 let. Izbrani mladi voditelji bodo dobili priložnost, da bodo o svoji temi in projektih spregovorili na Evropskih razvojnih dneh, pred ključnimi Evropskimi odločevalci. Več...
 

 

Sindi časti!

Sindikat Mladi plus pripravlja serijo projektov Sindi časti! Vsako srečanje bo sestavljeno iz dveh delov. Najprej bo potekalo predavanje ali delavnica na izbrano temo, po tem pa bo priložnost za druženje in pijačo. Prvo srečanje bo potekalo v četrtek, 16. februarja med 16. in 20. uro. na Dalmatinovi 4 v 6. nadstropju. Tema srečanja (16:00 – 18:00) bodo ‘Vsakodnevni projekti’. Več...

 

 

Evropska mladinska konvencija

Med 9. in 12. marcem 2017, bo v Strasbourgu v Franciji potekala Evropska mladinska konvencija. Eno od največjih druženj mladih v letu 2017. Način prijave, ter možnosti za sofinanciranje udeležbe preveri tukaj.
 

 

US Embassy small grants

Odprt je razpis Ameriškega veleposlaništva, ki je namenjen podpori dobro zasnovanih in vodenih projektov, ki prispevajo k razvoju nevladnega sektorja v Sloveniji. Razpis in prioritetna področja preverite tukaj.
 

 

Delovna mesta prihodnosti v EU

V petek, 17. februarja v Hiši EU pripravljajo zanimiv dogodek. Na konferenci bomo z evropskimi poslanci, znanstveniki, profesorji in predstavniki ministrstev ter direktorji znanih in uspešnih slovenskih podjetij predstavili zaposlitvene priložnosti prihodnosti, ki jih prinašajo nove tehnologije, od dronov do robotike in vesoljske znanosti ter industrije. Več..
 

 

Speak up! No Limits!

Zavod Ypsilon bo v četrtek, 23. februarja 2017, ob 19. uri v SiTi Teatru priredil idogodek Speak Up! No Limits! inspired by Lidl Slovenija. V doživetje brezmejnega vas bodo zapeljali izvrstni govorniki, ki vas bodo navdihnili, da začnete premikati meje v svojih glavah. Več...
 

 

Sprememba zakonodaje na področju delovnega preizkusa

V delovni preizkus se odslej lahko vključijo brezposelni, prijavljeni pri Zavodu za zaposlovanje, ne glede na starost in trajanje brezposelnosti. Sredstva so še na voljo zato podrobnosti preverite tukaj.
 

 

Imamo novo glasbo

Ministrstvo za kulturo in Radiotelevizija Slovenija v okviru javnega poziva "Imamo dobdro glasbo" sofinancirata nove slovenske skladbe. Spodbude pri pisanju skladb so namenjene predvsem mlajšim ali manj uveljavljenim avtorjem in ustvarjalcem na področju popularne glasbe. Več...